Herr Zimmerman: Rotterdams hoop in bange dagen

Partyscene Redactie | 6 maart 2007
party reports

9 voor de sfeer, 8,5 voor het publiek, en een 6je voor de muziek

Intro: We berichtten al eerder over de jonge club: Herr Zimmerman. Volgens vele insiders een echte aanwinst voor de Maasstad. Toch weten nog niet veel Rotterdammers hun weg te vinden naar de oude vleesfabriek, waarin deze club gehuisvest is. Of dat afgelopen zaterdag tijdens de Rotterdamse museumnacht wel zo was, lees je hieronder.

Door: Swan

Mensen vinden het voornamelijk gezellig, en dat is dan ook het sleutelwoord van vanavond!Programma: Tomaschek, James Nidecker en Fraulein Z.

Bijzonderheden: Zoals al eerder gezegd, weten nog niet alle elektronische muziekliefhebbers hun weg te vinden naar deze nieuwe club in Rotterdam West. Vreemd. Het is hooguit vijf minuten rijden met de auto of taxi vanaf het stadscentrum en eigenlijk best wel te belopen voor de mensen zonder BOB en/of taxigeld. Want Herr Zimmerman is een aanwinst voor de Maasstad. Na sluiting van clubs als B.U.M.B., Nighttown en Club Rotterdam is er weinig plek voor organisaties die bekend staan om kwalitatieve technoavonden. Een gelukje misschien voor Herr Zimmerman dat er voor de veeleisende elektronische muziekdieren vandaag de dag weinig te doen is in Rotterdam, op een sporadisch goed feest in Off Corso, Maassilo of het Waterfront na.

James Nidecker en fanVanavond is het gelukkig wel feest in de voormalige vleesfabriek. Hippe Now&Wow-ers, fanatieke B.U.M.B.-gangers, uitgekeken Off-Corso-liefhebbers, studentikoze mannen, meisjes met iets te strakke t-shirts en verdwaalde kunstfreaks, zorgen vanavond voor een prima sfeer. Zij staan te swingen, te kletsen of hoofdknikkend langs de kant het schouwspel tussen dj en bezoeker te volgen.

Met de muziek is het vanavond wat vlakjes gesteld. James Nidecker lijkt de halve avond te vullen, en weet het publiek op bepaalde momenten niet helemaal in zijn greep te houden. De beste man is een opvallende verschijning met zijn geschminkte gezicht. Daarnaast zingt hij vrolijk mee op zijn eigen producties. Althans, vrolijk. Vergelijkbaar met een schorre deathmetalzanger, als je daar iets vrolijks bij in kan denken.

Desalniettemin mixt Nidecker de platen keurig aan elkaar, geeft zijn mixen hier en daar wat effecten mee en bezorgt de dansvloer uiteindelijk een paar hoogtepuntjes. Ook Fraulein Z. weet na zijn optreden niet echt de spanning erin te houden. Ze zet de lijn wel door, met prima platen en dito mixen, maar het lijkt erop dat het publiek niet meer te verrassen is vanavond. Mensen vinden het voornamelijk gezellig en letten niet altijd op de muziek.

Nidecker en TomashekToch mogen we Herr Zimmerman complementeren met de wijze waarop de nieuwe club gerund wordt. Het is een club buiten het stadscentrum, heeft voor het grote publiek een relatief wazige programmering en een nog wazigere uitstraling, namelijk die van Duitse elektro-club. Misschien wel hoog tijd voor een interview met Love2party? Juist! Dat is dan ookbinnenkort te lezen op uw favoriete dance-portal.

Hoogtepunt: De open minded sfeer. Een gevarieerd publiek dat op één lijn ligt, zorgt voor de juiste sfeer in een club.

Dieptepunt: Er pasten afgelopen zaterdag nog veel meer mensen in de club.

Mening Bezoeker: "Goed dat Herr Zimmerman erbij is gekomen, want na de sluiting van de B.U.M.B. is er weinig bijzonders meer te doen voor de liefhebbers van de diepe Duitse sound in Rotterdam", zegt een verdwaalde minimal-liefhebber uit Leiden.

"Heeft die dj nou zo’n grote wijnvlek op zijn gezicht?", zegt een verwilderd, en heftig naar alcohol ruikend meisje, al kijkend naar James Nidecker.

Decors: In principe heeft een club met een underground-uitstraling weinig decoratie nodig. De ruimte waarin Herr Zimmerman gevestigd is, is sowieso behoorlijk kil. Daar verandert een lichtman weinig aan.

Publiek trekt het primaSfeer: Voor de sfeer maken we een kleine buiging. Al was het niet bijzonder druk, de mensen kwamen voor een avondje plezier. En als iedereen nu eens beseft een plezierige avond bij jezelf begint, dan zou de sfeer voortaan overal - net als afgelopen zaterdag – erg goed zijn!

Wat mag beter: De line-up's met meer grote namen in Herr Zimmerman blijven nog een beetje uit. Wanneer er zo nu en dan een grotere headliner op het programma staat, zal de Herr Zimmerman waarschijnlijk wat sneller in populariteit gaan groeien. Goed nieuws wat dat betreft, want volgens de mensen achter Herr Zimmerman gaat dat snel gebeuren.

Prijs/Kwaliteit: voor een leuke, gezellige avond is iedereen toch wel bereid om 12 euro te betalen?

Bezoekersaantal: een mannetje of tweehonderd was wel aanwezig.

Love2party Tip: 31 maart: Amnesia World Tour @ Herr Zimmerman.

Oordeel: een negen voor de sfeer, een 8,5 voor het publiek, en een zesje voor de muziek.

Voor meer foto's klik hier

Herr Zimmerman

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws