1 jaar Poema - Utrecht, 9 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

De club van Utrecht?


Precies een jaar geleden werden de deuren van een nieuwe club in Utrecht geopend: De Poema. Voor vele Utrechtenaren een goed alternatief voor de Winkel van Sinkel. Met een technogerichte programmering bleek het een welkome verrassing in de Domstad. Afgelopen weekend, een jaar later dus, vond het eerste verjaardagspartijtje plaats.

Tekst en foto's: Swan


Gedurende de zomermaanden waren de deuren van de Poema gesloten voor het publiek. Tijd om de club van binnen onder de loep te nemen. Zo is er het een en ander geverfd, en de locatie van het podium gewijzigd. Althans, het is nu ook mogelijk om naast de dj-booth te dansen.
Niet alleen de inrichting is aangepast, ook de invulling van de vrijdagavond. Die zal voortaan worden gehost door externe organisaties. De zaterdagprogrammering daarentegen zal worden ingevuld door de Poema zelf. Te hopen is niet dat de entreeprijs zo hoog blijft als afgelopen vrijdag, want twintig euro voor een clubavond is gewoon te veel.

Techno is niet de enige te verwachten muziekstroming. Het afgelopen weekend, tijdens het 1-jarig bestaan van de Poema, werd er ook house geprogrammeerd. Maar afgelopen vrijdag was het toch echt techno wat de toon zette. Met Benny Rodrigues, Steve Bicknell en Ben Sims ging het er vrij stevig aan toe in een oververhitte Poema. Want wat was het warm afgelopen vrijdag. De airco kon daar maar weinig aan veranderen.

Wat kregen we te horen? Benny Rodrigues. Een dj die op alle fronten thuis is. Technisch gezien erg sterk, en in te zetten voor zowel een lekkere houseset als een stevige technoset. Zo staat Benny de ene week op de 'hitjes-modus' in de Now & Wow, de andere week staat hij vrolijk te knallen zij aan zij met Billy Nasty. Afgelopen vrijdag mocht hij het doen met twee andere UK-helden. De beste man, die weet wat kwaliteitsmuziek is, draaide een aantal prachtige platen. Zowel de fijne Detroit-techno als de wat rauwere Europese technovariant kwam aan bod.

Steve Bicknell was de volgende dj die ons op een flinke dosis vierkwartsmaten trakteerde. De Engelsman is ondermeer bekend van de legendarische Lost-feesten en het label Lost Recordings. Hij begon zijn set rustig met een kort zweverige intro, maar ook bij hem ging al snel de beuk erin. Energieke, rauwe technoplaten passeerden de revue en lieten ons ondanks de extreme warmte niet stilstaan op de dansvloer. Mixtechnisch wist deze man ook onze verwachtingen na te komen. Zodoende konden we terugkijken op een boeiende set van de 39-jarige man uit Croydon.

Als laatste stond publiekstrekker Ben Sims geprogrammeerd. De dj/producer die ongeveer elke maand wel met een nieuwe plaat op de proppen komt, zette de stevige technolijn voort en wist de opgebouwde spanning vast te houden. Ook technisch gezien kwam Ben Sims sterk over, al liet hij het derde deck helaas onberoerd. Gelukkig maakte zijn platenkeus veel goed en zorgde hij ervoor dat de overgebleven technofreaks met voldoening huiswaarts konden keren.
De eerste verjaardagavond van de Poema was in ieder geval geslaagd. Een goed gevulde club, aangename sfeer en heerlijke muziek maakten van de Poema even de club van Utrecht. Of ze die titel de komende weken kan behouden, zal moeten blijken.

Poema

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws