Rauw Live @ 11 - Adam, 28 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Zijn hier ook hetero's?


Intro: Rauw L!ve wordt ons twee keer per maand aangeboden door organisator Meubelstukken. Het is een clubavond met een potpourri van muziekstijlen als electro, hiphop, house, punk en zelfs rock & roll. Plaats van bestemming is 11, de club annex restaurant/bar vlakbij Centraal Station.

Tekst & foto's: Larisse Mac Donald

Programma: Dj's Sammy Jo, The Disco Twins, Joost van Bellen, L!ve: Handel, Mediengruppe Telekommander, Cantankarous, Geigercounting, dit alles aan elkaar geluld door: VJ OKAAP
Gezien en gehoord: Mediengruppe Telekommander, Cantankarous, Handel (dj Eric de Man en Sanne Handel met zusje), Joost van Bellen, Sammy Jo kort maar krachtig gehoord.

Bijzonderheden: Eenmaal binnen viel de show van Handel koud op ons dak. Het electro-punk geluid van deze formatie is misschien wel letterlijk en figuurlijk te rauw voor Rauw. De dansvloer was op het grote 11 platform na nog veel te leeg om voor sfeer in de club te zorgen. Slechts een enkeling danste op de muziek van Handel, ook al was het wel strak en ruig werk wat De Man en de zusjes Handel lieten horen.

Daarna kwamen 'two dudes next door' op: Mediengruppe Telekommander. Hun onschuldige verschijning geeft een vertekenend beeld van wat ze daadwerkelijk neerzetten. Het in 2001 opgerichte Duitse duo werd goed ontvangen door het 11-publiek. De combinatie van indie-rock, Duitse hiphopteksten en electro zorgde ervoor dat de hele 11-bezetting de dansvloer op ging. De baslijnen liepen lekker en de Duitse teksten waren goed om aan te horen. Er heerste eindelijk een echt dance-even sfeertje.

Vervolgens gaven vier bivakmutsen acte de presence. Het Londonse vierkoppige Cantankarous bleek een grote electro-punk chaos. De diehard van deze muziek headbangde tussen de kalme, aanschouwende bezoeker. Toch bleef iedereen wel op de dansvloer staan, omdat de show uit de kunst was en de muziek te overweldigend om te missen.

Nederlands trots Geigercounting en Joost van Bellen kregen met goede sets vol electro, big beats en house 11 in opperste swingmood. Hoewel Geigercounting aka Marcel de Lange net komt kijken, klinkt zijn muziek erg volwassen. Dat beseft Van Bellen als geen ander. Daarom boekte hij zijn landgenoot maar al te graag voor dit feest.

Climax: Het live-optreden van Mediengruppe Telekommander. Zij spraken van de live acts het meeste aan.
Anticlimax: Geigercounting was niet heel veel soeps, omdat er geen opbouw in hun optreden zat. Er valt niet veel vernieuwends in hun muziek te bespeuren.
Opkomst: Genoeg om club 11 te vullen.
Prijs/kwaliteit: Perfecte avond voor 12,50 de man.

Reacties van het publiek:
I love prozac-chicks: 'We mogen natuurlijk niet lachen, want jongens wat zijn we weer hip.'
'Zijn hier ook hetero's?'
'50 eurocent voor de WC, als ik dat had geweten had ik me thuis beter voorbereid'.
Oordeel: Met een voldaan gevoel van oorgesuis keerden wij terug naar huis.

Rauw
Club 11

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws