Awakenings @ Gashouder - zaterdag, 8 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Wie zegt dat techno geen vrouwen trekt?


In de laatste week voor aanvang van Awakenings, was er een ware run op de tickets. Lachend werd er soms ruim 75 euro per ticket geboden, en neergeteld. Want met een debuut van Sascha Funke, de terugkeer van Fumiya Tanaka in de Gas en technohelden Skils, Mulero en Umek in de line up, was dit op papier al een topeditie. In de praktijk ook?

Tekst & Foto's: Frank


Programma: Awakenings zaterdag 8 oktober in de Gashouder. DJ's Bart Skils, Sascha Funke, Fumiya Tanaka, Umek en Oscar Mulero.



Gezien of gehoord: 7,5 uur het beste op minimal/techno gebied uit vijf verschillende landen.
Bijzonderheden: De 'technoton' was al goed gevuld en zag er weer adembenemend uit toen we rond 23.30 binnen kwamen: een groene laser in het midden van het dak, overal screens met vette beelden van Eyesupply en een brute lichtshow. Iedereen stond al lekker te swingen met een drankje in de hand, want Bart Skils opende heerlijk: niet te minimaal en erg dansbaar. Om middernacht was de sfeer op de dansvloer daardoor al opperbest toen BPitch Controler Sascha Funke de zaal ging verwennen. Met een afwisselende en erg funky set hield hij iedereen aan het dansen. Swingende platen zoals 'Switch - A Bit Patchy' sloegen aan bij het gemeleerde publiek.



Japanner Tanaka begon zijn (in het begin diepe, maar later vrij stevige) set onder het genot van een geweldige vuurwerkshow, waarbij ook de lasers vanaf 01.45 maximaal in werking werden gezet. Gevolg was dat er een luid gejuich opsteeg in de zaal: het feest kon nu pas echt beginnen! Hier was het publiek duidelijk aan toe. Om half 4 was het tijd voor de reus uit Slovenie. Umek Uros besteeg het podium en zette het aantal bpm's nog een tandje hoger. Hij kreeg moeiteloos de hele zaal mee. Een sublieme set volgens velen. Spanjaard Mulero mocht de avond afsluiten en deed dit voortreffelijk. Off-beat afgewisseld met stevige techno vanaf de laptop hielden de zaal tot aan het einde goed vol en in beweging.



Hoogtepunt: Het gejoel dat tijdens de vuurwerkshow door de zaal heen golfde.
Dieptepunt: Het einde van de avond en dus het begin van de zondag om 07.00. Maar je kon nog naar de after in Akhnaton alwaar Daniel Sanchez, Herr Arter en Sascha Funke de tent tot zondag middag 12.00 rockten.
Mening bezoeker: De sfeer was opperbest, iedereen genoot zichtbaar van deze mooie avond. Vooral vooraan ging het goed los, maar ook op de tribunes was het onder genot van een joint of biertje heerlijk genieten van het uitzicht op de enthousiaste menigte.
Sasha uit Amstelveen: "De sfeer is vanavond veel beter dan gisteren! Het gaat veel meer los. het geluid is harder en de muzikale opbouw beter!"
Marit uit Utrecht: "Te druk en te warm. Pas vanaf Umek kwam de sfeer er een beetje in. In april vond ik het echt beter."



Decors: Spectaculair. Veel vuurwerk, uitgebreide en uitgekiende lichtshow, tientallen lasers, vuurblowers, vele screens met vette beelden, en een feestelijk gedecoreede chill out. Wat wil je nog meer?
Sfeer: Steengoed. Iedereen had er duidelijk zin in na 5 maanden wachten.
Wat mag beter: De smaak en temperatuur van het bier. Ook heb ik wat diehards gehoord die twee avonden gingen, en klaagden over de twee verschillende soorten munten die op de vrijdag en zaterdag werden gebruikt.




Prijs/kwaliteitsverhouding: 35,- is niet weinig, maar bij Awakenings weet je altijd dat je waar krijgt voor dat bedrag. Een erg strakke organisatie, geen wachtrijen bij de ingang en barren, topmuziek en dito decoratie. Alleen de locatie alleen al is bijna het geld waard.
Bezoekersaantallen: Rond de 3500?
Man/Vrouw verhouding: Rond de 60/40. Zeer veel mooie dames. Wie zegt dat techno geen vrouwen trekt?
Love2Party Tip: Mikro a.s. vrijdag 21 oktober in Panama met Sven Vath. Check uiteraard ook het komende ADE met genoeg minimal en techno.
Oordeel: Wederom een geslaagde editie die met veel minimal, techno en off-beat voor ieder wat wils bood. Dat om 7 uur bij de toegift van Mulero het personeel dansend op de barren stond zegt al genoeg.

Awakenings
L2P-report Awake-vrijdag
Voor mooie sfeerbeelden check: Eye Supply

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws