Great Electronic Beats & L2P Talent Room

Partyscene Redactie | 5 maart 2007
party reports

Elektronische groene academicus ook in Domstad erg geliefd

Intro: Naast het welbekende ‘Rockit’ heeft de organisatie van FCA Music sinds kort ook de electromarkt aangeboord met ‘Great Electronic Beats’. Utrecht liep afgelopen weekend massaal uit voor de derde editie met de grootste electroheld van dit moment, Dr. Lektroluv, in de line-up.

Tekst & Foto's: Susanne Woning

Openings dj in de Basement: Bart van RijnGezien: Eric de Man, Jesse Voorn, Dr. Lektroluv, Sandeep, Bart van Rijn en het duo Mark Hertz & Wesley Vibes.

Bijzonderheden: Ook in Utrecht is de elektronische groene academicus erg geliefd. Rond twaalven was de rij in de tunnel naar de werfingang van de Winkel van Sinkel behoorlijk lang en de avond was al snel uitverkocht. Eric de Man stond als eerste op het programma in de grote zaal. De man die de vaderlandse dansvloeren alweer zo’n vijftien jaar onveilig maakt, liet zien dat hij de fijne kneepjes van het ‘openen’ beheerst. Zijn gebruikelijke repertoire van deephouse en tech house werd, met het oog op de andere artiesten in de line-up, vloeiend aangevuld met electro en een vleugje punk.

Het publiek had er deze avond zin in en de dansvloer was al helemaal gevuld op het moment dat Jesse Voorn de controls overnam van De Man. Voorn bracht een flinke partij scheurende en pompende electrohouse en electropunk, afgewisseld met wat neotrance. De toehoorders konden de ‘Eve By Day’ (Patrick Chardronnet/ Fairmont remix) goed waarderen en hoewel uw reportersteam de platenkeuze van Voorn soms wat plat vond, gingen de handjes van de Utrechters desalniettemin regelmatig de lucht in.

Lekker druk in de grote zaalDr. Lektroluv heeft inmiddels de status bereikt dat zijn fans juichen als ze horen dat hij binnen is, weer juichen als hij alvast zijn hoofd laat zien en zelfs juichen als hij alleen maar zijn platentas neerzet. Waarschijnlijk juichen ze ook als hij even aan zijn neus krabt. Het tempo van de muziek lag aan het eind van de set van Voorn behoorlijk hoog, zodat de dokter even flink moest aanpoten. Na een stuk of vijf platen had hij zijn draai weer gevonden en werd Utrecht getrakteerd op de onvervalste sound van de Belg.

Hoewel we ons bij zijn gigs vaak afvragen waar hij sommige vage en onbekende tracks vandaan haalt, moet ook gezegd worden het standaard draaien van ‘What Else Is There’ (Trentemoller remix), ‘Go’ (ook Trentemoller remix) en ‘Breath’ van Huggotron ons intussen nogal begint te irriteren. Het feestje was er echter niet minder om en de dansvloer bleef tot aan de laatste toegift gevuld.

Ook gezellig druk in de vernieuwde basementIn de basement werden we gedurende de avond overigens aangenaam verrast door de Love2Party-talenten. Bart van Rijn gooide hoge ogen met een soepele afwisseling van tech house, techno en minimal. Hij koos hierbij vaak voor eigenzinnige en gevarieerde tracks, met een heel eigen en zeer dansbaar geluid. Het duo Mark Hertz & Wesley Vibes hield het publiek in zijn greep met diepe swingende techno, lekkere ‘shuffles’ en strakke mixen. Alle talenten stonden zelf duidelijk te genieten van de muziek, wat erg aanstekelijk werkte en ervoor zorgde dat ook de basement de hele avond vol bleef. Helaas kon het derde talent, Kadir Pelit, niet aanwezig zijn. Gelukkig ving onze eigen Sandeep dit moeiteloos op en sloot hij de avond in stijl af.

Bij de uitgang van de Winkel van Sinkel zagen we een grote SUV staan met Belgische kentekenplaat en schattige babyspeeltjes op de achterbank. Gerustgesteld gingen we naar huis, in de wetenschap dat die vreemde populaire groene man toch eigenlijk ook maar gewoon een mens is.

Hoogtepunt: De sfeer was de hele avond opvallend goed. Zowel Jesse Voorn als Dr. Lektroluv kregen het publiek helemaal mee. Veel respect was er ook voor de talenten, die de basement volledig op zijn kop wisten te zetten.

Wesley Vibes & Mark HertzDieptepunt: Aaaaargh, alweer ‘What Else Is There’,‘Go’ en ‘Breath’!!!! Dr. Lektroluv moet echt een nieuwe set gaan samenstellen.

Decoratie: Het oude bankgebouw blijft één van de mooiste clubs in Utrecht. Vooral het hoge plafond met de enorme discobollen en de glazen wanden met kunst, geven de ruimte veel sfeer. De basement is een tijdje geleden met succes opnieuw ingericht. Voorheen was het meer een loungeruimte met lange banken, maar nu is het echt een gezellig obscuur miniclubje binnen de grote club.

Wat beter mag: Misschien had de Winkel van Sinkel niet gerekend op een uitverkochte zaal, want er was erg weinig barpersoneel. De dames en heren achter de bar werkten zich compleet uit de naad, maar ze konden niet voorkomen dat er gemiddeld een kwartier op een drankje gewacht moest worden. Ook was het niet handig om één van de drie bars al om 04:00 uur te sluiten, terwijl Lektroluv nog bezig was en de grote zaal helemaal vol stond.

Lektroluv zoekt nog een hitjeOpmerking bezoeker: "Zeg DJ Sandeep, wil je ‘Put Your Hands Up For Detroit’ voor me draaien?". DJ Sandeep: "Nee, want die heb ik al twee keer gedraaid!".

Prijs/ Kwaliteit: 10 euro vvk en 13 euro aan de deur. Gezien het feit dat er maar één grote buitenlandse naam op het affiche stond, wel een beetje prijzig (garderobe en toilet ook niet gratis).

Aantal bezoekers: Lange rijen voor de deur en helemaal uitverkocht.

Oordeel: Waar het gemiddelde Utrechtse dancepubliek de afgelopen jaren nog voor een groot deel bestond uit stilstaande ‘praters’ en genietende muurbloempjes, begint de clubcultuur er de laatste tijd gelukkig weer flink te leven. Het is een slimme zet van FCA om een regelmatig terugkerende electro-avond in de Domstad te organiseren.

FCA

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws