ADE @ 11 - Adam, 27 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

'Veel voor weinig'


Intro: Tot grote irritatie van velen was de donderdagavond van het Amsterdam Dance Event in 11 een aantal dagen van te voren helemaal uitverkocht. Dat is natuurlijk ook niet zo gek wanneer je zoveel krijgt voor zo weinig geld in een van de hipste locaties van het moment.

Tekst: Kirsten
Foto's: Bas


Programma: Joost van Bellen, Anthony Rother, Dave Clarke, Fixmer & McCarthy en Joris Voorn.
Gezien of gehoord: Het live-optreden van Anthony Rother, de inspirerende set van Dave Clarke en de wat flauwe performance van Fixmer & McCarthy.

Bijzonderheden: De lange rij bij aankomst en de smeekbeden voor de deur om een kaartje stemmen hoopvol bij aankomst. 11, gevestigd op de 11e verdieping van het voormalige TPG-gebouw in Amsterdam, waar de vroegere gymzaal en bedrijfskantine van de postmedewerkers voor een periode van 2,5 jaar zijn omgebouwd tot een club annex bar annex restaurant. Met enorme liften worden de bezoekers naar de 11e verdieping gebracht. Waar je jezelf eerst waant in een wat vergaan kantoorgebouw, zoals er zo velen in Nederland zijn te vinden, sta je het volgende moment in een licht en modern ingerichte ruimte met aan weerszijden een geweldig uitzicht op Amsterdam. Het bar/restaurantgedeelte is afgescheiden van het dansgedeelte, wat erg prettig is wanneer het je allemaal wat te druk wordt tijdens het dansen.

Als onderdeel van zijn This is Electro-tour zet Anthony Rother aan het begin van de avond een optreden neer zoals we van hem gewend zijn. Sterke nummers op de scheidslijn van electro en techno die ervoor zorgen dat de drie kwartier die zijn optreden duurt voorbij vliegen. Aan de andere kant van de zaal staat Dave Clarke inmiddels klaar achter een drietal Technics cd-decks, waaruit hij tijdens zijn set effecten tevoorschijn tovert zoals alleen Dave Clarke dat kan. Met veel enthousiasme zet hij een stevige technoset neer die van begin tot einde weet te boeien.
Het optreden van Fixmer & McCarthy steekt wat mager af tegen dat van Dave Clarke. Dat ligt niet aan de vette electro-beats die uit de laptop worden getoverd, maar des te meer aan het wat inspiratieloze gezang (en op sommige momenten geschreeuw) van de zanger.

Hoogtepunt: Een opmerkelijk afgeslankte Dave Clarke die duidelijk zichtbaar staat te genieten van zijn set. Dat hebben we de laatste jaren wel eens anders gezien.
Dieptepunt: De constatering dat sommigen vanavond naar 11 gekomen zijn om 'gewoon' een avondje te stappen. Helemaal niks mis mee natuurlijk, maar wel als hele drommen mensen tijdens het optreden van Anthony Rother voor het podium gezellig staat te keuvelen. Daarnaast valt het volume wat tegen. Het bekende Funktion One systeem is aanwezig in 11, maar is blijkbaar niet helemaal goed afgesteld, aangezien het geroezemoes van het publiek duidelijk hoorbaar is.

Decoratie: In 11 zijn aan weerszijden een groot aantal enorme schermen opgehangen, waar de VJ de gehele avond zijn kunsten op vertoont.
Sfeer: Er hangt de hele avond een gezellige sfeer, mede te danken aan de evenredige man/vrouw verhouding. Opvallend weinig drugs- en overmatig drankgebruik, wat de sfeer zeer zeker ten goede komt.
Wat mag beter: De ontvangst in 11 mag wel wat minder arrogant en sneller.

Prijs/Kwaliteitsverhouding: Helemaal goed. Als je voor 12 euro een dergelijke line-up krijgt, is het logisch dat deze avond ver van tevoren is uitverkocht.
Bezoekersaantal: Er passen ongeveer 700 mensen in 11, maar gezien de in- en uitloop van ADE-polsbandhouders kunnen dat er gedurende de avond best wel eens meer geweest zijn.
Oordeel: Prima avond in een heel mooie club.

I Love 11

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws