Cocoon @ Maassilo

Partyscene Redactie | 29 december 2006
party reports

Matig clubjaar in Rotterdam eindigt hoopvol

Intro: Soms zijn er van die dagen voorafgaande aan een clubnacht waarin de spanning voelbaar is. Dagen waarin je wordt overladen door telefoontjes en e-mails: "Denk dat ik toch wel ga. Kan jij nog wat regelen voor de lijst van vanavond?", "ticketbox is uitverkocht. Is het dan helemaal uitverkocht of niet? Weet je wat, ik ga wel gewoon om half twaalf al". Sven Väth was in town en veel Rotterdammers had er zin in. Na alle commotie van de afgelopen maanden waarin clubs werden gesloten, niet gedurfd werd geprogrammeerd en de dancescene in een dip raakte, was het tijd voor een goed feest. Sound Architecture Joachim Marijnen is dan meestal de man die daarvoor zorgt, zo bleek weer eens.

Tekst: Sander van der Hammen

Foto's: Arjan Boudestein / Partyfotograaf

.Programma: Sven Väth, Andre Galuzzi, Raresh, B-Voice

Bijzonderheden: Niet in de Now, maar in de Wow, aangevuld met de Superwow, gebeurde het allemaal. Een prima keuze, want het was de juiste ruimte voor het aantal mensen dat op de Maassilo was afgekomen. Gedurende de hele avond was het overal goed druk, maar niet te vol. Opwarm-dj Raresh, sinds kort toegevoegd aan de Cocoonstal, mocht zijn debuut in Nederland maken en deed dat met verve. Met een heerlijke openingsset stoomde hij het publiek warm voor herr Väth. Zeer dansbare minimal op precies het juiste tempo -

met weinig breaks en een goede flow.

Zoals gebruikelijk werd Sven Väth onder luid gejuich ontvangen. Het was inmiddels ook vrij druk geworden tussen de dj booth en .het podium. De Väth-fanatics hadden zich voor hun held genesteld. De blikken van waardering en adoratie waren constant gericht op de man achter draaitafels. Geweldig om te zien dat na zoveel jaar de Duitse dj nog zoveel fans heeft, maar vooral ook heel veel jonge fans. Opmerkelijk, want als je Väth al een jaar of tien volgt, moet je toch wel een beetje concluderen dat hij als dj minder spannend geworden is dan hij vroeger kon zijn.

De Duitser draaide vooral een erg solide set. Een half uurtje wat dieper om vervolgens een half uur lang vol het gaspedaal in te drukken. Het ging er allemaal in als zoete koek, want de zaal leek meerdere keren te ontploffen. In de Superwow was Andre Galuzzi inmiddels begonnen aan zijn one-man-show. Vol overgave draaide hij de meest onbekende platen en wist binnen no-time het zaaltje goed vol te krijgen. Het zaaltje was alleen wel wat Sven Vathkarig ingericht en het geluid was misschien goed afgesteld voor in een willekeurige huiskamer, voor clubbegrippen voldeed het soundsystem allesbehalve. Doodzonde, want de prachtige platen van Galluzi kwamen hierdoor niet altijd goed tot hun recht.

Rond kwart voor vijf was het tijd voor Sven om te vertrekken naar het vliegveld en mocht Raresh de turbtables weer overnemen. Maakte hij aan het begin van de avond al indruk, nu was het helemaal feest met de Roemeense dj. Swingende minimal had plaats gemaakt voor stevige party-techno. En zonder het in de gaten te hebben, was het ineens tien over zes, waarmee een einde aan een topavond was gekomen.

Andre GaluzziHoogtepunt: De afsluitende set van Raresh. Nog nooit van de goede man gehoord, maar wat draaide hij strak en boeiend! Mede door zijn toedoen was de Wow-zaal rond zes uur nog goed gevuld. Ook de zes uur durende set van Galuzzi was weer een hoogtepunt op zich.

Dieptepunt: De tijd vloog voorbij. Opeens was het 06:10 en ging de muziek uit.

Opmerking bezoeker: Benny Rodrigues heeft het goed naar zijn zin, vooraan in de mensenmassa, en zegt: "En? Rotterdam leeft wel weer toch?"

Decoratie: Een locatie als de Maassilo heeft in principe weinig decoratie nodig. Zeker niet tijdens een technoavond, want dan is de uitstraling van die betonnen silo eigenlijk al genoeg. De Cocoon-act was aardig, maar duurde nogal lang. De visuals van Reach daarentegen waren die hele avond zeer boeiend.

.Sfeer: "Nou, voor Rotterdamse begrippen is het vanavond echt een super sfeer", was een vaak gehoorde opmerking deze avond. De sfeer zat er goed in, zowel in de Wow als in de Superwow. Het was duidelijk dat Sven Vath en Andre Galuzzi fans uit het hele land naar Rotterdam waren afgereisd, want het ‘groupie gehalte’ lag hoog.

Wat mag beter: Het enige minpuntje deze avond was het geluid in de Superwow. Als je vlak voor de dj stond dan moest je het doen met de monitor speakers van de dj en als je verder in de zaal stond dan was het geluid vaak te schel. Het leek velen in de zaal trouwens absoluut niet te deren.

.Prijs/Kwaliteitsverhouding: 20 euro voorverkoop voor een Cocoon-avond is schappelijk.

Bezoekersaantal: Best moeilijk in te schatten. Het zal richting de 2000 man zijn geweest.

Oordeel: Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar stemt zeker hoopvol.

Love2party Tip: In de wandelgangen vernamen we dat Joachim met partijen in onderhandeling is om gezamelijk een clubavond in de Off_Corso te gaan opzetten. Dit kunnen wij natuurlijk alleen maar aanmoedigen.

Check hier alle foto's van Cocoon @ Maassilo

Cocoon

Sound Architecture

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws