Mateo & Matos @ Stereo Sushi

Partyscene Redactie | 2 februari 2007
party reports

Oude rotten in het vak zijn het nog niet verleerd

Intro: Meer dan twintig jaar geleden leerden de New Yorkers Eddy Matos en John Mateo elkaar kennen. Ze hielden van dezelfde muziek en al snel zaten ze in de studio. Twintig jaar later zijn de twee mannen nog steeds gezamenlijk actief en hebben ze voor tientallen mooie producties gezorgd op gerenommeerde labels als King Street, Nervous, West End en hun eigen label United Underground Housesounds. Over de hele wereld hebben ze in de beste clubs gestaan als dj duo. Aan solo-gigs doen ze bijna niet. Ze vullen elkaar te goed aan en die samenwerking zijn ze na twee decennia nog niet zat. Afgelopen zaterdag stonden ze na lange tijd weer eens in Europa en wel in Stereo Sushi, Antwerpen.

Tekst: Evert-Jan Hofland

Foto's: Jos Kottmann

Mateo & MatosBijzonderheden: De weg naar de Antwerpse club Stereo Sushi kunnen we inmiddels dromen. Ook dit jaar zullen we de club nog vele maal aandoen. O.a. Dimitri from Paris, Kerri Chandler en Louie Vega geven komende tijd acte de présence in de Belgische club. Afgelopen zaterdag moesten Mateo & Matos het voor ons doen.

Rond een uur of elf wandelden we de club binnen. Zoals we van België gewend zijn, was het nog erg rustig. De mensen die er waren, zaten nog relaxed te eten. De Antwerpse dj Down Jones was net aan zijn opwarmset begonnen. Down Jones, die in Antwerpen en omgeving bekend staat om zijn disco en boogie sets, stond vanavond mooie soulful houseplaatjes te draaien. Daarin ruimte voor een fijne classic van onder andere Change en Chaka Khan.

Rond een uur of één zat de taak van Down Jones er op en was het de beurt aan de heren uit New York. De club was inmiddels goed gevuld en Mateo & Matos gingen aan het werk. Om de beurt zette de heren twee a drie platen op en dat ze elkaar al zo lang kennen, was goed te merken aan de platenkeuze. Feilloos vulden ze elkaar aan en trakteerden het publiek op schitterende muziek. Veel mooie houseplaten van onder andere Kerri Chandler, Sumo en eigen producties kwamen voorbij.

Publiek Stereo SushiMixen kunnen de heren als geen ander - alle platen sloten naadloos op elkaar aan. Wat opviel was het grote aantal nieuwe platen. Vaak zie je bij de oude rotten in het vak dat ze vooral de oudere bekende platen draaien. Mateo & Matos niet. Matos worstelde met verschillende traxsource printjes om uit te zoeken wat voor moois hij de dag ervoor had gedownload, om het vervolgens aan het publiek te laten horen. Natuurlijk was er ook ruimte voor wat oudere producties. Zo kwam Robert Owens zijn grote hit ‘I’ll be your friend’ voorbij, en een schitterende remix van Barry White.

Kort samengevat werd er meer dan drie uur genoten van schitterende muziek. Soulful, afrobeat, deephouse en af en toe een classic, alles werd fantastisch tot een geheel gemixt. Het publiek genoot en de dansvloer was menig maal te klein. Tegen vijf uur werd de uitgang opgezocht en na een korte pitstop bij een echte Belgische frituur werd er voldaan richting huis gereden.

Nice women in Stereo SushiHoogtepunt: De mixkwaliteiten en platenkeuze van Mateo & Matos

Publiek: Chique, muziekliefhebbers en heel veel mooie vrouwen.

Decoratie: Zoals Stereo Sushi is: manga prints op de muur en goede verlichting.

Sfeer: Uitbundig, enthousiast en gezellig.

Prijs/kwaliteit: 5 euro en tot 12 uur gratis is netjes.

Bezoekersaantal: Stereo Sushi was zo goed als vol

Eindoordeel: Een verrassend goede clubavond met een leuk publiek en geweldige muziek.

Love2party tip: 24 februari: Dimitri From Paris in Stereo Sushi. Elke zaterdagavond van 10 tot 12 kun je een live djset van John Mateo horen op Pressure Radio

Bekijk alle foto's van deze avond

Mateo & Matos

Stereo Sushi

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws