ADE Clubbing: Dave Clarke presents ...

Partyscene Redactie | 20 oktober 2006
party reports

Meedogenloze Dave Clarke ouderwets op dreef

Ingang van de MelkwegTerwijl Dave Clarke voor een maximaal gevulde Max flink gas geeft, gaat het er in de oude zaal van de Melkweg wat rustiger aan toe. Eén van de snelst opkomende Nederlandse techno-dj's Shinedoe kiest daar voor de melodieuze zijde van de techno. 

 

Tekst: Jeroen Veenstra

Dave Clarke stampt het publiek ineen met tracks als Circus Bells van Robert Armani en welgeplaatste scratches en andere draaitafeltrucs. Dit is precies wat het publiek wil en de in Nederland woonachtige Brit bedient de gasten ouderwets op hun wenken. In alle hoeken en gaten zie je mensen in ieder geval driftig met hun hoofd meebewegen op de meedogenloze klanken van Dave. 

Dave Clarke was ouderwets op dreef

In tegenstelling tot haar Britse collega, geeft Shinedoe de door haar opgezette platen wat meer speeltijd. Met twee donkere dames zij aan zij voor het podium van Shinedoe - gezien de gelijkenissen hoogstwaarschijnlijk haar zussen - als constant dansende factor, geniet ook de rest van het publiek van haar platenkeuze. Wanneer haar set tot een einde komt, blijken ook de gebroeders Lenny en Lawrence Burden die Octave One vormen onder de indruk. Ze buigen over hun gereedstaande apparatuur heen om Shinedoe een flinke handdruk te geven.

Lenny en Lawrence staan beiden achter een flinke stapel opeengehoopte apparatuur in een Uitstekende sfeer in de Melkweginmiddels wat voller geraakte zaal. Als eerste geluid komt er dikke ruimtelijke hiphopbeat langs. Maar langzaamaan voegen de broertjes uit Detroit steeds meer geluiden toe tot een swingend technonummer overblijft. De geluiden die voorbij komen zijn weliswaar allesbehalve origineel, de manier waarop de twee broers de nummers opbouwen, is fris genoeg om het publiek flink enthousiast te krijgen.

Met later op de avond ook nog Robert Hood en Terence Fixmer is er nog meer aandacht voor het verleden. Maar met de inbreng van Shinedoe en eerder op de avond Dimi, zijn er ook nieuwe namen gepresenteerd in de Melkweg. Zodoende een mooie uitgebalanceerde avond met aandacht voor heden en verleden.

Bekijk hier alle foto's!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws