Beatboetiek @ Now & Wow - R'dam, 19 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Derrick May hoogtepunt op rustige avond


Intro: Het is zaterdagnacht, zo rond de klok van twaalf. Als we de ingang van de Now & Wow betreden, spreekt een Limburger ons met een sterk zuidelijk dialect aan over het slechte deurbeleid van de club. Hij is zojuist geweigerd vanwege zijn trui. Het kledingstuk, dat hij zelf erg mooi vindt, heeft ook nog eens 200 euro gekost. Wij spelen het spel mee, en geven hem gelijk. Vergezeld van de tip dat hij het maar in de Hollywood Music Hall moet proberen. Daar hebben ze meer verstand van kleding. Terwijl de man vol goede moed zijn weg vervolgt, duiken wij de Graansilo in. Met o.a. Derrick May in de Now, Mr Wix in de Wow en Ron Wood en Gene Williams in de Dressingroom. Dat moet wel een mooie nacht worden!

Tekst & foto's: Vincent

Programma: Now: Joachim, Derrick May, Benny Rodrigues. Wow: L-Dopa, Mr Wix, Hitmeister D. Dressingroom: Ron Wood, Gene Williams.L-Dopa

Bijzonderheden: Een heel goede line-up en toch zo weinig mensen. Bovendien zijn de meeste feestgangers pas net voor het optreden van Derrick May binnen. Daarvan zal het het overgrote deel, nadat de Amerikaanse technovirtuoos zijn laatste plaat heeft gedraaid, weer naar huis gaan. Aan de ene kant is dat wel begrijpelijk, want de promotie van het feest heeft zich vooral gericht op het optreden van Derrick (op de posters in de stad stond alleen de naam van de DJ uit Detroit vermeld). Aan de andere kant is het toch vreemd dat je meteen weer vertrekt, terwijl er nog zoveel meer leuks te beleven is.

Sfeer: Omdat het vrij rustig is, lijkt de sfeer ook wat ingetogen. Behalve tijdens het optreden van Derrick May, want dan is de Now-zaal ineens te klein. Toch komt het feest pas laat op gang. En is het ook weer redelijk snel afgelopen. Dat is vooral te merken aan het Wow-gedeelte. Daar blijft het lang erg stil. Eigenlijk alleen tijdens de prima optredens van Mr Wix en Hitmeister D staat er een grote groep mensen te dansen. Voor de rest is het een voor Now & Wow-begrippen zouteloos gebeuren. Om nog maar te zwijgen over de de bedroevende opkomst in de Dressingroom, ondanks de enthousiaste sets van dj's Ron Wood en Gene Williams.

Joachim

Gene Williams

Ron Wood

Decors en aankleding: De beste punten van Now & Wow blijven de decors en aankleding. In geen andere club wordt er zo goed gebruikgemaakt van licht, beeld en acts als in de club op Zuid. Het begint al wanneer je net je jas in de garderobe hebt gehangen en je de gang inloopt richting de zalen. Er hangt een soort underground-sfeer in de Graanslio, gevormd door verschillende vormen van graffiti op de koude grijze betonmuren. Daarbij wordt een soort opwinding aangewakkerd, doordat de muziek steeds luider wordt, naarmate je de Now en/of de Wow nadert.

In de Wow is gekozen voor het less=more-principe. Daar trekken de meisjes met gympakjes aan veel aandacht van het overgrote deel van de mannen. Maar vooral de anti-fashion modellen in de Now, gekleed in de vreemdste creaties, stelen de show. De catwalk in de Dressingroom is de plek waarop de nieuwste collectie van Sister Moon (Nieuwe Binnenweg, Rotterdam) wordt getoond.


Derrick May

Mening bezoeker: Rafael (28) "Now&Wow heeft het licht weer gezien. Gezellige sfeer met veel oude en nieuwe bekende gezichten. Deze avond ontstijgt de standaard zaterdagavond van Now & Wow. Dressingroom klinkt erg gezellig, maar toch staat iedereen hier boven bij Derrick 'Chef de Techno-cuisine' May. De Wow vind ik een beetje mat vanavond. Kan mij niet echt bekoren dit keer. Ik kom zeker terug bij Less=More om weer een vleugje Graansilo-techno te ervaren."

Hoogtepunt: Het energieke optreden van Derrick May. De wereldberoemde DJ is zichtbaar in zijn sas. Elke baslijn, hihat of kickdrum zie je terug in zijn lichaamsbewegingen. Zwetend, dansend, zwaaiden naar diverse bezoekers en de dames op de catwalks laat hij horen over misschien wel de beste dj-skills ter wereld te beschikken. Ja, Derrick heeft er zin in vanavond. (Dit heeft echter ook zijn nadelen, want het is een hele klus om een goede foto van hem te maken). De techno dj maakt met zijn performance veel los bij de mensen. Jammer dat de sfeer in de Now tussen 1:00 en 4:00 niet ook in de overige zalen te proeven is.


Mr. Wix

Dieptepunt: De lage opkomst in de Dressingroom, wellicht te wijten aan de 'eenzijdige' promotie. Posters met de volledige line-up trekken ook liefhebbers van de funk-platen van Ron en Gene.

Wat mag er beter: Misschien moet er wat meer aandacht worden besteed aan de Dressingroom. Beatboetiek is natuurlijk niet de meest bekende uitgaansnacht van de club. Lolita Klup en Flirt zijn bijna altijd uitverkocht en misschien is het daarom wel handig om de Dressingroom ook op die feesten in te voeren - ook al is deze eigenlijk qua thema alleen verbonden aan Beatboetiek - zodat in ieder geval alle bezoekers kennis maken met dit kleine gedeelte en het daardoor wat bekender wordt.


Prijs/kwaliteit verhouding: Prima. Je krijgt bij Now & Wow niet alleen de beste dj's, maar ook een avond vermaak door de meest rare live-acts van de modellen. Uitgaan in de club in Rotterdam-Zuid heeft op het gebied van mode, kunst en muziek zoveel meer te bieden dan andere discotheken. Dan kun je voor die vijftien euro niet tobben.
Love2Party tip: Op zaterdag 17 december is er weer een nieuwe Beatboetiek.

Dressingroom & Now

Now&Wow

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws