Awakenings @ Gashouder - vrijdag, 7 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

In een woord spectaculair!


Intro: Waren het tijdens de vorige editie van het Awakenings-weekend nog dj's als Pet Duo en DJ Rush die rake technoklappen uitdeelden aan het publiek, afgelopen vrijdag waren het Bas Mooy, Vincent de wit, Arkus P. en Robert Natus die een stevige dosis hardtechno uit de speakers lieten komen. Tel daarbij de ouderwets imponerende vuurwerk- en lasershow bij op, en je hebt het algemene gevoel na een avondje Westergasfabriek wel samengevat.

Tekst: Sandra
Foto's: Arjan


Programma: Oliver Kucera, Eric Sneo, Cristian Varela, Gayle San, Bas Mooy & Vincent de Wit, Arkus P & Robert Natus.


Bijzonderheden: Awakenings is na al die jaren steeds een feest waar naar uitgekeken wordt. Hoewel organisatoren (en clubeigenaren) voor een reguliere avond soms al snel in de buurt komen met hun ticketprijs, mag je voor 35 euro toch wel wat verwachten. Maar die verwachtingen worden, eenmaal binnen in de Gashouder, meteen waargemaakt. De sfeer is als vanouds adembenemend. Het eerste wat toch weer een apart gevoel geeft, is het geluid dat zo lekker rond kaatst door de Gashouder. Niet alleen de muziek swingt als nooit tevoren, de bezoekers des te meer. Als de beleving van de mensen - en daardoor de sfeer - goed is, dan is Awakenings al de helft geslaagd.Voor de overige helft zijn de artiesten verantwoordelijk. De muziek die Eric Sneo laat horen zou onder de noemer techno moeten vallen, maar van echte techno is bijna nooit sprake. Met vage, bijna saaie muziek bakt hij er niet zoveel van. Het publiek wacht gelukkig rustig af en krijgt uiteindelijk wat het hebben wilt: een spetterende vuurwerkshow en een uitstekende Cristian Varela. Pas op dat moment barst de Gashouder pas echt uit zijn voegen. Terwijl de Spaande technoheld monotone, harde bassen de zaal in slingert, antwoordt opvolger Gayle San met een set vol donkere diepe en melodieuze techno. De avond kan vanaf dat moment eigenlijk niet meer stuk, iets wat Bas en Vincent ook beseffen. Zij spelen dan ook met een nog zwaardere en stevigere set vol energie in op de verlangens van de uitzinnige technoliefhebbers. Afsluiter Arkus P en R. Natus hebben het door een grotendeels stukgedanste menigte weliswaar zwaar, ook zij brengen een prima optreden ten gehore.Hoogtepunt: De vuurwerkshow terwijl Cristian Varela de eerste baslijnen door de Gashouder jaagt. Kippenvel!
Dieptepunt: De rommelige entree. Maar extreme wachttijden bij de deur zijn uitgebleven.
Mening van Bezoekers: Richard uit Utrecht: "Ik kan wederom niet geloven wat ik allemaal meemaak. Dit is in een woord spectaculair!"
Stephan uit Amsterdam: "De Sfeer is weer uitzinnig. Alleen mis ik de mooie vrouwen."
Decors/Aankleding: De aankleding is, zoals de foto's grotendeels kunnen weergeven, erg sfeerverhogend. De juiste opstelling van plasmaschermen en de prachtige lichtvallen door de lasers zijn debet aan de warme vibe in de Gashouder. Natuurlijk ontbreken de tribune en de chill out niet, waar je even kan plaatsnemen als je de vermoeidheid toeslaat.
Sfeer: Er heerst tijdens Awakenings altijd een soort van saamhorigheidsgevoel. Mensen die elkaar spontaan in de armen vliegen, stoere binken die plots een hand uitsteken en je een prettige avond wensen. Dat soort dingen.
Wat mag beter: De 3-es cola die ze nog steeds schenken vervangen door een smaakvolle variant. Daarbij wat meer drankkeuze voor de bezoeker.Prijs/kwaliteit verhouding: Voor 35 euro kun je luisteren naar een handjevol top-dj's en kijken naar een spectaculaire vuurwerk- en lasershow. Dit in een unieke, pas gerenoveerde, locatie. Dat maakt de prijs enigszins juist, al blikt menig trouwe Awakenings-bezoeker met weemoed terug op de eerste edities, met een ticketprijs van ongeveer 25 gulden.
Love2Party tip: Ben je een 'funky technotype', kies dan voor de zaterdagavond. De hardtechno liefhebbers vinden hun heil op vrijdagavond. Een goed alternatief voor Awakenings is bijvoorbeeld Reactor of Heroes of Techno in Amstelveen. Daar staan vaak de technohelden die ook wel eens draaien, gedraaid hebben of nog gaan draaien op Awakenings.

Awakenings
Meer foto's

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws