Kerri Chandler @ Stereo Sushi

Partyscene Redactie | 31 oktober 2006
party reports

Veel bezoekers waren speciaal voor Kerri Chandler naar Stereo Sushi gekomenGepassioneerde house-dj niet te stoppen

Intro: Sinds house bestaat, is de enthousiaste New Yorker Kerri Chandler al bij het muziekgenre betrokken. Het dj-vak kreeg hij met de paplepel ingegeven, aangezien zijn vader ook dj was. Op zijn dertiende maakte hij zijn debuut achter de draaitafels en op zijn achttiende begon hij met produceren. Nu, vele jaren later, kan niemand meer om hem heen, en na zijn hit Bar A Thym weet ook iedereen wij hij is. Wij namen afgelopen weekend een kijkje in onze bijna vaste Belgische hangout Stereo Sushi om hem aan het werk te zien.

Tekst: Evert-Jan Hofland

Foto’s: Jos Kottmann

Natuurlijk bespeelde Chandler regelmatig zijn keyboardBijzonderheden: Terwijl we nog onderweg waren naar Antwerpen, ontvingen we het bericht van iemand uit de club dat Kerri Chandler al aan zijn set begonnen was. Verbaasd keken we elkaar aan, het was immers pas elf uur ‘s avonds. Het zou toch niet zo zijn dat hij van elf tot een draait? Toen we rond twaalf uur bij de club arriveerden, was het mysterie snel ontrafeld. De clubeigenaar vertelde ons dat Kerri al om negen uur naar de club was gekomen, omdat hij zich verveelde. Hij had de clubeigenaar gevraagd of hij alvast mocht beginnen. Uiteraard was dat geen probleem. Dit geeft meteen aan met hoeveel passie deze man zijn vak beoefent. Voor een uurtje gaf hij even het stokje over aan Stereo Sushi-resident Afroman, zodat hij even pauze kon nemen en de vragen van Love2party kon beantwoorden. Resultaat van dit gesprek volgt later.

Het publiek smulde van de fraaie (deep)houseplaten die de Amerikaanse dj liet horenRond half twee verscheen hij weer achter de draaitafels. Stereo Sushi was op dat moment goed gevuld. Er waren veel mensen speciaal voor de sympathieke New Yorker naar Antwerpen gekomen. In de vijf uren die volgden werd het aanwezige publiek getrakteerd op een fantastische dj-set. Hij begon met mooie houseplaten van o.a. Dennis Ferrer en zijn eigen producties ‘Bar A Thym’ en ‘Back to the raw’. Langzaam werkte hij naar een fraai hoogtepunt, waarin de diversiteit van deze dj goed naar voren kwam. Van alles kwam voorbij; klassiekers als ‘Move your body’ van Marschall Jefferson en ‘Good life’ van Inner city, swingende jazz van Roy Haynes met ‘Quiet fire’, de geweldige discoplaat ‘The glow of love’ van Change, zoete soul van Stevie wonder en zelfs de Doobie Brothers met ‘Long train running’.

Natuurlijk was ook soulmate Cassie6 ter plaatseTussendoor speelde hij geregeld op zijn keyboard en bedankte door de microfoon de aanwezige bezoekers voor hun komst. Zij ontvingen het optreden zeer enthousiast: er werd druk gedanst, meegezongen en de handen gingen vaak de lucht in. Rond zes uur stond Kerri Chandler nog vol enthousiasme aan de knoppen te draaien. Negen uur eerder had hij zijn eerste plaat opgelegd. Toch was de Amerikaan nog niet van plan om te stoppen. Wij hadden onze portie goede muziek inmiddels wel gehad en zetten met een tevreden gevoel de terugtocht in.

Hoogtepunt: Van begin tot eind.

Dieptepunt: Zeker niet.

Decoratie: Zoals Stereo Sushi is: manga prints op de muur en goede verlichting.

Sfeer: Uitbundig, enthousiast en gezellig.

Prijs/kwaliteit: 10 euro en tot 12 uur gratis is netjes.

Bezoekersaantal: Stereo Sushi was zo goed als vol

Eindoordeel: Een fantastische club avond met leuk publiek en geweldige muziek.

Zaterdag geeft Charles Webster acte deprésence in Stereo Sushi

Stereo Sushi

BEKIJK HIER ALLE FOTO'S!

Stereo Sushi

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws