Kerri Chandler @ Café D\'Anvers

Partyscene Redactie | 7 juni 2007
party reports

Kutclassics of juweeltjes uit het verleden?

Intro: Afgelopen vrijdag vroegen wij ons ten zeerste af of het wel de moeite was om naar Antwerpen af te reizen. Kerri Chandler zou acte de presense geven in Café Kerry Chandlerd’anvers. Het lijkt wel of de Amerikaan tegenwoordig elke maand ergens in de buurt te bewonderen is. De vraag was dus ook of hij ons nog wel kon verrassen. Achteraf dankten we God op onze blote knietjes dat we zijn gegaan, want wat zouden wij verrast worden!

Tekst: Evert Jan Hofland

Foto's: Jos Kottmann

Bijzonderheden: Toen we rond één uur de club in de gezelligste straat van Antwerpen betraden, stond Kerri al druk achter de booth zijn plaatjes op te zetten. Eigenlijk hadden we niets anders verwacht. Hij beleeft zoveel plezier aan het draaien dat hij ook deze keer aan de organisator had gevraagd of hij wat eerder mocht beginnen. Hij was er al om half negen, maar dat vond de organisatie toch wat vroeg - om half twaalf lieten ze hem dan toch los op de plaats waar hij het liefst is, achter de draaitafels. Op die plek zou hij de komende zeven uur staan en ons laten genieten van een fantastische set. Dit moet ideaal zijn voor organisaties; je boekt een grote dj voor twee uur en je krijgt er zeven!

Vol was Cafe D’anvers niet, maar de aanwezige bezoekers genoten met volle teugenDe avond in Café D’anvers stond in het teken van classics. Kerri had dus de opdracht gekregen om classics in zijn set te verwerken. Nou, dat hebben we geweten. De hele avond zou een groot feest der herkenning worden. Schitterende classics volgden elkaar op, af en toe afgewisseld met een nieuwe plaatje c.q. potentiële klassieker.

Nog maar net de eerste slok van ons biertje binnen, hoorden we al de klanken van Joo Smooth’s Promised Land, opgevolgd door Love and Hapiness van River Ocean. Damn, wat een mooi begin.

Dat we niet alleen soulfull house voorgeschoteld zouden krijgen, werd al snel duidelijk. Ook de meest tijdloze discoplaten kwamen voorbij. Als je dan in een half uur put your hands together van de O’jays, Loletta Holloway’s Love sensation, The boss van Diana Ross en Sylvesters I need you aan elkaar mixt, dan schiet je als dj wel erg raak. Vol overgave mixte de alleskunner uit New Jersey van alles aan elkaar. Ook het wat diepere werk ging hij niet uit de weg. Rolando’s Jaguar en Moodymann’s Shades of jae streelden onze oren. Tussen al deze platen door bespeelde hij regelmatig zijn keyboard. Ook Vol was Cafe D’anvers niet, maar de aanwezige bezoekers genoten met volle teugenbesloot hij om de MC van deze avond te zijn.

Af en toe speelde een saxofonist mee met de muziek, en het mag gezegd: dat deed hij heel aardig. Naast saxofoon bespeelde deze man ook het keyboard. Op een gegeven moment stopte Kerri de muziek, liet alleen het keyboardspel van zijn collega horen, om vervolgens vol emotie het nummer The Ghetto van Donny Hathaway te zingen. Wat een stem, wat een gevoel. Na dit korte vocale uitstapje ging hij verder met waar hij gebleven was: platen draaien. Zoals Dance with you van Carrie Lucas. Ja, die sample gebruikte Armand van Helden voor You don’t know me. En ach, het is een classics avond, dus mixt Kerri die er vrolijk bij.

Vol was Cafe D’anvers niet, maar de aanwezige bezoekers genoten met volle teugen. Wie krijgt er nu geen lach op zijn gezicht van Gil Scott-Heron – The Bottle of de Spinna remix van Shaun Escoffery’s Days like this? Of Uber houseclassic I’ll be your friend van Robert Owens, welke met veel gejuich wordt ontvangen? Dat Chandler ook zelf al jaren . Op een gegeven moment stopte Kerri de muziek, liet alleen het keyboardspel van zijn collega horen, om vervolgens vol emotie het nummer The Ghetto van Donny Hathaway te zingen.bezig produceert, heeft hij de bezoekers laten weten. Zeventien jaar geleden maakte hij onder het pseudoniem Teule de plaat Drink on me. Fantastisch om te horen dat zo’n oude plaat nog steeds geweldig kan klinken. Inmiddels stonden we vijf uur non-stop te genieten voor de dj-booth. En na het horen van de "nieuwe" classic Heaven van KEM (shelter vocal mix), wordt zeer tevreden de terugtocht ingezet. In de auto terug naar huis worden de mooie momenten nog eens besproken. Het was een avond vol goede muziek, kippenvelmomenten en een heel goede sfeer!

Hoogtepunt: Veel, heel veel, kutclassics

Dieptepunt: neen

Opmerking publiek: Enthousiaste clubber, continu met de handjes in de lucht, vraagt zich af: "Je kunt als dj toch niet zeven uur lang voor hoogtepunten zorgen?"

Prijskwaliteit: 10 euro voor zo’n avond is zeer goed te doen.

Bezoekersaantal: Café D’anvers was voor de helft afgesloten, waardoor het gezellig druk was.

Café D’anvers

L2P-interview Kerri Chandler

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws