Kompakt Labelnight @ 11

Partyscene Redactie | 21 maart 2007
party reports

Zweven op de elfde verdieping

Intro: Superpitcher en Gui Boratto waren een weekendje in Nederland voor twee Kompakt labelnights. Vrijdagavond in de 11 in Amsterdam en zaterdag in Doornroosje in Nijmegen. Na het beluisteren van een live-set van Boratto op internet en vanwege het feit dat Superpitcher lange tijd op het verlanglijstje van onze dik. feestjes heeft gestaan, was dit een feestje om niet te missen. Dat feestje vierden we dus in 11.

MelonTekst: Sander

Foto's: met dank aan Eralda van Zurk/Beatfreax

Programma: Superpitcher, Gui Boratto live, Melon.

Bijzonderheden: Het blijft een unieke locatie, dat 11. Alleen al vanwege het prachtige uitzicht over Amsterdam. Als je redelijk vroeg binnen komt, dan zie je deze locatie transformeren van een restaurant naar een club. De drie grote wanden, die gebruikt worden als verlaagd plafond en als afscheidingswand, zijn daarvoor erg nuttig.

Het enige nadeel van het clubconcept van 11 is dat de avond traag op gang komt. De eters en drinkers blijven lang zitten en de clubbers komen laat aanzetten. Daar de club al om vier sluit, verwacht je dat een clubavond als deze wat eerder start. Pas tegen enen is 11 lekker volgepakt met clubbers, in afwachting van de Gui Borattobuitenlandse gasten. Resident Melon, die al vanaf tien uur de muziek verzorgt, is tegenwoordig volwaardig lid van de Kompakt stal. Hij rijgt op een fijne wijze niet al te moeilijke house- en minimal-platen aan elkaar en laat horen dat opwarmen een vak apart is. Een vak dat lang niet door iedereen wordt verstaan.

Vervolgens wordt Gui Boratto met veel gejuich ontvangen. Veel mensen blijken prima op de hoogte van zijn status als dj/producer. De set van Boratto is erg mooi. Diepe emotionele techhouse - soms zweverig, dan weer swingend. Niet voor iedereen even grijpend om een uur lang op los te gaan, maar voor de liefhebbers van diepe, emotechno is het smullen geblazen. Al gaan aan het einde van zijn set vrijwel alle handen de lucht in tijdens zijn hit 'Beautifull life'. Tijd voor Superpitcher om wat mooie platen uit de hoes te toveren.

Woehoe!Mooi figuur trouwens, die Superpitcher. Hij gaat zelf helemaal op in zijn muziek en staat nog heviger los te gaan dan de mensen die vlak voor zijn neus springen. Muzikaal gezien was het prima in orde, maar niet fenomenaal. Dan weer een paar goede platen afgewisseld met een wat mindere plaat, waardoor het publiek de rest van de avond niet meer zo euforsich reageert op de muziek als tijdens die laatste plaat van Gui Boratto. Hoe dan ook een muzikaal zeer vooraanstaand avondje in 11.

Hoogtepunt: De live-set van Gui Boratto. Dromerige doch swingende minimale house. Niet altijd stevig genoeg voor alle aanwezigen, maar muzikaal erg sterk.

Dieptepunt: Niet noemenswaardig.

SuperpitcherDecoratie: Een locatie als deze heeft eigenlijk niet veel decoratie nodig. Het adembenemende uitzicht over Amsterdam en de inmense videoschermen zijn meer dan genoeg om je in de juiste sfeer te brengen.

Sfeer: De 11 was er helemaal klaar voor afgelopen vrijdag. Tijdens de warm-up van Melon waren de eerste juichgeluiden al hoorbaar. Die kregen we tijdens Boratto en in mindere mate bij Superpitcher nog regelmatig te horen.

Wat mag beter: Houden zo. Niks meer aan doen!

Prijs/Kwaliteitsverhouding: Redelijk tot goed. 12 euro voor een avondje Kompakt is heel schappelijk. 7.50 voor wodka redbull is daarentegen erg prijzig.

Bezoekersaantal: moeilijk te overzien, maar rond de 550 mensen.

Oordeel: Prima avond met erg veel mooie muziek.

Love2party Tip: Of het helemaal relevant is in verband met het bovenstaande, laten we even buiten beschouwing. Het weekend van 7 en 8 april is houselegende Larry Heard in Nederland. Op zaterdag staat hij in de Unie in Rotterdam en op zondag doet hij 11 aan. Erg stoer!

11

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws