Jon Cutler @ Stereo Sushi (Antwerpen)

Partyscene Redactie | 19 oktober 2006
party reports

Avondje clubben op z’n Antwerps

Champoepels in Stereo SushiIntro: Zo’n vier jaar geleden ging er bijna geen clubavond voorbij zonder dat de plaat It’s Yours uit de speakers galmde. De man achter deze wereldhit Jon Cutler - eigenaar van het label Distant Music, waar platen van o.a. Sandy Rivera, Soul Creation en Mateo & Matos op verschijnen - stond afgelopen zaterdag in de Belgische club Stereo Sushi.

Tekst: Evert-Jan Hofland

Foto’s: Jos Kottmann

Bijzonderheden: Het publiek dat de Belgische club bezoekt, lijkt niet altijd perse voor de artiesten te komen. Was de uitgaansgelegenheid twee weken geleden tijdens het optreden van Dennis Ferrer voor minder dan de helft gevuld, ditmaal was Stereo Sushi bijna uitverkocht. Resident Afroman draaide aan het begin van de avond relaxte soulvolle plaatjes en bleek een prima opwarmer voor Jon Cutler. Rond halftwee nam hij het stokje over van Afroman en begon aan zijn bijna vier uur durende set. Hoewel de Amerikaanse labelbaas alle kanten op ging, kon hij de spanning niet echt vasthouden. Vooral zijn mixtechniek liet vaak te wensen over. Van enige lijn in zijn set was ook al geen sprake.

Ondanks zijn matige mixtechniek, wist Jon Cutler er een feestje van te makenHouse, disco, techy - alles plakte hij lukraak aan elkaar. Toch was zijn platenkeus allesbehalve slecht, waardoor de voetjes toch massaal van de vloer gingen. Dat Dennis Ferrer ook voor Cutler één van de hotste producers van het moment is, bleek wel uit het vele aantal platen dat hij van zijn stadsgenoot draaide. Iets dat de bezoekers wel konden waarderen. Vooral bij Ferrers nieuwe plaat Church Lady en zijn remix van The Cure and the Cause ging het los in de Antwerpse club. Verder maakte hij uitstapjes naar het oude discotijdperk. Zo kwam Loleatta Holloway’s Love Sensation voorbij, die gecombineerd werd met fraaie houseproducties van o.a. Mr V en Eddy Grant. En terwijl de laatste platen op de decks werden gelegd, deelde de enthousiaste New Yorker zijn nieuwste mixpromo uit aan de mensen die de hele nacht voor zijn neus hadden gedanst (waaronder een roodharige, bezwete fotograaf). Om de avond in stijl te eindigen met It’s Yours.

Is It Yours resulteerde in een feest der herkenning

Hoogtepunt: Toch wel een beetje It’s Yours.

Dieptepunt: De af en toe slechte mixkwaliteiten van Jon Cutler.

Decoratie: Gewoon op z’n Stereo Sushi’s: manga prints op de muur en een goede verlichting.

Sfeer: Gezellig en gemoedelijk.

Prijs/kwaliteit: 10 euro. Tot 12 uur zelf gratis toegang.

Bezoekersaantal: De club, die overigens wel vrij vroeg leegliep, was zo goed als afgeladen.

Oordeel: Prima avondje clubben op z’n Antwerps.

Bekijk hier alle foto's!

Jon Cutler

Stereo Sushi

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws