Extrema Outdoor @ Aquabest, 15 juli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Die relaxte sfeer heb je toch sneller in het zuiden


Intro: Een zonovergoten Aquabest was voor de elfde keer het toneel van Extrema Outdoor. Het festival lijkt patent te hebben op zonneschijn. De vijfentwintigduizend bezoekers, waarmee Extrema wederom uitverkocht was, konden genieten van ruim zestig dj's en live acts. Hierbij ons algemeen verhaal, vergezeld van de nodige foto's en een typische reportage in de stijl van FF Erik.

Tekst: Sander
Foto's: Arjan



Als je moet kiezen tussen verschillende grote festivals dan zijn keuzes altijd erg lastig. En als het dan ook nog eens gaat om Dance Valley, Extrema en Dour festival, wordt het nog moeilijker. Toch viel de keuze op Extrema Outdoor omdat Extrema al jarenlang bovenaan het lijstje favoriete festivals staat. De sfeer, de locatie en de dj's hebben de afgelopen jaren nog nooit teleurgesteld. Met een strak blauwe hemel werd het terrein van Aquabest vroeg in de middag betreden.



Zoals vooraf door de organisatie beloofd, was het terrein anders ingedeeld. De Future Funk was meer in het midden geplaats, waardoor de opstoppingsproblemen van afgelopen jaar daar verholpen waren. Op de slechte doorstroming richting de mainstage na, waren alle area's vrij goed bereikbaar. Een wc-blok en een hijskraan met een zwevende tribune stonden pontificaal gepositioneerd in de doorloop naar de mainstage, waardoor het op dat punt steeds helemaal vastliep. Maar de rest was redelijk te doen. Dit zorgde ervoor dat je jezelf redelijk snel kon verplaatsen, waardoor je de sets van veel artiesten kon bijwonen. Voor ons waren dat sets of delen daarvan van Benny Rodrigues, Dr Lektroluv, Hyper live, Sasha, Shinedoe, Roog, Deep Dish, Erick E, Martin Solveig, Josh Wink en een stukje van Speedy J & Chris Liebing.




De beste set van de dag kwam van de groene dokter uit Belgie. Dr. Lektroluv stak er dit jaar met kop en schouders bovenuit. Zijn set werd opgenomen voor een speciale Extrema live cd en hij begreep wat er van hem verlangd werd. Strak mixen en vooral een feestje bouwen. Tijdens zijn set was het geluid op de mainstage hard en zuiver, iets wat bij andere optredens zeker niet het geval was. De groene dokter wist met zijn party-elektro de massa uitzinnig te krijgen, met als verrassend hoogtepunt een dikke remix van Alter Ego's 'Rocker'.



Zoals elk jaar waren er zeker punten van verbetering te noemen. De locatie van de wc's was slecht gekozen, hetgeen resulteerde in lange rijen. Er waren geen timetables beschikbaar, waarschijnlijk omdat er verschillende artiesten verplaatst waren. Toch is het irritant als je niet weet waar en wanneer jouw favoriete artiest optreedt. Maar het meest vervelende blijft toch het feit dat het tegenwoordig 'normaal' is om muntjes per vijf (a twee euro) te verkopen. Waarom in hemelsnaam? Daarnaast waren er verschillende problemen van technische aard, waardoor het optreden van Kraak en Smaak niet door kon gaan en het geluid bij diverse podia soms uitviel - op het Future Funk stage een keer zelfs meer dan tien minuten.



Op het gebied van eten en drinken was er zeker geen klagen. Een heuse food village maakte de keuze zeer uitgebreid. Van luxe broodjes tot vette hap en van pizza tot andere exotische gerechten, alles redelijk betaalbaar. Jammer alleen dat het geluid van de food village dj's zo hard stond (misschien wel het hardst van alle area's), waardoor rustig eten er niet bij was. De bars waren redelijk gevuld met personeel, maar toch stond je vaak nog zeker tien minuten te wachten op je bestelling. Water, bier en fris: 2 euro, mixjes: 6 euro. Opvallend dat de rose (het drankje voor mooi weer) halverwege de dag uitverkocht was.



Hetgeen Extrema altijd onderscheidt van andere festivals zijn de decors en de podia. Die waren ook dit jaar weer overweldigend! Extrema staat al jaren bekend om zijn mooie podia en aankleding, maar had zichzelf dit jaar volledig overtroffen. De Future Funk was extra groot met allerlei podia boven het water, de Lakeside was met een half open tent misschien wel het mooiste podium van allemaal. En de mainstage was met zijn strakke visuals en lichtshow 's avonds de perfecte afsluiting van de dag. Om het in een zin samen te vatten: Een zonovergoten en uitverkocht Extrema zorgt altijd voor een topsfeer.





INTERVIEWS (klik op de volgende foto's om ze te vergroten)


Tekst & foto's: Sander


Naam: Elfje
Leeftijd: 22
Woonplaats: Rotterdam
Waarom naar Extrema Outdoor en niet naar Dance Valley? Ik vind Dance Valley eigenlijk te commercieel en er komt toch een heel ander publiek op af dan op Extrema. Als je kijkt naar de line-up's dan maakt het eigenlijk niet uit waar je bent, die zijn allebei goed. Maar ik vind de locatie hier veel beter. Niks te klagen dus? Nou die doorstroming naar de Mainstage had beter gekund.
Wat je ultieme Extrema gevoel? Dat was vorig jaar toen Benny afsloot op de Future Funk stage. Dat was echt de vetste set van de dag en de sfeer was toen echt geweldig! Iedereen stond te springen. Het vuurwerk erbij maakte het af. Magisch!
Wie wil je vandaag graag zien? Eigenlijk maakt het me niet zoveel uit, maar ik wil in ieder geval zeker Josh Wink en Chris Liebing zien.


Naam: Patries en Kidoko
Leeftijd: 27 en 35
Woonplaats: Oud-Beijerland
Waarom naar Extrema Outdoor en niet naar Dance Valley? Patries: Ik vind Dance Valley eigenlijk te 538 geworden. Sorry? Nou, je wordt echt doorgegooid met Dance Valley-reclame op tv en radio. Extrema vind ik altijd veel gezelliger. Lekker dansen en feesten aan het water. Kidoko: Extrema vind ik veruit het tofste festival. Veel relaxter dan Dance Valley. Ik vond trouwens Solar Weekend vorig jaar ook echt geweldig. Klein en intiem. Maar als al mijn vrienden naar Dance Valley gaan, dan ga ik ook wel hoor ;)
Wat je ultieme Extrema gevoel? Patries: Drie jaar geleden hadden ze douches staan op het podium van de Future Funk stage. Daar heb ik toen anderhalf uur staan dansen onder de douche. Dus je gaat al lang naar Extrema? Ja ik denk dat dit al de zevende keer is. Wie wil je vandaag graag zien? Patries: Eigenlijk niemand speciaals, als de zon schijnt vind ik alles leuk! Kidoko: Dr Lektroluv. Ik kreeg laatst een mix cd van hem en die vind ik echt geweldig!


Naam: Foeiknaap
Leeftijd: 29
Woonplaats: Rockanje
Waarom naar Extrema Outdoor en niet naar Dance Valley? Dance Valley sucks. Oke, maar waarom dan? Sfeer is hier relaxter, geen lange rijen overal en je hebt hier geen HQ stage, dus al die mensen lopen hier ook niet rond.
Wat je ultieme Extrema gevoel? Vorig jaar: toen heb ik een lauwe breezer geruild voor een koud patatje. Ik was het gelukkigste meisje van het festival.
Wie wil je vandaag graag zien? Eigenlijk heb ik niet echt een planning. Benny en Chris Liebing sowieso, maar verder zie ik het wel.


Naam: Puppy
Leeftijd: 21
Woonplaats: Rotterdam
Waarom naar Extrema Outdoor en niet naar Dance Valley? Extrema is toch kleinschaliger dan Dance Valley, en deze locatie geeft je een relaxter gevoel. Dat had ik ook bij Lovefields, jammer dat dat festival er niet meer is.
Wat je ultieme Extrema gevoel? Ik ben hier voor het eerst, dus dat is moeilijk te zeggen. Wat mij vooral opvalt, is de relaxte sfeer. Dat heb je toch sneller in het zuiden.
Wie wil je vandaag graag zien? Deep Dish en Josh Wink wil ik nog zien straks. Net bij Sandy Rivera geweest, dat was echt geweldig. Ik stond hoog op het podium en het ging echt helemaal los daar!


Meer foto's op de site van de Partyfotograaf
Extrema

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws