Kenny ‘Dope’ Gonzales @ Thalia Lounge

Partyscene Redactie | 17 maart 2007
party reports

          

Warmdraaiers verstaan hun vak niet

          
          Kenny Dope probeert er nog wat van te maken in de Thalia Lounge          

Intro: Voor de liefhebbers van goede soulfull house is er de laatste tijd niet veel te doen in Rotterdam. Afgelopen vrijdag echter had Leroy Styles house- en hiphopkoning Kenny ‘Dope’ Gonzales naar de stad aan de Maas gehaald. De helft van het duo Masters At Work heeft al voor talloze mooie producties gezorgd - alleen of samen met partner in crime ‘Little’ Louie Vega. Tegenwoordig is de man die ook succesvol was met zijn Bucketheads-project druk bezig met zijn label Kay Dee Records, dat hij samen met dj-legende Keb Darge bestiert. Uiteraard is hij ook nog regelmatig achter de draaitafels te vinden. Afgelopen vrijdag kon het Rotterdamse publiek in de Thalia Lounge van zijn platen genieten.

Tekst: Evert-Jan Hofland

Foto’s: Jos Kottmann

Sommige mensen kwamen helemaal uit Belgie om The Dopeman aan het werk te zienBijzonderheden: Naast Kenny Dope stonden Leroy Styles, Ricky Rivaro en Sunnery James afgelopen vrijdag in de Thalia geprogrammeerd. Vooraf rees de vraag op of dat wel de juiste dj’s waren om voor en na Kenny te draaien. Het vermoeden dat dat niet zo was, werd al snel bevestigd. Bij binnenkomst zat de set van Leroy styles er al op en stond Ricky Rivaro achter de knoppen. Erg druk was het niet, en dat zou het die avond ook niet worden. Ricky Rivaro draaide alsof hij geen idee had wie er na hem op het programma stond. Slappe Micky Mouse electro-house knalde in een constant tempo uit de speakers. Soulfull, funky of jazzy house was in geen velden of wegen te bekennen. Het tempo lag al erg hoog, dus van een goede opbouw naar de muziek van de grootheid uit New York was geen sprake.

Een groot deel van het publiek was speciaal voor Kenny Dope naar Rotterdam gekomen, zelfs vanuit België. Velen van hen keken met een ontevreden blik de zaal in en wachtten tot Kenny hen uit hun lijden zou verlossen. Na anderhalf uur kwam de Amerikaan dan eindelijk het podium opgelopen. Ricky Rivaro ging vrolijk door met zijn flauwe polderset. Had deze man dan echt geen idee?

          ‘Love and Happiness’ van River Ocean (Louie Vega) knalde uit de speakers en happiness was wat op vele gezichten zichtbaar werd.          

Na een half uur vond Kenny dat zijn voorganger genoeg schade had toegebracht aan de sfeer en draaide zijn eerste plaat. Die was meteen raak. ‘Love and Happiness’ van River Ocean (Louie Vega) knalde uit de speakers en happiness werd op vele gezichten zichtbaar. Waarschijnlijk aangestoken door zijn voorgangers werd ook de muziek van de Dopeman niet erg spannend en verrassend. Ook Kenny liet af en toe een platte plaat horen. Hij presteerde het zelfs ‘Yeah Yeah’ van Bodyrox onder de naald te leggen Gelukkig wist hij de liefhebbers ook te plezieren met af en toe een fijne disco en funkplaat en mooie houseplaten als ‘Rej’ van Ame en de Yoruba-remix van Ben Westbeech’ ‘So Good Today’. Toch werd het een middelmatige set, omdat hij ook de Rivaro-fans wilde plezieren. Van enige diepgang was vrijwel geen sprake.

I feel so good todayHoogtepunt: Een aantal mooie platen van Kenny Dope

Dieptepunt: Ricky Rivaro.

Decoratie: Zoals de Thalia altijd is: mooi lichtplan, prima sound, met als extra’s de visuals, die waren aangepast aan Kenny Dope.

Prijs Kwaliteit: 25 euro is net wat veel voor één grote naam. Met een iets lagere toegangsprijs zou de tent voller zijn gelopen.

Bezoekersaantal: De Thalia was voor eenderde gevuld.

Eindoordeel: Alle respect voor een organisator die Kenny Dope naar Rotterdam haalt, maar misschien is het een goed idee om de volgende keer een dj te laten opwarmen die in het straatje van de hoofdact past. Dan had deze avond heel anders uit kunnen pakken..

Love2Party-tip: Ze proberen het wel, daar in de Thalia Lounge. Benieuwd hoe de avond met hiphoplegende Jazzy Jeff op zaterdag 14 april uitpakt. 

Masters at Work

Thalia Lounge

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws