DJ Broadcast & Teleskope @ 11 - Adam, 21 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Ze bestaan nog: feesten waar alles klopt!



Roskow Kretchmann

Intro: Er wordt wat afgeklaagd dancescene van vandaag de dag. Dan is het publiek weer te ordinair, dan is het publiek weer te hip. Dan is de muziek weer te soft, dan is de muziek weer te hard. Dan is het weer te leeg in een club, dan is het weer te druk. En zo zeiken we wat af met z'n allen. Gelukkig is er af en toe nog een feestje waar helemaal niets op aan te merken valt. Afgelopen zaterdag in de 11 was er zo een.

Tekst: Roelf Jan
Foto's: Lianne van de Laar


Programma: Jazzanova (Roskow Kretchmann), Edo Salgado, en Olaf
Bijzonderheden: Dat 11 een waanzinnige club is met het mooiste uitzicht van Amsterdam, wisten we al. Waar het alleen altijd aan ontbrak, was een goed geluidssysteem en goede muziek, in plaats van die ellendige hippe electrotrash-herrie die er doorgaans gedraaid werd. Zaterdag was dan ook hoopgevend: op de flyer van 'Teleskope' prijkte de naam van Jazzanova. Nu weet je nooit wie en wat je kunt verwachten bij Jazzanova: het collectief bestaat uit 6 dj's en muzikaal is het lastig om de heren vast te pinnen. Op goed geluk naar de 11 dan maar. De lange rij verraadde dat het druk was binnen. Wat heet: de tent was helemaal uitverkocht. Op de elfde verdieping aangekomen wist je eigenlijk al meteen dat het goed zat. Een dampende dansvloer, fantastische visuals en een enthousiaste sfeer. En dat geluid: hoe kon dat opeens zo zuiver zijn? Het mysterie was snel ontrafeld: een Funktion one geluidssysteem! Dit beloofde veel goeds.


Een volle tent, leuk publiek, een mooie club, goed geluid: allemaal leuk en aardig, maar het belangrijkste is natuurlijk de muziek. En Christus te paard, wat was de muziek goed! Roskow Kretchmann ging van links naar rechts en van boven naar beneden, maar welke kant het ook op ging: iedere plaat was raak. Het knappe aan de manier waarop deze man draait, is dat hij een technoplaat kan mixen met een hiphopbreak zonder dat het ook maar een moment onnatuurlijk overkomt. En net zo makkelijk laat hij een housetrack volgen door een bossanova track, waarbij de lijn van zijn set moeiteloos behouden blijft. En zo had Rostow de dansvloer twee uur lang stevig in de greep met zijn mix van disco (Fonda Rae "Over like a fat rat"), hiphop (The Pharcyde "Running"), house (Switch "A bit Patchy"), en broken beats (Bugz in the Attic "Sounds like"). Maar meer nog dan deze bekende nummers zat zijn set boordenvol platen waarbij je je paniekerig afvroeg, wat in hemelsnaam de titel moest zijn. En waar kwam die waanzinnige remix van Common's "Go" opeens vandaan? Het kon ook niet anders: een Jazzanova remix.


Er wordt nog steeds veel gezeken in partyland. Enerzijds hoort dit bij een scene die volwassen wordt: mensen worden steeds kritischer en daar is op zich niet mis mee. Anderzijds zouden mensen eens wat minder moeten klagen. Want ze bestaan heus nog wel: feesten waar alles klopt: vernieuwende muziek, goed geluid, leuk publiek en een mooie locatie. Kortom, een feest waar zelfs de grootste kniesoor niets op aan te merken kan hebben.


Sfeer: Uitbundig.
Decors en aankleding: Een uitzicht over nachtelijk Amsterdam als decor is onovertroffen.
Mening bezoeker: Uw verslaggever stond de hele nacht met zijn hoofd in een box. Maar gezien de lachende gezichten op de dansvloer had iedereen het naar zijn zin.
Hoogtepunt: Jazzanova. Wat een inspirerende set.
Dieptepunt: Laten we nou eens niet klagen.
Wat mag er beter: We zouden toch niet gaan klagen?
Prijs/kwaliteit verhouding: Schappelijk.
Love2Party tip: Iedere maand is er een Teleskope feest in de 11. Naast Edo Salgado staan voor de komende maanden onder ander Chateaux Flight en Ame op het programma.
Oordeel: Topavond.

11
DJ Broadcast

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws