Dennis Ferrer @ Thalia Lounge

Partyscene Redactie | 29 mei 2007
party reports

Deephouse (her)leeft in Rotterdam

Diephuis!Intro: Al tijden wordt er in Rotterdam steen en been geklaagd over een tekort aan goede houseavonden. Ook Leroy Styles had er genoeg van en sprong voor alle deephouse-fans in de bres met zijn avond Looks in de Thalia lounge. Na de eerste ietwat tegenvallende editie met Kenny Dope, was de vraag of het deze keer met Dennis Ferrer wel een succes zou worden. Een succes werd het: Thalia was afgeladen - om drie uur stond er nog een dikke rij voor de deur. Wat kan een organisator zich nog meer wensen?

Tekst: Evert-Jan Hofland

Foto's: Jos Kottmann

Gezien: Diephuis, Leroy Styles en Dennis Ferrer.

Bijzonderheden: Het is iets voor twaalven als Brian S zijn laatste plaatje opzet en de jongens van Diephuis hun debuut gaan maken in de Thalia Lounge. De twee Rotterdammers met een voorliefde voor soulvolle deephouse staan een lastige taak te wachten; het moeilijke binnenstromende publiek in Leroy Stylesbeweging brengen. Gelukkig pakken ze dit keurig aan. Vol passie en energie halen Marty en BjazZ alles uit de kast. Mooie soulfull tracks met veel vocalen komen voorbij. Als Louie Vega’s remix van Victor Davies - ‘Hear the sound’ voorbij komt, gaat het hartje van menig houseliefhebber sneller kloppen en komt de binnenstromende massa langzaam in beweging. Bij het horen van de eerste klanken van Leela James - ‘My Joy (shelter remix)’ gaan de handjes hier en daar zelfs de lucht in. Ook de diepte wordt opgezocht door de jongens met Karizma’s ‘All Teched Out’ en de acapella van Todd Gardner’s Do You Know House over een dikke beat. De jongens hebben hun taak volbracht.

Vervolgens staat Leroy styles klaar achter de booth om het stokje van Diephuis over te nemen. In een uur mag hij laten horen dat ook hij mooie, diepe houseplaten kan draaien. De Thalia is inmiddels goed vol, maar gedanst wordt er nauwelijks, terwijl Leroy Chica'sStyles toch echt goede platen van onder andere Mr. V opzet en een mooie flow in zijn set weet te brengen.

Na een uur zit Leroy zijn set erop en is het de beurt aan Dennis Ferrer. Die krijgt bij zijn eerste plaat vele handjes de lucht in. Nadat ‘Underground is my home’ van meneer Ferrer himself klinkt, verschijnt er lichte paniek op zijn gezicht. Hij heeft een probleem met zijn laptop, het programma dat hij gebruikt, virtual dj, is vastgelopen. De mc krijgt een microfoon in zijn handen gedrukt en als de plaat is afgelopen, spreekt hij het publiek toe, terwijl Dennis zijn programma opnieuw aan de praat probeert te krijgen. Niemand lijkt het door te hebben en als alle technische problemen zijn verholpen, gaat Dennis verder met zijn set - meteen de diepte in met juweeltjes van platen van onder anderen Peven Everett. Dat is misschien iets teveel gevraagd voor het publiek en op de dansvloer blijft het rustig. Gelukkig heeft de ervaren dj dit door en geeft zijn set een meer dansbare wending. ‘Bar A Thym’ van zijn maatje Kerri Chandler zorgt dan ook meteen voor beweging in de Thalia. Ook bij zijn remix van Fish Go Deep’s ‘The cure and the cause’ wordt er flink gedanst.

huh? foto?Een breed glimlachende Dennis Ferer weet zijn enthousiasme goed over te brengen op het publiek. Bijna zijn hele album The World as I see it komt voorbij. Om vier uur zit zijn tijd erop, maar daar denkt hij zelf anders over en gaat vrolijk verder met draaien. Deep, soulful, disco - alles mixt hij keurig aan elkaar. Even na dat hij de dikke discotrack ‘The glow of love’ van Change heeft gedraaid, wordt de uitgang opgezocht en kan er terug gekeken worden op een mooie avond.

Hoogtepunt: De muziek!

Dieptepunt: Er mocht wat meer gedanst worden. Misschien helpt het als de lichten in de toekomst iets gedimt kunnen worden, want de Thalia Lounge was net een zonnebank, zo fel schenen de lampen op het publiek. Ook de kwaliteit van het geluid laat nog iets te wensen over: te zacht/schel.

Opmerking publiek: Cassim: “Het leek wel of iedereen slecht nieuws had gekregen. Zo’n sfeer hing er in de Thalia.”

Suzan: "Eindelijk eens een goede soulvolle houseavond in de Thalia. Dat is weer wat anders dan die platte latinmeuk."

Prijskwaliteit: 20 euro aan de deur is veel, maar je kreeg er veel voor terug.

Bezoekersaantal: Een vrijwel volle Thalia Lounge.

Thalia Lounge

Dennis Ferrer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws