Disco Exota @ Club Rdam, 5 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

I-F fans trekken zoete discotunes van Metro Area niet


Intro: Vanaf maart verrast Club Rotterdam ons wekelijks op een sterke programmering. Vrijdag 5 mei was de club aan de Maas het podium voor het beste wat electro en disco te bieden hebben. Uit New York de helft van het fameuze producersduo Metro Area: Darshan Jasrani. Uit Den Haag Neerlands electro-icoon I-F.

Tekst: Aart Gaasbeek
Foto's: Johan Zandboer


Bijzonderheden: Club Rotterdam, gevestigd aan de voet van de Erasmusbrug, heeft veel te bieden voor de doorgewinterde partyganger. Cafe, restaurant, cocktailbar en een terras met een mooi uitzicht van Rotterdam. We beginnen de avond op het terras. Als de zon weg en de frisse wind de overhand neemt, besluiten we naar binnen te gaan.


Binnen kunnen we genieten van de discotunes van Funknoir en G-String. Om half twee is het moment aangebroken dat Darshan Jesrani achter de draaitafels plaatsneemt. Meteen wordt duidelijk waar Metro Area zich door laat inspireren: soulvoller 80’s disco en deephouse. Disco van de bovenste plank, maar vol mysterie. Want zelfs voor de kenners zijn de meeste platen onbekend. Hoewel zijn set halverwege een beetje inzakt, geniet het aanwezige publiek er zichtbaar van.


Een groot deel van het publiek blijkt uit doorgewinterde I-F fans te bestaan. Daardoor is de aanhoudende zoete disco voor hen een reden om naar het cafe te gaan. Om 03:00 uur neemt I-F het over. Het tempo wordt opgeschroefd en de rauwere kant van de disco komt aan bod. Voor velen is I-F een held, en hij maakt dat volledig waar. Een combinatie van italo, electro, house en techno zorgt voor een knallend einde van de avond.


Sfeer: Goed en gezellig, zakte halverwege de set van Darshan Jesrani een beetje in, maar dat werd door I-F ruimschoots goedgemaakt.
Decors en aankleding: Karig.
Hoogtepunt: eerste helft set Darshan Jesrani en de gehele set van I-F
Dieptepunt: Slechts anderhalf uur I-F.


Wat kan beter? Goede muziek in een toffe locatie, maar het heeft blijkbaar tijd nodig. Club Rotterdam was maar matig gevuld. En kwalitatieve avonden als deze moeten uitverkopen. Met 4 Hero op 19 mei en Freaks op 26 mei een herkansing.
Prijs/kwaliteit verhouding: 10 euro voor Metro Area en I-F is schappelijk
Bezoekersaantal: ongeveer 350.
Oordeel: Muzikaal hoogstaande avond.

Club Rotterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws