Profiles @ Off_Corso, 31 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Es ist freitagaaabend!


Intro: De quote 'Es ist freitagaaabend!' zal bij menig technoliefhebber een belletje doen laten rinkelen. Chris Liebing luidde jarenlang met deze kreet het weekend in op zijn wekelijkse radioshow. Onder dezelfde naam organiseert hij feesten in de roemruchte club U60311 in Frankfurt. Afgelopen vrijdag werd dit feest voor het eerste in Nederland georganiseerd. In de Rotterdamse club Off_Corso liet Chris Liebing het Nederlandse publiek kennismaken met 'Es ist freitagaaabend!'

Tekst: Martin
Foto's: Arjan


Programma: Chris Liebing, Brian Sanhaij, Stephan en Vincent de Wit, Sandeep
Bijzonderheden: Na het wegvallen van de vaste locatie van Profiles - Las Palmas, is het een tijdje stil geweest rondom het technoconcept van Xcess. Met Off_Corso werd een ideale nieuwe locatie gevonden. Het pakhuis met het industriele karakter werd ingeruild voor de voormalige bioscoop met het loungy interieur. Met de nieuwe locatie en vier geplande edities voor dit jaar, zit er weer toekomst in Profiles. Aan Chris Liebing om van start te gaan in de nieuwe thuishaven van Profiles. Hij nam Brian Sanhaij, een bevriende getalenteerde technoproducer uit Duitsland, mee. Tel daarbij op de sets van de broertjes Stephan en Vincent de Wit en Sandeep, en de invulling voor deze avond was rond.






De gebroeders de Wit, altijd garant voor een portie stevige techno, hadden deze avond de taak om de avond warm te draaien. Dat dit iets langer duurde dan het spoorboekje aangaf, was voor het publiek geen probleem. Hun diepe, harde minimale technoset werd abrupt afgesloten door een scratch van een van de tweeling. De trend was gezet voor een stevige technoavond. Met Brian Sanhaij was er een voor Nederland nog vrij onbekende live-act gestrikt. Tijdens zijn uur durende act ging hij verder waar Stephan en Vincent gebleven waren. Een zeer boeiende diepe act met gelikte eigen producties. In de lounge had Sandeep de hele avond de vrije hand. Met afwisselende house, minimal en een enkele klassieker kreeg hij de bezoekers menig maal joelend op de dansvloer.






Rond de klok van twee uur verscheen de kale Duitser ten tonele. Hij bedankte zijn maatje Sanhaij en zweepte het publiek op met enkele Nederlandse woorden. Chris Liebing was zijn laptop vergeten mee te nemen. Met wat kunst en vliegwerk werd er in allerijl iemand ingeschakeld die zijn laptop alsnog op tijd kon bezorgen. Toen de eerste plaat door de boxen galmde, en Liebing dat begeleidde met het kenmerkende headbangen, brak het feest echt los. Maar liefst drie uur lang konden de bezoekers uit hun dak gaan op de - voor zijn doen - diepe en subtiele set van Chris Liebing, met aan het einde enkele minimale knallers.




Hoogtepunt: Drie uur Chris Liebing: een verademing.
Dieptepunt: Waarom is het altijd zo warm in Off-Corso?
Reactie bezoeker: Tessa: "Profiles is weer terug. Met weer precies de oude sfeer."
Decor: Minimaal.
Sfeer: Een relaxte en prima feestsfeer.




Wat mag beter: Iets meer aandacht aan het decor.
Prijs/kwaliteitsverhouding: In de voorverkoop 15 euro betalen voor een lange set van Chris Liebing aangevuld met een live set en Nederlandse dj's is een zeer schappelijke prijs.
Bezoekersaantal: Het publiek kwam niet vroeg vanavond, en het bezoekersaantal liep na de klok van vieren terug.
Love2party tip: Zaterdag 8 april dik. in Club Rotterdam met Heiko M/S/O, Bart Skils en Thomas Vahe.
Oordeel: Een meer dan prima eerste editie van Profiles in Off-Corso. Het doet de liefhebber goed dat de technofeestjes terug zijn in Rotterdam.

Meer foto's op de site van The Partyfotograaf

Chris Liebing

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws