Vitalic @ Paradiso - Adam, 16 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Kort maar krachtig


Intro: De afgelopen tijd heeft de Paradiso een aantal grote electro-artiesten geprogrammeerd; o.a. Adult, Vive la Fete, Tiga, Felix da Housecat en ook Vitalic. Afgelopen donderdag was de Fransman te gast in de poptempel, om de dansvloer in vuur en vlam te zetten.

Tekst: Chris Dekker
Foto's: Misja Monteban


Programma: Vitalic
Bijzonderheden: Op een doorsnee donderdagavond in de Paradiso valt weinig meer te beleven. De vrolijke hitjesfabriek van dj's Arnold en Willem resulteert niet echt in geweld op de dansvloer. De perfecte opwarmers voor Vitalic waren ze daarom dan ook allerminst, want van een opbouwende lijn was geen enkel moment sprake.


Maar Vitalic liet vanaf het eerste nummer (de track 'Newman') horen dat hij niet afhankelijk is van goede opwarm-dj's. Vanaf het moment dat hij zijn set opende had hij de bezoekers een uur lang stevig bij de ballen. Het optreden werd met zoveel enthousiasme onthaald, dat het leek alsof de Paradiso plotseling in een andere club was veranderd. Gesprongen werd er op 'Poney part 1', en geschreeuwd op 'La Rock 01'. Dit alles in dezelfde club waar het publiek nog geen uur eerder tam stond te borrelen. Maar al na een uur was het optreden afgelopen.


Nadat Vitalic een daverend applaus ontvangen had, schudden Arnold en Willem de bezoekers weer ruw wakker. Met het 'Killing an Arab' van Riton werd wel geprobeerd om de sfeer een beetje vast te houden, maar ze gooiden al snel hun glazen weer in met flauwe hitjes waar we ons eerder die avond al aan hadden geergerd.
Hoogtepunt: Fantastisch om te zien hoe Vitalic een enorm sfeercontrast met de rest van de avond wist te creeren.
Dieptepunt: De set van Arnold en Willem viel in het niet bij Vitalic.
Decoratie: Weinig speciaals, de standaard Paradiso opmaak.
Sfeer: Fluctuerend.
Bezoekersaantal: Niet uitverkocht.
Prijs / kwaliteitsverhouding: Niet goed. Voor vijftien euro mag je naast een uurtje Vitalic toch wel een paar dj's verwachten die aansluiten bij de muziek van de hoofdact.
Love2party tip: Van 23 tot 26 februari Sonic Acts in de Paradiso.
Oordeel: Een kort maar krachtig optreden van Vitalic, maar de rest van de avond kon ons gestolen worden.

Vitalic

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws