A Night With Michel de Hey & Love2Party Talent Room

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Als er zo lekker gedraaid wordt, vergeet je dat het buiten regent


Intro: De Winkel van Sinkel in Utrecht is de thuisbasis voor de 'A Night With...'-avonden van organisator FCA Music. Bekende internationale en nationale DJ's staan op die avonden centraal en krijgen ruim baan voor een lange set. Michel de Hey lijkt zich goed te kunnen vinden in dit concept en kreeg het Utrechtse publiek op vorige edities helemaal mee. Op zaterdag 27 mei stond hij dan ook voor de vijfde keer op het programma.

Tekst: Susanne Woning
Foto's: Petra van Velzen


Programma: Michel de Hey, Benny Rodrigues, Sandeep en de Love2Party-talenten Naomi en Brenda.
Bijzonderheden: Normaal gesproken is het in de Winkel tot 00:30 erg stil en wordt het daarna ineens superdruk. Benny Rodrigues, die de avond opende, stond dus een uur lang voornamelijk voor het personeel en de partyreporters te draaien. Niet dat dit effect had op zijn draaikunsten, want hij zette meteen de sfeer van de avond met zijn diepe minimal-platen. De set had een spannende downtempo opbouw en de bas was soms zo zwaar dat je jezelf afvroeg of zo'n oud gebouw zulke vibraties wel kon hebben. Het publiek dat later binnendruppelde was door de enigszins hypnotiserende tracks van Benny al snel in de stemming voor een gezellig feestje.


Na aankomst van Michel de Hey volgde een vriendelijk Rotterdams onderonsje in de DJ-booth, maar Benny had eerder op de avond tegenover uw reporter verklaard dat hij 'zo lekker had gedraaid dat Michel alleen nog maar in hoefde te koppen'. Was er misschien onderhuids sprake van ordinaire rivaliteit tussen deze twee vriendelijk ogende heren? Kunnen we op korte termijn Eazy E vs. Dr. Dre-achtige taferelen verwachten in de Nederlandse DJ scene?


Michel kon er hartelijk om lachen en had niets dan goeds te melden over de kwaliteiten van Benny. En terecht, want Rodrigues is met zijn Ibiza-residency komende zomer, de status van opwarmer natuurlijk inmiddels voorbij. Vervolgens bleek De Hey ook de MC van de avond te zijn ('het moet niet gekker worden') en kondigde Benny onder luid applaus af.


Hij volgde de lijn die door Benny was ingezet met zware stroperige funky techno. Het zuivere geluidssysteem in de Winkel zorgde ervoor dat zijn sound goed tot zijn recht kwam en de bpm's bleven op een lekker loom tempo. Er wordt vaak gezeurd over het commerciele gehalte van zijn sets, maar daar was zaterdag geen sprake van. Er kwamen weinig bekende platen voorbij en de zaal ging halverwege de set helemaal los op Serge Santiago's 'Atto d'Amore' - een plaat die nou niet bepaald massaal grijs gedraaid is. De Hey bewees maar weer eens dat hij nog steeds originele techno van hoog niveau kan brengen en de enorme smile op zijn gezicht werkte aanstekelijk, zodat de dansvloer tot aan het eind van de avond gevuld bleef.


In de basement presenteerde Love2Party met trots twee nieuwe talenten. Na een sfeervolle opening door onze eigen Sandeep, was Naomi de eerste die haar kunsten mocht vertonen. Ze draaide een lekkere set met drum & bass en tech-house. Daarna was het de beurt aan Brenda. Ook zij koos voor funky tech-house, maar wisselde dit af met diepere tracks. Er waren weinig foutjes te bespeuren - beide dames kwamen heel enthousiast en zelfverzekerd over. Twee aanwinsten voor dansland dus.


Hoogtepunt: Ook Utrecht heeft last van het inmiddels landelijke fenomeen van stilstaand publiek dat niet vooruit te branden is. Zowel Benny als Michel hebben er afgelopen zaterdag voor gezorgd dat zelfs de muurbloempjes op de dansvloer stonden en dat er flink gedanst werd. Er hing een hele goede vibe in de zaal.
Dieptepunt: Uw Love2Party-reportersteam had al vroeg op de avond de cocktailbar in het midden van de grote zaal ontdekt en had hierdoor nogal wat moeite om met titels van gedraaide platen te komen. Onze welgemeende excuses; Marcel is op dit moment al passende lijfstraffen aan het bedenken...
Decoratie: De Winkel van Sinkel is een oud bankgebouw met een mooi hoog plafond in de grote zaal en oude werfkelders. De muren van de grote zaal bestaan uit glazen vitrines vol met kunst. Met warme belichting en een vet geluidssysteem is het al jaren een van de mooiste locaties van Utrecht.


Wat beter mag: Iemand had overgegeven in het damestoilet en dit werd niet echt snel opgeruimd, terwijl de toiletdude er toch maar twee meter vanaf zat. Lekker glijden en glibberen voor maar vijftig cent. Organisator Cliff belooft beterschap op het Free Your Mind festival, zoals gisteren te lezen was in het interview met hem.
Mening bezoeker:
Marielle: "Als er zo lekker gedraaid wordt, vergeet je dat het buiten regent."
Gozer wijst in de richting van ongeveer driehonderd jassen en vraagt de inmiddels licht geirriteerde garderobedame: "Die met de blauwe belastingenvelop in de linkerbinnenzak is van mij, wil je even zoeken?"


Prijs/ Kwaliteit: 10 euro v.v.k. en 13 euro aan de deur. Prima prijs voor twee landelijke bekendheden, een locale topper en twee aanstormende talenten.
Aantal bezoekers: Geen idee hoeveel mensen er in de Winkel passen, maar het was gezellig vol.
Oordeel: Veel organisaties zetten vanwege het kostenplaatje alleen nog maar buitenlandse hoofdacts op het programma. FCA heeft al vaak laten zien dat ze ook oog heeft voor de Nederlandse headliners en nieuw talent. Ze brengt rendabele avonden met 'binnenlands product' van hoge kwaliteit. Deze 'Night With Michel de Hey' was daar weer een prima voorbeeld van. Genietend publiek, vrolijke DJ's, lekkere sets en dus een zeer geslaagde avond. Een lekker voorproefje op het Free You Mind Festival aankomende zaterdag.

Meer foto's van deze avond kan je vinden op Fotoduo

Michel de Hey
Benny Rodrigues
Sandeep

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws