Mikro presents Sven Vath @ Panama - Adam, 21 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Duitse 'feest-dj' doet het rustig aan


Intro: Mikro is een nieuw concept in de Amsterdamse Panama. De organisatie omschrijft deze nieuwe avond als 'een combinatie van de sfeer van een goede clubavond met de muzikale diepgang van electro en minimal, de strakke ritmepatronen van techno en de groovy baslijnen uit de house.' Als je zo'n nieuwe avond dan toch groots wilt openen, waarom dan niet meteen met de Duitse technolegende Sven Vath vier uur lang achter de draaitafels?

Tekst & Foto's: Remko

Programma: Mikro-resident Benny Rodrigues en Sven Vath in de grote zaal, visueel ondersteund door Eyesupply. En in de kleine zaal draaiden Carlos Valdes, Perre, Boris Werner.

Gezien of gehoord: Benny Rodrigues mocht de grote zaal van 22.00 tot 00.00 uur opwarmen. Vervolgens nam Sven Vath het van de Rotterdammer over. Als gevolg van de goede sets in de grote zaal, zijn we bijna niet in de kleine zaal geweest.

Bijzonderheden: Door middel van het boeken van Sven Vath probeer je als organisatie direct een positieve stempel op je nieuwe clubavond te drukken. Want natuurlijk is het belangrijk dat de eerste editie druk bezocht wordt en dat er mensen over napraten. Vanavond was het in elk geval uitverkocht. Een grote groep Sven Varh-fans is naar de Panama gekomen voor een goed feest.





Waar Benny Rodrigues normaal als hoofd-dj geboekt staat en dan vele climaxen creeert, houdt hij zich nu duidelijk in. Met veel minimal techno en af en toe wat effectjes brengt hij veel sfeer in de tent. Een prima warming-up dus.
Terwijl Benny zijn laatste plaat opzet en Sven zijn hoofd even laat zien, komt er al veel gejuich uit de zaal. Het publiek heeft duidelijk zin in een optreden van de Duitser. Die begint op zijn beurt vrij rustig, hetgeen bij een optreden van Vath tegenwoordig eerder regel dan uitzondering is. Hij heeft vanavond tenslotte ook weer vier uur de tijd. Veel mooie platen komen voorbij en met ondermeer Massive Attack's 'Teardrop' brengt hij een soort van saamhorigheidsgevoel in de zaal. Een bijzonder moment. Na ongeveer een uur komen de bekende Sven Vath-platen voorbij, waarbij hij af en toe even het gaspedaal indrukt en zijn platen wat sneller doormixt. Helaas kapt hij dit dan ook weer vrij snel af met een aantal rustigere platen. Vooral in zijn tweede en derde uur werkt hij naar verschillende climaxen toe. Zijn laatste uur bestaat voornamelijk weer uit het rustige werk. En stipt vier uur is de afsluiting.





Het publiek bestaat uit een leuke mix van jong en oud. Sven gaat al zoveel jaren mee, dat hij verschillende generaties fans heeft. Daarnaast zijn er redelijk wat vrouwen aanwezig, Sven draait tenslotte ook wel veel vrouwvriendelijke, rustigere en mooie platen.

Alleen de Duitser zelf lijkt er vanavond niet zo heel erg veel zin in te hebben. Normaal valt de champagne niet aan te slepen als hij aan het draaien is, vanavond houdt de Duitser het bij veel water en laat hij weinig van zijn bekende entertainment zien. Wellicht komt dit omdat hij een dag later alweer in Praag moet zijn voor een draaibeurt op het gerenommeerde Timewarp-event. Van ons - en vele andere bezoekers - had hij in elk geval wat meer de show mogen stelen.

Hoogtepunt: het publiek dat superenthousiast was. Op muzikaal gebied toch wel Massive Attack's 'Teardrop' en als laatste plaat: 'Aztec Mystic - Knights Of The Jaguar'.
Dieptepunt: We hadden van Sven Vath toch wel meer show en interactie met het publiek verwacht.
Recatie publiek:
De Kleine Rotterdammer: "Ik vind het optreden van Sven Vath bij vlagen okay, maar over het algemeen niet echt bijzonder. Hij draait bijna alleen maar de standaard shit."
Lotte: "Waar zijn Sven z'n mooie sets gebleven?"
Decoratie: weinig decoratie, maar de Panama is al een mooie gezellige club op zich, dus mis je dat niet. Wel was er achter de dj-booth een groot scherm aangebracht, waarop verschillende animaties te zien waren. Daarnaast waren er danseressen en werd het publiek verrast met glitters die vanaf het balkon over de dansvloer werden geblazen.
Sfeer: super!
Wat mag beter: geen idee.
Prijs/Kwaliteitsverhouding: kaarten waren 20 euro in de voorverkoop, en dat is een schappelijke prijs voor een optreden van Sven Vath. De volgende editie is met Jack de Marseille. Kaarten kosten dan 17 euro in de voorverkoop.
Bezoekersaantal: vrijwel uitverkocht, het was in elk geval heel erg druk in de grote zaal.
Love2party Tip: in november is de release van Sven Vath's In te mix - Sound of the Sixth Season, met tracks die hij het afgelopen zomerseizoen veel heeft laten horen.
Oordeel: Prima eerste editie van Mikro!

Next mikro: 23 december 2005 met Jack de Marseille, Groove Rebels, Benny Rodrigues, Eva Maria, Perre en Groove Addicts.

mikroworld
Panama
Sven Vath

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws