The Infamous Mudclub @ 11 - Adam, 6 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Albumpresentatie Drillem tijdens Infamous Mudclub


Intro: Het toilet in 11 geurt naar wierook. Ik weet niet wat voor invloed dat op mensen heeft, maar een persoon ging rare dingen doen. Terwijl ik mijn behoefte deed in het urinoir, misplaatste een andere toiletklant mijn achterhoofd, met kale plek, voor een plaat op een draaitafel en maakte scratchende bewegingen op mijn hoofdhuid, terwijl hij zelf bijpassende geluiden mompelde. Ook de jongen aan de andere kant van de al danig onder invloed zijnde 'dj-in-spe-op-de-plee' moest er aan geloven. Hij gebruikte onze twee achterhoofden even als twee draaitafels. Gelukkig gebeurden er ook leuke dingen op de elfde verdieping van het voormalige Amsterdamse TPG-gebouw.

Tekst: JRN
Foto's: Sanne


Bijzonderheden: De toilet-dj (niet te verwarren met de dj die in het verleden in het toilet van Club Las Palmas draaide) paste wel in het gemeleerde gezelschap die afgelopen vrijdagnacht the Imfamous MudClub in 11 bezocht. Maar er was dan ook een uiteenlopende opstelling van artiesten.

Een deel van het publiek kwam voor de presentatie van Drillem. Het Rotterdams/Amsterdams duo won vorig jaar de Grote Prijs van Nederland in de categorie Dance en brengt 17 januari zijn eerste cd gecombineerd met dvd uit. Hun kleine voorproefje ronkte niet als gewend. Maar het was dan ook geen concert, memoreerde zangeres Arjo Klingens na afloop. De band won de Grote Prijs ooit vanwege hun electro met haarfohns en boormachines. Maar gaandeweg hebben de twee ook meer rockversies van hun nummers gemaakt. Ze voerden ook enkele van zulke versies op, zodat het geheel wat minder dansbaar was.

Op het debuutalbum zijn beide uitvoeringen vertegenwoordigd. Ook de visuele opnames van de muzikale opnames zijn op de dvd op te roepen, naast de fraaie visuals die de opvoeringen van Drillem omlijsten. De beelden werden ook dit keer door de Rotterdamse vj's Urbi & Orbi op de twaalf schermen in 11 geprojecteerd, een imponerend geheel. Zoals heel de club een mooie aanvulling is voor het hoofdstedelijke uitgaan.

Maurice Fulton was eveneens een reden voor veel mensen in de hoofdstad, en wat buitenlui, om de lift naar de elfde verdieping te nemen. De loopbaan van Fulton leest als een feuilleton. De Amerikaan gaat al lang mee en bracht al vele albums in verschillende stijlen voort onder pseudoniemen als Dr. Scratch, Noize Boyz of Syclops en zeer recent MU. Ook brouwde hij beats voor Crystal Waters en Ultra Nate. Toch is hij niet zo bekend, maar binnen het wereldje al jaren een artiest waar rekening mee gehouden wordt.

Hij stelde dan ook niet teleur. Enigszins routineus draaide hij een boeiende set die het publiek echter niet helemaal tot een hoogtepunt bracht. Daarvoor was het tempo net iets te traag en niet opzwepend genoeg. Wellicht dat het publiek net iets te onbegrijpend was? Het was desalniettemin een mooie draaibeurt, waarmee Fulton middels disco, house, latin en nog wat andere stijlsoorten de diepte opzocht.

De residerende dj's Josz LeBon en Monica Electronica maakten het karwei af. De twee zijn misschien nog wel bekender in Belgie dan in Nederland, laat staan in thuisbasis Rotterdam. Vorige week was Josz Lebon tijdens oud & nieuw nog lekker bezig in de dj-booth in Club Petrol te Antwerpen, terwijl de voormalige assistente van Ted L. bij Now & Wow vrolijk rond dwarrelde op de dansvloer.
Dit keer deelden ze de draaitafels en zetten ze er meteen een tandje bij. Hun geluid wordt gekenmerkt door platen met jaren '80 invloeden, telkens hoor je basloopjes en andere geluiden die twee decennia geleden gebruikt werden. Het maakt dat hun aanbod wel nieuw en ongedateerd is, maar vertrouwd klinkt.

We voelden ons dan ook overvallen toen rond vier uur de bar al werd gesloten en de avond naar het einde werd gemanoeuvreerd. Dit is nou echt zo'n plek waar je lekker lang door zou kunnen gaan, terwijl de zon opkomt.
We besloten maar huiswaarts te keren en deelden de lift nog met een andere bekende van het Love2Party-forum. Het was de enige lift die we nog deelden, want een lift terug in de auto naar de Maasstad zat er niet in. Dus werd het de trein.

Voor de verandering hier de festival-facts toegepast op The Infamous Mudclub

Waarom naar The Infamous Mudclub in 11: Een paar Rotterdammers in een Amsterdamse club waar ik nog nooit geweest was, lijkt mij genoeg reden. De presentatie van Drillem en Maurice Fulton is natuurlijk ook niet te versmaden.
Voor de hoeveelste keer: Eerste maal.
Van - tot: half twaalf tot vier uur
Gezien en gehoord: Drillem, Maurice Fulton en Monica Electronica & Josz LeBon
Hoogtepunt: niet echt uitschieters, een constante, geleidelijke avond.
Dieptepunt: Dus was er ook nooit een dieptepunt
Drankprijzen: acceptabel
Sanitair: wierokerig, er is ook de mogelijkheid om een massage te krijgen. En die ene jongen was wel een beetje handtastelijk natuurlijk
Decors/entertainment: Kaal, maar de tent zelf heeft al veel sfeer en een mooi uitzicht en een imposante rij projectieschermen.
Geschat aantal bezoekers: 400/500
Wat mag beter: Het enthousiasme van het publiek
Mijn absolute Mudclub-gevoel: En mooie stroom goede muziek, maar het ging nooit echt los.
Oordeel: 7
Volgende keer weer? Ik zal heus wel weer eens in The Infamous Mudclub 11 belanden

11

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws