Less=More, The Winter Edition @ Graansilo - Rdam, 2 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Meer van zulke feesten graag!


Intro: Na een afwezigheid van enkele maanden gaf Sound Architecture weer eens een feestje in Rotterdam. Voor Less = More, the Winter Edition was de Maassilo op Zuid het decor. Er werd gekozen voor vernieuwende dj's als Loco Dice, Trentemoller feat dj T.O.M., Swayzak en Shawn Rudiman. Aangevuld met Nederlands talent, beloofde het een mooi avondje te worden.

Tekst: Martin
Foto's: Bobby James


Programma: Joachim vs. Jay Samuel, Trentemoller (live) feat. dj T.O.M., Shawn Rudiman (live), Rejected, Sleeparchive (live), Cupatec, Swayzak (live), Jason and the Argonauts (live) en Melon.
Bijzonderheden: Bij de ingang leek ons vermoeden al te kloppen. Geen rij voor de deur. Wat resulteert in een vlotte entree. Binnen is het nog rustig, terwijl de klok de twaalf al heeft gepasseerd. Onder het genot van een drankje en de muziek van Joachim en Jay Samuel staan de bezoekers een beetje te heupwiegen en te kletsen. Terwijl in de andere zaal, de Less=More Area, de wat te late Sleeparchive ondertussen aan zijn set begint en wat enthousiaster publiek trekt. Tegen een uur begint gelukkig de Maassilo toch redelijk gevuld te raken. In de Sound Architecture Area is het inmiddels tijd voor Trentemoller feat. dj T.O.M. Het Deense duo is onder meer bekend met ijzersterke releases op Pokerflat Recordings. Met Trentemoller live en dj T.O.M. draaiend krijgt het publiek twee uur energievolle minimal klanken voor de kiezen. Eigen producties als 'Polar Shift' en 'Minimal Fox' ontbreken niet in hun set, zelfs een ouderwetse rockplaat komt voorbij.

Cupatec vormt in de Less=More Area de brug tussen de drie live acts van deze avond, en krijgt na James Taylor een uur de tijd voor zijn live act. Hij is deze avond het gezicht van Swayzak. James Taylor vormt samen met David 'Brun' Brown het Britse duo Swayzak. Gewapend met een laptop wordt een mooie minimal dub-technoset voorgeschoteld. Cupatec mag het vervolgens weer overnemen van Taylor. Hij zorgt voor een meer dan lekkere overgang tussen de live acts. Houdt deze man in de gaten, binnenkort kunnen we een aantal releases van hem verwachten.


Trentemoler
Terwijl Jason & the Argonauts enigszins stressend hun apparatuur aan het installeren zijn, houdt Cupatec het publiek nog even bezig. Jason & the Argonauts is een formatie van vier vrienden. Dit jaar stonden zij al op menig feest, zijn ze residents van de Magnetronik feesten en organiseren ze maandelijks 'ikwstd' in de TWSTD in Amsterdam. Deze drukbezette mannen verzorgen met zijn vieren een live act ondersteund door laptops, een percussie computer en vocalen. In de drie kwartier die ze krijgen, is er veel interactie met het publiek wat de act zeer ten goede komt.


In de grootste zaal heeft Loco Dice het stokje van Trentemoller en dj T.O.M. overgenomen. Deze man is afgelopen seizoen als beste dj van 2005 verkozen op Ibiza, waar hij resident is van DC-10 Circo Loco. De verrassing van 2005 is nog niet zo heel vaak in Nederland te horen geweest en vanavond is hij dan ook een van de publiekstrekkers. Voor een nog redelijk gevulde zaal draait hij een goede dj set, waarin hij de ene prachtige plaat na de ander oplegt. De schitterende Visuals van Reach Visuals en Paul Zwagerman zorgen voor het totaalplaatje. Aan Shawn Rudiman de eer om deze zaal af te sluiten en doet dit ook op een zeer fraaie manier.


Loco Dice
Naast de twee zalen is er een kleine basement. Hier kan worden bijgekomen op de tunes van Robob en Gentle. Ambient, dub en broken beats voeren de boventoom in deze Chill out Area. De Less=More Area wordt afgesloten door de Zwitserse Amsterdammer Melon, die afgelopen jaar onder meer boekingen had in de Panoramabar en de Robert Johnson. Een graag geziene gast in de Duitse clubs dus.

Eindelijk was er na enkele maanden stilte weer eens wat interessants in Rotterdam op technogebied te beleven. Less=More bleek een gewaagde zet van Sound Architecture. Hoewel het niet helemaal vol was, werd het een uitstekende avond in een Maassilo - gevuld met liefhebbers die de drukke decembermaand goed wilden beginnen. Toch blijft het jammer dat op bepaalde momenten de sfeer een beetje ontbrak. Sound Architecture gaf in ieder geval een positief signaal af met deze avond in de havenstad.


Shawn Rudiman
Sfeer: De sfeer was op sommige momenten een beetje ingetogen. Zo gingen de Trentemoller en dj T.O.M. op bepaalde momenten zelf meer uit hun dak dan het publiek.
Decors en aankleding:Mooie visuals en wat Sound Architecture-decors. Prima voor op een technoavond in de Maassilo.
Mening bezoeker: James Taylor tegen Love2party-fotograaf: "May I borrow your camera for a second?" Resultaat: zie foto koelkastje!?!?!
Bas uit Rotterdam "Ik ben blij dat er eindelijk weer wat leuks te doen is in Rotterdam. Met deze gewaagde line-up weet je dat het niet zo druk kan worden. Maar ach, al de liefhebbers zijn er toch?"
Hoogtepunt: Loco Dice
Dieptepunt: Het had toch wat drukker moeten zijn om echt een goede sfeer te creeren
Wat mag er beter: Meer van zulke feesten graag!
Prijs/kwaliteit verhouding: Perfect! Voor het bedrag van 15 euro zo'n line-up voorgeschoteld krijgen, maak je vandaag de dag nog maar weinig mee.
Love2Party tip: 10 december 'Fire' in Off Corso met onder anderen Josh Wink, Joachim en Sebastian Leger

Sound Architecture

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws