Rauw @ 11 - Adam, 28 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Da Housecat speelt in op 'Silverscreen-sentiment'


Intro: Club 11 luidde het jaarlijkse, sociaal-maatschappelijk geaccepteerde zuipfestijn, koninginnedag, in met Rauw. Georganiseerd door Meubelstukken die publiekslieveling Felix da Housecat had overgevlogen naar onze hoofdstad. Deze speciale Rauw editie was al weken uitverkocht, en toch had 11 voor de intimi nog tweehonderd kaarten apart gehouden. Ook die waren binnen een half uur verkocht.

Tekst: Larisse
Foto's: met dank aan Duy Quoc Vo


Programma: Felix da Housecat en Joost van Bellen.
Bijzonderheden: Wanneer Felix da Housecat zijn gezicht laat zien op de dansvloer van 11, begint het publiek al flink te juichen en joelen. Een grote naam wekt bij voorbaat al het enthousiasme en vertrouwen op. Felix Stalling jr. alias Da Housecat heeft ook een waanzinnig, ondeugende glimlach die het publiek al paait om er flink op los te juichen.





De Amerikaanse dj/producer mixt eerst opzwepende jungle en sambabeats. Dit is iets te onverwacht voor het 11 publiek, dus besluit hij in te spelen op het 'Silverscreen-sentiment'. En met succes, de 11'ers gaan prinsheerlijk uit hun dak. 'Silverscreen' wordt luid meegezongen door het publiek. Naast tal van (zijn eigen) klassiekers laat Da Housecat ook plaatjes van The Dandy Warholes en Eurythmics horen. Deze komen een beetje cliche en iets te commercieel over. Ach, ook de groten der aarde vallen soms terug hapklare beats 'n samples. Desondanks is het einde van da Housecats set euforisch. Hij voelt zijn publiek feilloos aan en bespeelt de bezoekers net alsof het een soort kat-en-muis-spelletje is.





Vaste Rauw-act Van Bellen neemt het roer over van Felix en vult 11 met een lekker geluid. Op een gegeven moment klimt een voluptueuze dame on stage en gilt er op los a la Vive la Fete-zangeres Els Pynoo. Het publiek krijgt geen orgasme van haar gegil, waardoor de opzwepende sfeer al snel bekoeld is. Een smakeloos slot van een lekkere rauwe clubavond.





Hoogtepunt: Felix da Housecats spinnende beats die nog de hele koninginnedag doordreunden in het brein van de 11 bezoekers.
Dieptepunt: Het einde van deze leuke editie van Rauw was een echte anticlimax.
Gehoord: "Onze kater morgenochtend zal nog rauwer zijn dan Felix zijn set."
Bar: Te weinig personeel om de dorstige feestgangers snel van drank te voorzien.
Prijs/kwaliteitsverhouding: Felix da Housecat voor 15 euro is een miniprijsje voor een mega-act.
Opvallend: Veel mannen en weinig vrouwelijk schoon

Excuses voor de late plaatsing

Voor meer info:
Meubelstukken
11

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws