Planet Rose @ Doornroosje, 29 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Beste club van Nederland: een naar zweet en bier stinkende voetbalkantine


Intro: Onlangs werd Doornroosje door de lezers van Nieuwe Revu uitgeroepen tot beste club van Nederland. Met name de 'progressieve programmering' en de 'zeer eigen gemeleerde ambiance' zorgden ervoor dat Doornroosje clubs als Now & Wow en 11 achter zich liet. De avonden van Planet Rose staan sinds jaar en dag garant voor kwaliteitsprogrammering. En menig dj heeft er dan ook geen enkele moeite mee om voor de verandering eens niet af te reizen naar Amsterdam of Rotterdam. Zo ook Dave Clarke, die tijdens het Koninginneweekend zowel Groningen als Nijmegen aandeed. En niet zonder succes, want een week van tevoren is er geen kaartje meer te krijgen voor de Koninginnedageditie van Planet Rose.

Tekst & Foto's: Bas & Kirsten

Programma: Dave Clarke, LL, William S, Motio & E-contact
Bijzonderheden: Resident van Planet Rose, LL, mag de zaal warmdraaien voor Dave Clarke. Zijn set is helaas wat onsamenhangend en mist een echte opbouw. De sfeer in de grote zaal is er weliswaar niet minder om, maar het doet ons besluiten om even verder te kijken.

De kleine zaal van Doornroosje wordt vanavond gehost door Technootjes. Deze technoliefhebbers uit Groningen hebben al menig bekende dj weten te boeken tijdens hun feestjes, onder wie Dave Clarke de avond ervoor. Een van de residents van Technootjes, William S, zet vanavond een zeer verdienstelijke set neer met een mix van rustige techno en funky minimal. Daarnaast horen we regelmatig mooie platen van het Pokerflat-label voorbijkomen. Dat de kleine zaal op een gegeven moment wat leeg begint te raken, ligt niet aan zijn draaikunsten, maar aan het aantreden van Dave Clarke in de grote zaal.

Van Dave Clarke zijn we gewend dat hij zijn sets altijd vrij stevig begint, om vervolgens wat meer rust en variatie te brengen. Technisch zeer hoogstaand en zonder dat het vervelend wordt scratcht Dave Clarke ook deze keer de harde platen aan elkaar. Het moment dat je verwacht, en misschien wel hoopt, dat hij gaat kiezen voor de meer subtiele platen, geeft Dave Clarke niet thuis. Voor de liefhebbers van de wat softere (electro)sets van Dave Clarke, is zijn optreden wellicht teleurstellend. De liefhebbers van de rollende technobeats krijgen echter waar voor hun geld. Dat is ook duidelijk te merken aan de tot de nok toe gevulde grote zaal. Doornroosje is op zo'n moment niet meer dan een naar zweet en bier stinkende voetbalkantine, dan aan de beste club van Nederland.

Tijdens de set van Dave Clarke kun je voor de meer subtiele beats terecht in de kleine zaal, waar talenten Motio & E-contact hun skills tonen. Deze twee noorderlingen zijn weggestopt in een donker hoekje waar zij zich volledig thuis lijken te voelen. Daar waar hun stoicijnse gedrag niet erg aanstekelijk is voor het publiek, zijn hun producties dat des te meer!

Hoogtepunt: Waarschijnlijk had menig Doornroosje-bezoeker voor binnenkomst al aardig wat drank achter de kiezen (de Koningin viert immers niet iedere dag haar verjaardag), maar de sfeer was opperbest.
Dieptepunt: Wat voor velen waarschijnlijk het hoogtepunt van de avond is, is voor ons de set van Dave Clarke wat teleurstellend. Jammer dat hij zijn skills niet wat vaker gebruikt voor bijvoorbeeld een vette electroset.
Decor: Doornroosje noemt zichzelf een cultureel centrum en zo ziet het er ook uit. Weinig opsmuk dus.
Wat mag beter?: Op de website van Doornroosje is te lezen dat de gemeente Nijmegen heeft besloten om een 'professioneel Doornroosje op een nieuwe locatie' te laten bouwen. Dat lijkt ons geen overbodige luxe, aangezien het geheel soms wat jeugdsoosachtig aandoet. De zweetdruppels die na verloop van tijd van het lage plafond naar beneden vallen, zijn overigens ook geen pretje. Het is te hopen dat dit geen negatieve gevolgen heeft voor sfeer en entree/drankprijzen.

Prijs/kwaliteitsverhouding: Is zoals altijd dik in orde, want 15 euro voor een 3-uur set van Dave Clarke is anno 2006 niet veel geld. Verder zijn toiletten en garderobe gratis en de drankprijzen 'van voor de euro'.
Tenslotte nog even aandacht voor het kaartjesreserveringssysteem van Doornroosje. Erg handig als je niet in de buurt van Nijmegen komt of woont, en er worden geen onredelijke 'fees' gevraagd voor bijvoorbeeld betaling met creditcard. Dat zouden meer clubs moeten doen.
Bezoekersaantal: Uitverkocht!
Oordeel: Mocht je de afgelopen jaren niet verder zijn gekomen dan de randstad en dus nog nooit in Doornroosje geweest: ga toch eens een kijkje nemen in de 'beste club van Nederland' en oordeel zelf.

Doornroosje
Technootjes

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws