Bacardi B-Live @ Off_corso

Partyscene Redactie | 28 maart 2007
party reports

          B-Live ontsierd door massale vechtpartij in het publiek          
          B-Live was een pittige party          

Intro: Rotterdamse hiphop heeft de naam rauw te zijn. Het is jammer dat een deel van het publiek dat afgelopen vrijdagavond tijdens Bacardi B-Live iets te letterlijk nam. Terwijl het dubbele optreden van Rotterdamse helden Winne en U-Niq werd afgesloten met de volledige versie van de Rotterdam Remix, vonden twee groepen in het publiek het nodig om met elkaar op de vuist te gaan. Op zich ging het er in de pit tijdens het optreden al stevig aan toe, maar de twee rivaliserende partijen maakten er in de linkerhoek van de grote zaal kortstondig een slagveld van.

Tekst: JRN

Foto's: Partyscene

programma: Kubus & Bang Bang, Mr Wix, DJ Cream, Winne, U-Niq, Schoolly D en Royal T en Jawat.

Bijzonderheden: Publiek dat na het concert van de Rotterdammers weg wilde, moest nog even binnen blijven wachten omdat er buiten ME voor kwam rijden. Maar gelukkig werden die niet naar binnen gestuurd. Voor aanvang hing er in de stad al een agressieve sfeer. Het was tien jaar geleden dat Ajax-aanhanger Carlo Picornie in een weiland te Beverwijk de dood vond bij rellen tussen hooligans van Feyenoord en Ajax, wat voor de agressieve sfeer zou hebben gezorgd. Er zouden veel Ajacieden in de stad rondlopen en het concert van Jeugd van Tegenwoordig tijdens B-Live was afgelast, omdat de politie en organisatie bang waren dat de Amsterdammers door het Rotterdams publiek zouden worden belaagd.

          Ook meisjes houden van gangsta nederhop          

Feit is dat het ondanks de samenstelling door een Amsterdammer, Top-Notch-baas Kees de Koning, vooral een Rotterdams evenement was. De eerste artiesten die optraden: Kubus & Bang Bang, Salah Edin en Nina ontvingen een lauw ontvangst. Pas toen op het hoogtepunt van het feest Winne en U-Niq begonnen, stroomde de zaal vol met een bijbehorende pit. Winne was als eerste aan de beurt. Het blijft apart om te zien dat de rapper zonder een album uit wel iedereen mee kan laten schreeuwen met zijn doordachte teksten. De Rotterdammer heeft een natuurlijke podiumpersoonlijkheid. 

          Hiphop mixen is een vak          

U-Niq heeft dat eigenlijk wat minder. Hij was ook minder goed verstaanbaar, maar heeft al veel ervaring en veel respect afgedwongen, omdat hij al zolang meegaat in de Nederlandse hiphop. Het tweetal werd ondersteund door een contigent nieuwe opkomende talenten. Tijdens de Remix brachten ze allen hun tekst tot er opeens die vechtpartij was. Het licht ging aan, de muziek uit en security-personeel kwam aanstormen. Enkele van de relschoppers zeggen nu dat de beveiliging stroomstoten gebruikten. In ieder geval een flinke anticlimax van het feest dus.

          Matten is niet aan deze muziekdieren bestemd          

Een deel van de bezoekers ging meteen weg (al moesten ze wachten op de ME), een ander deel schoot de lounge in die door de jongens van Lijfstijl was ingericht. Er werd door verkopers van Lijfstijl vooral geen hiphop gedraaid, de Rotterdamse incrowd ging gezellig los op punk, rock en house.

In de grote zaal waren er dan ook nog maar weinig mensen over die oudgediende Schoolly D zouden aanschouwen. Het tijdstip van dat optreden was ietwat slecht gekozen en de show kwam dan ook niet echt over. De rapper is zichtbaar oud geworden en hij rapte steeds naast de microfoon. Het was derhalve wat teleurstellend. Dus nog meer mensen vertrokken naar de lounge. Om later weer terug te keren, omdat Jawat als surprise-act was geboekt. De kleine driftkikker kreeg het publiek makkelijk enthousiast met zijn agressieve podiumstijl. Hij voelde zich op zijn gemak. “Ik heb ook in Rotterdam gewoond, het is de stad van mijn voetbalclub. En, het is net als met hiphop. Het kan nog zo slecht gaan de liefde blijft.” Er klonken instemmende schreeuwen, daar bleef het dit keer gelukkig bij.

Hoogtepunt: De optredens van Winne en Jawat

Dieptepunt: de massale vechtpartij

Decoratie: Een overdaad aan Bacardi. Schoot zodoende het doel voorbij.

Sfeer: Even heftig agressief,maar in de lounge was het gezellig.

          Is everybody feeling happyyyyyy?          

Reactie woordvoerder van de politie: “Het afgelasten van het concert van de Jeugd van Tegenwoordig was een preventieve maatregel.”

Prijs/Kwaliteitsverhouding: 15 euro, maar de meesten zullen via gastenlijst binnen zijn gekomen. Vanuit de lounge gezien was de rij voor de gastenlijst buiten duidelijk langer dan de reguliere rij.

Bezoekersaantal: Op hoogtepunt een vol off_corso, dus om en nabij 1200 man.

Oordeel: Ik denk niet dat Bacardi heel tevreden zal zijn over het feest.

Meer foto's vind je HIER! (Wel even inloggen)

Bacardi B-Live

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws