ADE Clubbing: Sonar Kollektiv @ Sugar Factory

Partyscene Redactie | 22 oktober 2006
party reports

Gemêleerd publiek geniet van gevarieerde muziek

Hoewel Clara Hill een prachtige stem heeft, liet haar stageperformance nog wat te wensen overIntro: Sonar Kollektiv is een van de meest eigenwijze labels van dit moment. En de Sugar Factory is een van de meest eigenwijze clubs van Amsterdam. Het was dan ook geen toeval dat het Duitse label tijdens het Amsterdam Dance Event in deze club was neergestreken voor een Sonar Kollektiv labelnite.

Tekst: Roelf Jan Duin

Foto's: Jos Kottmann


Bijzonderheden: Als de naam Jazzanova op een flyer prijkt, weet je nooit wat te verwachten. Dit keer was Alex afgevaardigd, maar echt aan het werk werd hij niet gezet. De meest getalenteerde dj van het Berlijnse collectief mocht de tijd opvullen tussen de diverse optredens, hetgeen hij trouwens met verve deed. Van techno naar bossa en van deephouse naar broken beats - zijn platenkeus was even gevarieerd als de releases op zijn label.

Zoals altijd in de Sugar Factory: een leuk, gemêleerd publiekEen van de sterkste platen die dit jaar uitkwam op Sona Kollektiv is ‘All I can provide’ van Clara Hill. Een keur aan gerespecteerde producers, waaronder King Britt, Atjazz en Slope hielpen de Berlijnse zangeres een handje, wat een fraai, laidback maar zeker dansbaar album opleverde. Hoewel Clara een aantrekkelijke verschijning is met een prachtige stem, liet haar stageperformance nog wat te wensen over. Zoals Henk Jan Smits pakkend kan zeggen: de X-factor ontbrak. Toch was haar optreden, zeker gezien het vroege tijdstip, een verademing tijdens de drie dagen dance-geweld van het ADE.

Zo koud als het in Zweden kan zijn, zo warm is de deephouse van de Zweed Marcus Enochson. Na releases op Compost, Fabric en het label van de Masters at Work, werd hij dit jaar ook ingelijfd bij de Sonar Kollektiv stal. Met zijn live-optreden, met bijdragen van twee gast-vocalisten, lichtte hij een tipje van de sluier op van wat we van hem het komende jaar kunnen verwachten.

Zo koud als het in Zweden kan zijn, zo warm is de deephouse van de Zweed Marcus EnochsonDe dj-set van Zero DB was de verrassing van de avond. Het duo begon met experimentele hiphop, maar schuwde het bekendere werk niet: A Tribe Called Quest met ‘Scenario’ en zelfs dj Kool's ‘Let me clear my throat’ kwamen voorbij, om vervolgens moeiteloos over te schakelen naar experimentele techno. Zo was tijdens deze Sonar Kollektiv avond even uiteenlopende muziek te horen als het label uitbrengt.  

Hoogtepunt: De dj-set van Zero DB
Dieptepunt: Nee hoor, niets te klagen.
Decors / aankleding: De Sugar Factory moet het niet hebben van een uitbundige entourage. Een bar, een dansvloer en goede muziek - dat is toch alles wat je nodig hebt?

Sfeer: Zoals altijd in de Sugar Factory: een leuk, gemêleerd publiek.
Oordeel: Een muzikaal onderhoudende avond in een ontspannen setting. Prima dus.   

BEKIJK HIER ALLE FOTO'S!

Sonar Kollektiv

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws