Static @ 11 - Adam, 28 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Een goede producer niet per definitie een goede DJ


Intro: Onder de overige partyreviews vind je een verslag van Teleskope in club 11. Collega-recensent Roelf Jan stipt nog eens aan dat avonden waarin alles klopt nog bestaan. Ik wil daar graag op door gaan. Graag wil ik jullie vertellen dat er afgelopen zaterdag wederom een topavond op diezelfde locatie heeft plaatsgehad. Ik wil niet klagen dat er te weinig gedanst werd. Nee, liever bericht ik over een bruisende dansvloer. Maar niets van dat alles. Ik heb wat te zeuren, want Static viel tegen.

Tekst: Chris Dekker
Foto's: Beatfreax


Programma: Mackim, Matt John en Bart Skils
Bijzonderheden: Misschien ligt het wel aan mij dat de avond tegenviel, want van Matt John had ik erg hoge verwachtingen. Mijn fout, ik was even vergeten dat een goede producer niet per definitie een goede DJ is. Zijn productie op Perlon kwam de afgelopen paar maanden weliswaar voor in bijna iedere playlist, als DJ maakte herr John de verwachtingen niet waar. Er zat te weinig spanning in zijn Ableton-set, ondanks dat John bij tijd en wijlen toch wel een aantal fraaie tracks liet horen. Hier en daar werd dan ook wel een pasje gewaagd, maar weinig mensen voelden zich geroepen om keihard los te gaan. Liever maakten ze dat alom gevreesde dansvloerbabbeltje.


Want wat dat betreft is de avond met vlag en wimpel geslaagd: Static was ook ergens bedoeld als verlate nieuwjaarsborrel. En geborreld en gesproken werd er meer dan genoeg. Heel even leek het er op dat Bart Skils de avond alsnog schwung zou geven, maar de bezoekers raakten na vijf minuten ook bij hem de aandacht al kwijt.


Hoogtepunt: De openingsplaten van Bart Skils zijn set en de piekjes uit het optreden van Matt John.
Dieptepunt: De teleurstellende Matt John, hetgeen resulteerde in een kroegsfeer.
Reactie publiek: Alexandra uit Amsterdam. "Geef mij een zigeunerfeest, waarbij iedereen zichzelf helemaal laat gaan, en je hoort me niet meer. Hier is de muziek wel leuk, alleen wordt er te weinig gedanst."
Decoratie: Visuals van Out of order, het prachtige uitzicht, een aantal misplaatste podia en een volgepakte dansvloer.
Sfeer: Mat


Prijs kwaliteitsverhouding: Goed: tien euro voor een kaartje aan de deur en geen voorverkoop.
Bezoekersaantal: Een uitverkochte Club 11?
Love2party tip: Get Perlonized in Club NL op 10 februari. Voltt 18 februari in de Paradiso met o.a. Dandy Jack. Enne, kijk in Club 11 voortaan boven ook eens rond voor een (onbeveiligd) plekje voor je jas. Scheelt je een lange rij in de garderobe.
Oordeel: 'Hij die goede platen produceert, is niet altijd een goede DJ.'

11

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws