Hed Kandi @ Hotel Arena - Adam, 12 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Kwaliteit kost geld


Intro: Drie jaar lang geeft Hed Kandi al feesten in Hotel Arena in Amsterdam. Tijd dus voor een extra groot feest: een verjaardagspartijtje waarbij de gastheer voor de goede sfeer zorgt, en de bezoekers slechts hoeven te genieten.

Tekst & foto's: Huib Modderkolk

Programma: Hed Kandi dj's Andy Warburton en Tom de Neef in de grote zaal, ook wel kapel genoemd, en Marnix, Brian S. & Victor Coral in de kleine zaal.

Bijzonderheden: Om half twaalf is het nog rustig in Hotel Arena. Een veertigtal mensen danst losjes op de clubhouse van Andy Warburton. De bovenzaal en de kleine zaal zijn dicht. Zijn we wel op het goede feest beland? Dat moet wel, want overal hangen ballonnen en andere Hed Kandi-versiersels. Ook komen diverse zeepbelletjes uit de lucht vallen. Een half uur later staat voor de garderobe een lange rij en vult de zaal zich snel met een enthousiast publiek. De bovenzaal gaat open, de kleine zaal ook, en binnen een mum van tijd veranderd Hotel Arena in een dampende club. Terwijl de cocktailbar goede zaken doet, krijgt Andy Warburton gezelschap van een vrouwelijke vocalist die het publiek weet te boeien met haar mooie zang. Ondertussen draait Brian S in de kleine zaal een houseset met acidinvloeden. Het is er iets rustiger, en daardoor genoeg ruimte om te dansen.

Het echte feest wordt dus gevierd in de grote zaal. Een feesttoeter, drumstel, saxofoon, ballonnen en goeie platen zijn daar debet aan. Een tevreden Andy Warburton laat de draaitafels voor wat ze zijn. Het soundsysteem is overigens goed. De muziek is hard, maar niet schel. En de bass dreunt lekker door je lichaam.

Tom de Neef gaat op dezelfde manier verder: groovy housetunes die door het publiek ten zeerste worden gewaardeerd. Boven vloeien de cocktails, beneden gaan de handjes de lucht in. Net zolang totdat de laatste plaat heeft geklonken.

Hoogtepunt: De relaxte sfeer en de enthousiaste mensen.
Dieptepunt: De lange wachttijden voor de bar beneden blijven een probleem voor Hotel Arena. Bovendien zijn de prijzen van drankjes aan de dure kant: een Corona kost 4 euro en een wodka-jus is 7 euro. Een biertje kost 2,20 euro.

Mening Bezoeker:
Suzanne (winnaar gratis kaartje via love2party.nl): 'Ik kom nooit op dit soort feestjes, maar dat gaat in de toekomst zeker veranderen.'
Chevon (om 2.45 uur): 'Ik ga naar huis, prima feestje hoor maar ik vind die vocalist niet zo goed en ik hou niet van acid house. Bovendien moet ik morgen in een band zingen, dus...'
Locatie/decor: Hotel Arena is een prima club. Mooi ingericht, goed gelegen en niet te krap. Doordat de mogelijkheid bestaat om de ruimtes 1 voor 1 te openen, wordt de avond afgestemd op de toevoer van bezoekers. Handig. Verder ziet de decoratie er fraai uit: drie grote schermen in de kapel waarop Hed Kandi-dames te zien zijn. Daarnaast ballonnen, zeepbelmachines en opblaasbare logo's van Hed Kandi, in het rood/roze.

Sfeer: Uitbundig.
Wat mag beter: De drankjes en de kaartjes kunnen altijd goedkoper. Maar ach, voor kwaliteit moet je betalen.
Prijs/Kwaliteitsverhouding: Vijfentwintig euro is aan de hoge kant. Al zullen vanavond weinig mensen spijt hebben gehad dat ze die centen hebben neergeteld om binnen te komen.

Bezoekersaantal: Rond de achthonderd mensen. Erg bijzonder is de samenstelling: van jong hip naar oud trendy en van jong 'alternative' naar gewoon oud. Maar bovenal: veel mooie vrouwen en een leuke mix van diverse culturen.
Love2party Tip: Een keer in de twee maanden, op de derde zaterdag van de maand, is een Hed Kandi-feestje in Hotel Arena een aanrader.
Oordeel: Een goed feest in een prachtige club.

Hed Kandi
Hotel Arena

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws