Twee jaar 11 - Adam, 6 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Ik ken geen enkele plaat, maar vind ze allemaal goed!


Intro: Het gaat goed met 11 en dat mogen we weten ook. Naast een prachtige locatie, een zuiver geluidssysteem en een eigenwijs vooruitstrevende programmering, hebben ze ook een goed geoliede pr-machine. Het twee jarig bestaan van 11 werd dan ook letterlijk van de daken geschreeuwd. Het aantal interviews, previews en partyreports op verschillende internetsites over 11 is niet te tellen. Wellicht is in het land der blinden wel eenoog koning. Inmiddels is het zo belabberd gesteld met het aanbod van feesten in de hoofdstad, dat iedereen opgelucht ademhaalt als er dan eindelijk iets interessants gebeurt.

Tekst: Roelf Jan
Foto's: Lianne van de Laar


Programma: Nuno dos Santos, Darshan Jesrani, Superpitcher.
Bijzonderheden: Gelukkig gebeuren er veel interessante dingen in de 11. Voor het tweejarig bestaan was zaterdag Darshan Jesrani uit New York overgevlogen en Superpitcher uit Duitsland. Nuno dos Santos mocht de zaal opwarmen en deed dat prima. Met niet voor de hand liggende platen die het midden houden tussen house, electro en disco: een perfecte voorbode voor wat nog zou komen.

Darshan Jesrani is de helft van het vermaarde duo Metro Area. De andere helft, Morgan Geist, geniet als producer meer bekendheid, maar Dasrhan is de betere dj van het stel. In de 11 draaide Jesrani de bekende Metro Area-sound: diepe, minimalistische house die zwaar hangt op disco-invloeden. Metro Area kleedt discotracks uit tot er nauwelijks meer iets van over is, behalve de beat, de bas en soms wat strijkers of een klein ander sampletje. Lijkt simpel, maar het vereist de nodige subtiliteit. In ieder geval is de sound enorm effectief voor de dansvloer, al blijkt dat vanavond maar ten dele.

De zaal lijkt vooral los te komen als Darshan Jesrani af en toe een originele discokletser er doorheen gooit, zoals D-Train's 'Your the one for me' of The Fantastic Aleems' 'Hooked on you love'. Toch blijft goed gevulde dansvloer de hele avond in beweging. Ongetwijfeld bleef het nog lang onrustig, helaas kon uw partyreporter dit niet meer meemaken. Maar gezien het mediaoffensief van 11, valt vast wel op een andere partysite te lezen hoe de Duitser het ervan af bracht.

Sfeer: Prima. Niet uitzinnig, maar ook niet ingekakt.
Decors en aankleding: Waanzinnige visuals.
Gehoord: "Ik ken geen enkele plaat, maar vind ze allemaal goed!"
Hoogtepunt: Vette set van Darshan Jesrani.
Dieptepunt: De reacties hadden wel iets enthousiaster gemogen.

Wat mag er beter: Niks. De 11-organisatie moet gewoon doorgaan met wat ze doet.
Prijs/kwaliteit verhouding: 15 euro. Tsja, dat kost zo'n productie tegenwoordig nu eenmaal.
Love2Party tip: In de zomer kun je overdag heerlijk op het buitenterras van 11 zitten. Aanrader.
Oordeel: Mooi dat we nog tot juli 2008 kunnen dansen op de elfde etage van het voormalige TPG-gebouw.

11

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws