Absolute Music @ Maassilo

Partyscene Redactie | 7 februari 2007
party reports

Dance-concept met potentie

Intro: Het vuurtje werd in de weken voor het feest al lekker opgestookt door Ted Langenbach en andere Rotterdammers. Iedereen had wel een mening over de organisatie van Absolute Music en de avond zelf. ‘Alle promotie is goede promotie’ moet de organisatie hebben gedacht, want iedereen in Rotterdam en omstreken was op de hoogte van het eerste feest van Absolute Music.

We hebben er zin anTekst: Sandeep

Foto's: Bobby James

Programma: Boy George, Booka Shade, Trentemöller ft dj Tom, Julie Marghilano, Jungle Brother, The Glimmers, Chuckie, Warren Fellow, Sandrien, Dylan Otto, Love2party Allstars.

Bijzonderheden: Terwijl de Love2Party Allstars in de koude gang een extra truitje aantrekken, nog eens een verwarmend glaasje wodka inschenken en de bezoekers trakteren op een gemêleerde muziekmix - van ouwe soul tot nieuwe drum & bass - vinden de meeste bezoekers hun weg naar de Now-zaal. Opener Julie Marghilano is nu wat je noemt een aangename verrassing. Een mooie vrouw achter draaitafels is sowieso een prettig gezicht, als ze dan ook nog eens lekker kan draaien, is het plaatje compleet. Gevoelige en stuwende minimal valt het publiek ten deel en naarmate het optreden van Boy George dichterbij komt, loopt de Now vol en worden Julie’s laatste platen met veel enthousiasme onthaald.

Reactie bezoeker: Popje van een jaar of twintig tegen haar vriend: “Kijk, Boy George heeft dezelfde poederdoos als ik!”Dat Boy George, wat zijn dj-kwaliteiten betreft, beter thuis had kunnen blijven, stond eigenlijk al vast. Als je een beetje op onderzoek was gegaan dan had je verschillende ‘mixen’ (echt mixen doet hij niet) van de beste man op het internet kunnen vinden. Foute, net te uptempo, trancehouse platen is waar hij van houdt. En dat bleek ook in de Maassilo het geval te zijn. Leuk naam als publiekstrekker, maar ze hadden hem beter een microfoon kunnen geven en Julie nog een tijdje door laten draaien.

 

De Superwow was deze avond de zaal voor de zogenoemde Icons of the Future. De met spiegelbollen overladen zaal bracht deze avond veel interessants. Vooral de sets van Dylan Otto, Sandrien en Warren Fellow, die al na een half uurtje moest stoppen, waren van hoog niveau. Helaas had alleen Sandrien het geluk dat de zaal aardig volliep, vanwege het voor velen teleurstellend optreden van Boy George in de zaal ernaast.

Jungle BrotherOok droevig wat betreft bezoekeraantallen, was het gestemd in de Wow. De welbekende Glimmers draaiden voor een lege zaal en ook bij Chuckie was het niet veel drukker. Opvallend trouwens was dat het publiek deze avond bijna geheel uit blanke mensen bestond. Iets wat zeker niet in Chuckie zijn voordeel werkte. De man die het toch van zijn urban-achterban moet hebben. In dezelfde zaal stonden de Jungle Brothers geprogrammeerd. Een legendarische act waarvoor de zaal terecht ook even vol liep. Helaas waren de heren hun dj kwijt, of vergeten, en viel na het eerste nummer een ijskoude stilte van een minuut of vijf. Genoeg tijd voor de meeste mensen om hun heil ergens anders te zoeken.

Afsluiter Trentemöller, zoals altijd vergezeld door dj Tom, was een feest der herkenning. De Deense producer heeft de afgelopen jaren veel mooie platen en vooral bekende remixen uitgebracht en het hele arsenaal kwam deze avond aan bod. Het publiek genoot ervan en tijdens de remixen van “Windowlicker” en “Go” leek de zaal af en toe te ontploffen. Erg leuk om te zien dat om de zaal zes uur nog goed gevuld was - maak je niet zo snel mee in een Rotterdams club.

Levende standbeeldenHoogtepunt: Het laatste half uur van de set van Julie Marghilano was erg goed. Mooie minimale platen aangevuld met haar eigen vioolspel. Ook Trentemöller en dj Tom wisten de laatste twee uur de Maassilo goed op stelten te zetten.

Dieptepunt: De Wow, waar de hele avond grote acts zonder publiek.

Opmerking bezoeker: Popje van een jaar of twintig tegen haar vriend: “Kijk, Boy George heeft dezelfde poederdoos als ik!”

Decoratie: Er was duidelijk veel tijd, energie en geld gestoken in de aankleding van de Maassilo. De grote zaal zag er geweldig uit met vette visuals, mooie aankleding en goed gekozen performance van levende standbeelden. Hier kunnen veel organisaties nog lering uit trekken.

Sfeer: Voor de goede sfeer moest je deze avond in de Now zijn. Hoe later op de avond, hoe losser het ging.

.Wat mag beter: Vooral de opzet van het feest. Hetzelfde feest maar dan in een iets kleinere setting, bijvoorbeeld verdeeld over twee in plaats van drie grote zalen. 

Prijs/Kwaliteitsverhouding: 32.50 voor een kaartje in de voorverkoop is een hoop geld. Ondanks de kwalitatief hoogstaand avond, was de prijs/kwaliteitsverhouding scheef.

Bezoekersaantal: Er worden links en rechts allerlei getallen geroepen. Maar met een vrijwel lege Wow en half gevulde Superwow moet het ergens rond de tweeduizend hebben gelegen.

Oordeel: Nieuw dance-concept met potentie, waarvan niemand uit de organisatie in een BMW rijdt (niet gezien op de priveparkeerplaats van de organisatie).

Love2party Tip: Trentemöller staat op 20 april in het Patronaat in Haarlem samen met Darko Esser en Bart Skils.

Klik hier voor alle foto's van Absolute Music

Absolute Music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws