Voltt @ Paradiso - Adam, 18 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Villalobos even de weg kwijt


Intro: Al heel wat jaartjes timmert een van Neerlands beste techno-dj's, Bart Skils, hard aan de weg met het immer druk bezochte Voltt. Eerst nog in de inmiddels gesloten Mazzo, daarna is met de Amsterdamse poptempel Paradiso een prima alternatief gevonden. Op de site van Bart Skils staat een indrukwekkende lijst van minimal- en techno-acts die inmiddels een optreden hebben mogen verzorgen tijdens Voltt. Niet zo vreemd dus dat dit feest (bijna altijd) uitverkoopt.

Tekst: Kirsten & Bas
Foto's: Bas & Frank


Programma: Een voor Voltt-begrippen oude bekende; Ricardo Villalobos, nieuw gezicht Dandy Jack en natuurlijk resident dj Bart Skils. In de kleine zaal boven staan minder bekende namen als Galoppierende Zuversicht, Jon Gaiser en Butane geprogrammeerd.
Bijzonderheden: De van tevoren al voorspelde rij is er natuurlijk ook deze keer weer. Alhoewel al op verschillende internetfora te lezen is dat hij deze keer erg meeviel, tot opluchting van velen. Aan de deur zijn weliswaar nog tweehonderd kaarten te koop, maar die zijn snel verkocht, ondanks de vrij hoge entreeprijs van twintig euro.Bart Skils, nooit te beroerd om zichzelf weg te cijferen ten koste van de 'grote namen', mag de zaal warmdraaien en doet dit zoals we van hem gewend zijn: met mooie platen op het snijvlak van minimal en techno. De net als Ricardo Villalobos uit Chili afkomstige Dandy Jack is dan inmiddels koortsachtig bezig om zijn laptop/apparatuur op de juiste manier in te stellen. Tijdens zijn drie kwartier durende optreden brengt hij vette, maar soms wat eentonige electro ten gehore. Al springend en juichend weet hij bij vele bezoekers een lach op het gezicht te toveren. Om half drie staat de set van Ricardo Villalobos gepland, maar omdat hij de weg naar Amsterdam niet kan vinden, begint hij een uurtje later. Dit uurtje wordt overigens op prima wijze ingevuld door Bart Skils, die voor de tweede keer vanavond zijn plaatjes op mag leggen.Dan komt Ricardo Villalobos, totaal verwilderd, vanuit het niets de zaal binnen rennen. Ondertussen ontdoet hij zich van vijf truien en shirts en worden hem verschillende versnaperingen c.q. stimulerende middelen toegestopt. Meteen is duidelijk dat hier een ster binnenkomt. Zo gedraagt hij zich en zo wordt hij ook behandeld. De verwachtingen zijn hoog en helaas is de kwaliteit van zijn set niet fantastisch te noemen. Ricardo draait weliswaar goed, maar we hebben wel eens beter aan het werk gezien. Voor het overvolle Paradiso maakt dit niets uit, want welke plaat hij ook opzet en aan welke knop hij ook draait, iedereen lijkt het even fantastisch te vinden.


Hoogtepunt: Het enthousiasme van Dandy Jack. Wij willen meer dj's en artiesten die zo blij worden van hun eigen muziek en het publiek!
Dieptepunt: Als we heel hard nadenken (want er waren eigenlijk geen echte dieptepunten): de enorme drukte in de grote zaal en het ontbreken van meerdere barretjes in de grote zaal.
Decor: Een groot scherm achter de dj en verder gewoon de schoonheid van Paradiso zelf. En dat is ruim voldoende!
Sfeer: Prima, mede door de gezonde man/vrouwverdeling. Iedereen had overduidelijk zin in een goed feest.


Wat mag beter? Jammer dat Ricardo Villalobos een uur te laat begon, maar dat is de organisatie waarschijnlijk niet te verwijten (misschien voortaan van te voren een autokaart van Nederland toesturen?).
Prijs/kwaliteitsverhouding: Twintig euro is best een hoop geld, maar tegenwoordig is dat helaas een normaal bedrag om te vragen.
Bezoekersaantal: Uitverkocht!
Oordeel: Leuk feest met een prima sfeer. Ricardo Villalobos draaide weliswaar niet de sterren van de hemel, maar hij krijgt zeker een dikke voldoende. Ook Bart Skils en Dandy Jack waren meer dan okay!

Voltt
Bart Skils
Paradiso

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws