8 Years Nightlife @ Winkel van Sinkel - Utrecht, 12 nov

Partyscene Redactie | 11 oktober 2006
party reports

Gezellig, maar geen bijzonder jubileum

Intro: Het is alweer acht jaar geleden dat FCA Music het eerste feest gaf op de zaterdagavond in de Winkel van Sinkel. In de beginjaren samen met Club Risk en later op eigen kracht. Heel wat bekende dj's en live-acts hebben in die tijd de revue gepasseerd. Alle reden dus voor een feestje in de mooiste club van Utrecht.

Tekst: Kirsten
Foto's: Bas


Programma: Jori Hulkkonen, Benny Rodrigues, Juan Sanchez, Sandeep, Robbie 303, Chahir Bali en MC Marxman
Gezien of gehoord: de laatste plaat van Sandeep, de stevige set van Juan Sanchez, de technoset van Jori Hulkkonen en de platen van Benny Rodrigues; hier en daar vocaal ondersteund door Nederlandse Brit (of Britse Nederlander) MC Marxman.

Bijzonderheden: In de altijd vluchtige wereld van de dance is het bijzonder als je al acht jaar lang feesten geeft. En ieder jaar dat daarbij komt, moet gevierd worden. Alle gasten van vanavond worden bij binnenkomst een fel gekleurd sterk drankje naar keuze aangeboden, om de feeststemming er alvast een beetje in te brengen. Of het bij de gemiddelde bezoeker leidt tot een betere feeststemming, is niet onderzocht. Onze vullingen maakten in ieder geval rare sprongen na het innemen van het goedje.

Op de klanken van de platen van Juan Sanchez, die zichzelf begeleidt op gitaar, stroomt de zaal langzaam maar zeker wat voller. Juan Sanchez draait vrij stevig en enthousiast worden de platen in elkaar gemixt. De reacties van het publiek op zijn set zijn positief en de anderhalf uur die zijn set duurt, vliegen dan ook voorbij. Jori Hulkkonen is dan overigens al door menigeen op enthousiaste wijze gespot. De F-Comm dj is de publiekstrekker van vanavond. Met zijn set vol van snerpende electro en melodieuze techno bewijst hij een dj te zijn die niet alleen technisch perfect kan draaien, maar ook het publiek muzikaal goed kan vermaken. Jammer alleen dat hij uitstraling en interactiviteit met het publiek mist.

Rotterdams trots Benny Rodrigues mag het feest vanavond afsluiten. Helaas doet hij dit op een manier die we niet van hem gewend zijn. Benny slingert direct wat feest- en beukplaten de zaal in die niet bij iedereen in de smaak vallen. Binnen vijftien minuten is de zaal opvallend leger dan tijdens de set van zijn voorganger.

Hoogtepunt: Geen hoogtepunten en geen dieptepunten. Er werd namelijk degelijk, maar zeker niet bijzonder gedraaid.
Dieptepunt: Zie hoogtepunten.
Decoratie: Aan de decoratie is vanavond maar weinig aandacht besteed. Alhoewel de papiersnippers, die ineens uit de lucht komen wapperen, natuurlijk altijd leuk zijn. Het geluid was daarnaast zeer zuiver, maar soms iets te hard.
Sfeer: De sfeer in de Winkel van Sinkel is altijd in orde. Veel vrolijke mensen die duidelijk zin hebben in een avondje dansen en sjansen. en, niet geheel onbelangrijk, een gezonde man/vrouw-verhouding.

Wat mag beter: Een achtjarig bestaan (of welk jubileum dan ook) mag wat ons betreft gevierd worden met wat meer aansprekende namen. Niets ten nadele van de line-up van vanavond, maar het zijn toch voornamelijk Nederlandse dj's die geprogrammeerd worden en die ook op andere plekken veelvuldig aanschouwd en beluisterd kunnen worden.
Prijs/Kwaliteitsverhouding: 15 euro in de voorkoop is al veel geld, maar 20 euro aan de deur is gewoon te veel voor het aanbod van vanavond. Is dat misschien de reden dat het vanavond niet uitverkocht is?
Bezoekersaantal: Ongeveer vijfhonderd?
Oordeel: Een gezellige, maar zeker niet bijzondere avond. Muzikaal gezien was het allemaal niet zo bijzonder, maar de Winkel van Sinkel blijft een leuke tent.

Winkel van Sinkel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws