REMF Clubbing: Two nights @ Maassilo

Partyscene Redactie | 14 november 2006
party reports

Technogrootheden draaien in lege zaal

REMF logoOp diverse dance-fora wordt momenteel druk nagepraat over het Rotterdam Electronic Music Festival. De meningen lopen nogal uiteen. De ene bezoeker heeft precies die feestjes bezocht waar het druk was en de sfeer er goed in zat. Zij vinden de testeditie van het REMF een groot succes. Anderen bezochten feestjes die nagenoeg geen of weinig bezoekers trokken en hebben daarom geen hoge pet op van het REMF. Uw reporter behoort tot de laatste categorie.

Tekst: Sander

Eigenlijk begon het REMF-weekend goed. De opening op donderdag in het creative centre verliep wat rommelig, maar was desondanks best gezellig. De Muzikism-showcase in de Bootleg werd goed bezocht. Dat gold ook voor de donderdag in Off_Corso met Villalobos achter de draaitafels. So far, so good. Vrijdag daarentegen was voor ondergetekende de dag van de verkeerde keuzes. Allereerst werd een workshop van Miss Monica over haar Numark 5000FX mixer bezocht. Leuk om van een professional uitgelegd te krijgen hoe een bepaalde mixer werkt. Jammer dat welgeteld vijf anderen deze ervaring met mij wilden delen.

Kevin Saunderson was zo ontdaan over het festival dat hij een panel discussie de volgende dag afzegde's Avonds was het tijd voor That'z it in de Maassilo, met o.a. Kevin Saunderson, Steve Rachmad, Literon live, Harry Lemon en Nick K op het programma. Bij binnenkomst, rond twee uur, was de Maassilo zo goed als uitgestorven. De sfeer was daarom ook ver beneden peil, behalve aan het begin van de set van Kevin Saunderson, toen de aanwezigen zich even verzamelden voor de dj booth van de man uit Detroit. Ook hij kon geen potten breken en was zo teleurgesteld in het festival dat hij zich afmeldde voor een paneldiscussie de dag erna.

De zaterdag begon niet veel beter. In de planning stond een bezoek aan de DJTRX-contest georganiseerd door DJ Broadcast. Volgens de dames bij de infobalie zou dit om 18.00 gebeuren, maar bij aankomst rond dat tijdstip, bleek dit al eerder op de dag geweest te zijn. Gelukkig zag het avondprogramma in de Now & Wow met o.a. Secret Cinema, Benny Rodrigues en Stacey Pullen er smakelijk uit en kon dat de dag nog goedmaken.

Wederom was het in de Now & Wow erg rustig. Benny Rodrigues stond voor zestig man (dertig aan de ene kant van het podium en dertig aan de andere kant) de zaal 'op te warmen' voor de live acts van die avond, terwijl in de kelder Starski & Tonic, Monica Electronica en Eva Maria voor een handjevol mensen hun ding deden. Wegens gebrek aan belangstelling werd de kelder dan ook rond drie uur gesloten. Tijdens de back2back liveset van Sercet Cinema vs Tok Tok raakte de Now-zaal gelukkig toch nog een beetje gevuld. Gelukkig maar, want de heren zetten een dijk van een optreden neer.

Tijdens de back2back liveset van Secret Cinema vs Tok Tok raakte de Now-zaal gelukkig toch nog een beetje gevuld. Gelukkig maar, want de heren zetten een dijk van een optreden neer. Foto: DJ Broadcast.nlDe sound van het Tok Tok-duo - oldskool-loopjes, verpakt in dikke technobeats - werd afgewisseld met de rollende technosound van Jeroen Verhey. Leuk om te zien dat hij vooral veel ruimte gaf aan zijn gasten uit Duitsland. Zij wisten wel raad met het concept 'een feestje bouwen'. Ook Stacey Pullen liet zich van zijn goede kant zien. Stevige techno met soul had de overhand in zijn set en de 150 aanwezigen konden dat erg waarderen.

Gezien de slechte opkomst in een aantal clubs, kun je concluderen dat de eerste editie van REMF te groot was opgezet en niet voldoende gepromoot. De avonden in Now & Wow, Club Imax en Club Rotterdam werden slecht bezocht. Eigenlijk hadden alleen de avonden in Off_Corso, Rotown en Waterfront een goede opkomst. Een festival als deze hoort eigenlijk op alle locaties goed bezocht te worden. Benieuwd naar de editie volgend jaar in juni. Dan zal de organisatie van REMF echt moeten laten zien wat ze in haar mars heeft.

REMF

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws