Hey DJ, The Movie @ Escape - Adam, 28 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Slechte weerspiegeling van de werkelijkheid


In de Amsterdamse Escape vond afgelopen woensdag de wereldpremiere plaats van Hey DJ, The Movie. Een voor Nederlandse begrippen vrij ongebruikelijke happening, waar we zeker bij aanwezig wilden zijn. Met visioenen van rode lopers, stapels BN-ers en BDJ-s (bekende dj's) in ons hoofd, togen we vol goede moed naar het Rembrandplein om alles mee te maken van deze door de organisatie als 'spetterende premiere party' omschreven avond.

Tekst: Sander
Foto's: Jos Kottmann


Programma: Hey DJ, The Movie + dj's Marco V, Gregor Salto, DJ Spankox
Bijzonderheden: In de week voor de premiere lazen wij het volgende in het persbericht: "Hey DJ schetst het chaotische liefdesleven en de bliksemcarriere van DJ Hound Dog, die verdacht veel lijkt op Elvis. Hij probeert door te breken binnen de clubscene en met goede adviezen van wereldberoemde DJ's als Tiesto, Carl Cox, Ferry Corsten en Pete Tong weet hij het te schoppen tot een echte ster."
Dat klonk best interessant, misschien was dit wel een film waar wij nu echt eens de ins- and outs van het dj-leven te zien zouden krijgen. Niks was minder waar. Want wat kregen wij een beroerde film voorgeschoteld. Op alle fronten zat Hey DJ er compleet naast. Het verhaal sloeg werkelijk nergens op.
De film gaat over een aan lager wal geraakte dj, die zich voornamelijk bezighoudt met het onderhouden van relaties met drie verschillende vrouwen en het nuttigen van veel drank. Om zijn dj-carriere weer op de rails te krijgen, zien we hem in wat platenzaken en later in Miami en Ibiza tussen de grote mannen. Tussendoor zien we wat beelden van feestjes in Miami en Ibiza, en ook flitsen van Tiesto, Corsten en andere bekende dj's. Na een korte babbel met Carl Cox, is hij opeens weer een held en voila: dat is wel zo'n beetje de film in vogelvlucht. In totaal zagen we ongeveer drie minuten aan flitsen van bekende clubs en dj's voorbij komen. De rest ging over zijn relaties met drie slecht acterende vrouwen.


Tijdens de film werd de soundtrack live gemixt door DJ Spankox - wie kent 'm niet? Op zich best aardig, alleen erg jammer dat de mensen van het geluid er moeite mee hadden om het geluid van de muziek tijdens de conversaties in de film tijdig weg te draaien, waardoor het allemaal erg chaotisch overkwam. De avond werd aan elkaar gepraat door MTV-host Kris, die helaas het volume in haar stem mist voor dit soort presentaties. Daarnaast werden we ook nog eens 'getrakteerd' op een erotisch bedoelde paaldansact en op een optreden van zangeres uit de States, die een hemeltergend slecht nummer ten gehore bracht. Gelukkig was dit alles rond de klok van 11 afgelopen en werd het tijd voor de afterparty. Gregor Salto mocht het spits afbijten en bracht ongeveer zijn hele oeuvre ten gehore. Gelukkig kwam de zaal nog wel een beetje in beweging. Wij ook, maar dan richting de garderobe.


Hoogtepunt: Dat de film gelukkig maar zeventig minuten duurde.
Dieptepunt: De hele avond.
Mening Bezoeker: Barend uit Mijnsheerenland: "dit is belabberd, en dat is nog zacht uitgedrukt"
Decoratie: De Escape zag er, zoals altijd, goed uit. Maar extra decoratie voor deze avond hebben we niet kunnen ontdekken.
Sfeer: Het merendeel van de bezoekers was op de avond zelf rechtstreeks van straat geplukt, omdat er weinig mensen op af gekomen waren. Sfeer was er dan ook bijna niet.


Wat mag beter: Eigenlijk alles. De organisatie klopte niet. Op een Raffish-dame na heb ik geen BN-ers of uberhaupt iemand uit de dance-industrie kunnen spotten. De optredens waren dramatisch, de film evenzo.
Prijs/Kwaliteitsverhouding: De prijs van 0 euro voor een kaartje was in verhouding met de kwaliteit.
Bezoekersaantal: Ergens tussen de drie- en vierhonderd man, waarvan het merendeel op straat voor de deur van de Escape was binnengetrokken.
Love2party Tip: Pluk deze film over een maandje of negen ergens uit een voordeelbak van de Free Record Shop als je er nog geinteresseerd in bent.
Oordeel: Hey DJ, The Movie is een slechte weerspiegeling van de werkelijkheid.

Hey Dj

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws