Michel de Hey's Birthday Bash @ Cruise Terminal, 24 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Ook ervaring komt met de jaren


Wie nu een bezoekje brengt aan de website van Michel de Heij, kan uit de reacties in het gastenboek opmaken hoe de bezoekers het feest ter ere van zijn 37e verjaardag hebben ervaard. "Hai Michel, we hebben weer genoten op je verjaardagsfeestje. Zo was de mijne tenminste ook goed", aldus Irene. Of Sandra: "Heb een superavond gehad, zoals velen. Je bent een super-dj en nog lekker ook." Wij vinden Michel niet lekker, zijn dj-sets des te meer. Een verslag van een avondje hoogstaande techhouse in de Rotterdamse Cruise Terminal.

Tekst: Swan
Foto's: Sharon


Programma: Edwin Bazen vs. Jay Samuel, Funk D'Void (live) en Michel de Hey.

Bijzonderheden: Er zijn maar weinig mensen die zoveel gasten kunnen verwelkomen op hun verjaardagsfeestje als Michel de Heij. Okay, de halve stad was een paar weken van tevoren volgeplakt met birthday bash plakkaten, maar ach, als jij een feestje geeft, stuur jij je vrienden toch ook een uitnodiging? In plaats van: 'neem je zwembroek mee, ik zeg niet wat we gaan doen', gold bij Michel de Heij zoiets als: 'neem je dansschoenen mee, want het gaat los!' En gedanst hebben we, ook al was de hitte onverdraaglijk. Jezelf opfrissen was wel vaak nodig, maar dan moest je geduld hebben voordat er ruimte was in een van de weinige toiletten (een blijvend probleem in de Cruise Terminal). Op een gegeven moment, gaven we onszelf maar over aan de hitte en dansten op de mooie, melodieuze technoklanken van Funk D'Void. Zijn live-act, bestaande uit veel werk van zijn laatste plaat Volume Freak, was niet alleen melodieus, warm en soulvol, maar bij vlagen zeer stevig. Een sound die Michel de Heij ook wel kan bekoren. Zo nu en dan zijn producties van Funk D'Void ook wel te horen in zijn sets. Maar niet vanavond, want hij had zijn collega natuurlijk niet voor niets uitgenodigd.

'De jarige Job' was ook behoorlijk op dreef. Tijdens een urenlang durende performance zette hij de Cruise Terminal keer op keer in vuur en vlam. Niet al te moeilijke techno, maar ook zeker geen hitjes kwamen aan bod. Bouwend en bouwend naar climax op climax, er kwam geen einde aan de euforiestemming op de dansvloer. Niet alleen het publiek genoot, ook zijn vriend en master of ceremonie: Marxman liet met zijn welbekende kreten horen om wie het afgelopen zaterdag ging: de 37jarige Michel de Heij. Gefeliciteerd, namens de Love2Party-crew!

Mening bezoekers: Aafke, 28 jaar uit Rotterdam. "Ik ben al twee maanden niet uitgeweest. Als je dan eenmaal weer tussen al die mensen staat, word je meteen bevangen door de goede sfeer en muziek."
Marco, 27 jaar uit Brielle: "Jaaaahoor!!! De Hey alweer een jaartje niet gezien, maar het gaat nog net zo los als toen. Kijk nou (wijzend naar de handjes in de lucht tijdens een opzwepende break). Whieeehoe!"
Hoogtepunt: Toen 'Knights of the Jaguar' tegen het eind van de avond klonk, kon voor velen de avond niet meer stuk.
Dieptepunt: Door de drukte in de Cruise Terminal en de airco die het niet aankon, was het te warm. Gelukkig bracht de lounge ons af en toe verkoeling.
Decors: De visuals van vj-team Nog Harder en de rondvliegende confetti gaven de avond zeker een meerwaarde.
Sfeer: Natuurlijk lopen er op een feest personen rond die er eigenlijk niet thuis horen. Maar als het dreigde mis te gaan, greep de security goed in.

Wat mag beter: een functionerende airco en meer toiletten
Prijs/Kwaliteitsverhouding: 15 euro in de voorverkoop, en 19 euro aan de deur blijft een hoop geld, maar de huur van de locatie, de vele medewerkers en alle artiesten moeten nu eenmaal betaald worden.
Love2party-tip: Michel de Heij draait 15 oktober in de Haarlemse Patronaat, op 22 oktober in de Utrechtse Winkel van Sinkel en 27 oktober in de Amsterdamse Melkweg
Oordeel: Hoe ouder hij wordt, des te beter Michel de Heij draait. Ja, ook ervaring komt met de jaren.

Michel de Heij

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws