Tortured Soul @ Paradiso - Adam, 21 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Kleine zaal te klein voor Tortured Soul


De soulband uit Brooklyn NY werd met de re-release van hun album 'Introducing Tortured Soul' nieuw leven ingeblazen. Met hun nette witte overhemden en zwarte dassen doen ze denken aan de jazz en soulmeesters uit het verleden. Ze spelen een heerlijke mix van jazz, soul en dance. Na deze 'relatief' nieuwe soulformatie te hebben mogen aanschouwen op het Southport Weekender festival in Engeland, waren we benieuwd of de band ook de Amsterdamse Paradiso kon behagen met hun vernieuwende sound.

Tekst: Maarten
Foto's: Jos Kottmann


De kleine zaal bovenin Paradiso is vanavond het domein van de echte soulvolle deephouse liefhebber. Leroy warmt op, maar van de verwachte grote toeloop is nog geen sprake. Misschien is dat de reden dat de mannen van Tortured Soul nog even moeten wachten.
Omstreeks 01.15 is de zaal ineens snel gevuld en nemen de bandleden plaats achter hun instrumenten. Drummer en lead vocalist John-Christian Urich neemt geleidelijk aan het ritme van dj Leroy over en voor je weet gaan toetsenist Ethan White en bassist Jkriv verder waar Leroy is gebleven. Eerst wat improvisatie, waarna meteen de hitsingle 'Might do something wrong' wordt ingezet. Alles vloeit perfect in elkaar over, van diepe nummers naar het betere meezingwerk, en tussendoor veel improvisatie. John-Christian heeft met zijn strakke drumritmes de touwtjes goed in handen en af en toe zweept hij de mensen op. Hij komt met zijn grote kale hoofd zo streng over dat je wel moet meezingen en dansen op zijn muziek.


Bij het nummer 'Epic' wat rustig begint maar heel subtiel naar een climax wordt opgebouwd, gaat het dak er helemaal van af. Aan het eind van de show krijgt Tortured Soul een groot applaus. Iedereen wil nog wat horen. Als de bandleden weer plaatsnemen en Urich vraagt of ze nog een nummer moeten spelen, reageert het publiek natuurlijk positief met luid geschreeuw. Nog even mogen we uit ons dak op een prachtig nummer van Tortured Soul.
Na deze heerlijke show neemt Leroy het tot in de late uurtjes van de mannen over. Een prima einde van een verrassend leuke clubavond.

Excuses voor de late plaatsing

Tortured Soul
Paradiso

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws