REMF Clubbing: A Green Night @ Off Corso

Partyscene Redactie | 15 november 2006
party reports

Laatste REMF-avond in Off Corso 'gezellig druk'

Joris Voorn's prachtige set wordt opgeleukt door prachtige visuals

Het is alweer de derde en laatste festivaldag van REMF als o.a. Joris Voorn, Aril Brikha en Deetron hun opwachting maken in club Off Corso. Drie grote jongens die de kunst van het draaien tot in de puntjes beheersen, en daarbij stevige maar smaakvolle danstechno op de decks leggen. Vol is het echter niet in Off Corso. Gezellig druk wel.

Tekst: Paul Gijsbers

Er zijn precies genoeg mensen naar de club gekomen om er een lekker feest van te maken. Op goede platen volgt genoeg respons en er zijn geen lange rijen aan de bar. Bovendien heb je genoeg ruimte op de dansvloer. Ideaal eigenlijk.

Joris Voorn draait, Aril Brikha sluit aanBij binnenkomst horen we Joris Voorn de zaal trakteren op pompende tech-house die een stuk steviger klinkt dan bij onze oosterburen. Geen kille abstracties maar een set vol diepe, sfeervolle techno, hier en daar afgewisseld met oorverdovende soundscapes. Je vraagt je af waarom die sound niet vaker in Nederlandse clubs te horen is. Zou de Rotterdammer er soms alleenrecht op hebben? In ieder geval weet hij de zaal goed in beweging te krijgen zonder helemaal voluit te gaan. Deetron en John Tomas moeten immers ook nog.

Maar eerst is het de beurt aan Aril Brikha, de geboren Iraniër die sinds eind jaren negentig sfeervolle elektronische muziek maakt. Zijn producties lenen van alle genres het beste en laten invloeden uit de elektro, de luisterelektronica en de Detroit techno horen. Ook zijn laptopset in Off Corso is gevarieerd van opzet, met een goede opbouw van stevige tracks. Brikha kiest voor een basis van techno en legt daar melodieën overheen die soms wat trancy aandoen. Trance in de beste betekenis van het woord, want de muziek van Brikha kent geen goedkoop effectbejag. Geen cheesy roffeltjes dus en geen kitscherige vrouwenvocalen. Gelukkig maar. Het is gewoon heerlijk wegzweven op zijn breed uitwaaierende strings en spacey melodieën.

Off Corso by nightDe verwarring slaat toe wanneer Sam Geiser alias Deetron aantreedt. Is dit dezelfde Deetron die jaren geleden, tonnetje rond, achter de draaitafels van I Love Techno stond? Blijkbaar heeft hij een intensieve vermageringskuur ondergaan, want we herkennen hem geen van allen. In ieder geval liegt zijn dj-set er niet om. Met goede overgangen en een perfecte timing schakelt hij van de ene naar de andere technoknaller, met tussendoor een paar welgemikte minimalplaten die hij lekker aandikt en oppitcht. Daar houden we wel van.

Toch blijkt het bij nader inzien wel jammer dat er niet meer mensen naar Off Corso zijn gekomen. Ondanks dat de sfeer er goed in zit, is er te weinig publiek om van ‘A Green Night’ een uitzinnig feest te maken. Daar kan de beukende tooltechno van John Thomas niets aan veranderen. De zaal dunt al snel uit en ook wij vinden het mooi geweest. Mooi, omdat we goede acts gezien hebben en goede muziek hebben gehoord. Avonden als deze verdienen meer publiek en aandacht.

REMF

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws