Lowlands 2005, deel 2

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Van een groot vlak grasland naar een avontuurlijk partydorp


Love2Party deed afgelopen weekend al aan verslaggeving op locatie, maar maakte ook een uitgebreid fotoverslag. Ze vroeg aan een aantal van haar medewerkers wat ze deed juichen, klappen en fluiten. En bij wie ze weer vlug de tent uit liepen. Wat aten ze en wat was hun Lowlands 2005 gevoel?

Tekst: FF Erik, Nico & Marcel
Foto's:
FF Erik


waar gaan we heen?

blije eikel

FF Erik Lowlands 2005 facts:

Waarom naar Lowlands: Er is in een unieke sfeer heel veel te zien, te horen en te beleven. Ik ben wel versleten na zo'n weekend en heb weer uche uche last van de natte Flevohoest. Maar ach, dat heb ik er graag voor over.
Voor de hoeveelste keer: Dit was m'n vierde.
Van - tot: Donderdag 20:00u. tot maandag 10:00u. Zo'n 86 uur dus.
Gezien en/of gehoord: Beat Sticks (openden Lowlands in de Alpha), Missing Links en Urvinson (en de rest van Wicked Jazz Sounds), LCD Soundsystem (goed maar hard), Marilyn Manson (uit de verte), Thelonious (hup Guido), Polyphonic Spree (flowerpower halleluja!), The Hacker (hakken op zondagnacht), Miss Kitten (idem), Eboman (knap freaken), Cheb Balowski (viel tegen als je Ojos De Brujo hebt gezien), New Cool Collective (hoog toetergehalte), Joost van Bellen (die man blijft goed) diverse dj's in de Ola-karren op het terrein en verder nog veel meer wat ik nu vergeet te vermelden.

Thelonious

Fat Freddy s Drop


Hoogtepunten: Fat Freddy's Drop (heel goed), Le Peuple de l'Herbe (mooi moment dat het publiek massaal ging zitten bij 'bring the mic down'), Amp Fiddler (vreselijk staan genieten, en dat terwijl er maar drie man op het podium stond wegens paspoortproblemen met de rest van de groep), Jamie Lidell (grappig en mooie stem), CoolPolitics (sterk), Leroy en St. Paul (Leroy is de Koning van De Groove Tube) en boven alles de relaxte sfeer op Lowlands.
Dieptepunten: Weinig, maar ik vond The Prodigy een beetje tegenvallen. Gewoon een aap die een kunstje doet. Vooraan schijnt het te gek geweest te zijn. Achter in de tent vond ik er niks aan. Mij kan deze muziek met veel 'grote namen bombarie' niet zo bekoren. Kleine groepen muzikanten die 'het' van nature hebben zonder megashow vind ik boeiender. De kracht zit in de eenvoud. Neem een Amp Fiddler die met een gehalveerde band van drums, basgitaar en zang/toetsen toch 'duende' in de tent kreeg.


peuple de l herbes

iedereen zitten

St. Paul

Leroy playbackt

Eten/drank: Bijna alles 2 munten (1 munt = 1 euro). Bier, fris, chocolade muffins 2. Maar een ciabatta met smeersels erop 3 en een pannenkoek zelfs 4. Ach, wat maakt het ook uit. Je bent op vakantie dus dan moet je nemen waar je trek in hebt. Handig, je kon op maandagochtend zonder problemen je overgebleven munten weer inleveren voor geld. Was dat overal maar zo. Toch zag ik door de hoge prijzen veel jonge Lowlanders op de camping zitten klungelen met gaspitjes en roereieren in vette, walmende pannetjes. Ook zag ik ze slappe hamburgers uit aluminiumfolie eten. Best lekker. Als je ze maar laat drijven in de mayo. Vet man!

pimp up je tasje

Makcim

CoolPolitics

Wouter Bos (r)
Sanitair: Ik ben de wc van de brandweerkazerne gewend dus mijn reukvermogen kan wel tegen een stootje.
Decors/entertainment: Wederom ongekend. Uniek, sfeervol en praktisch. Lowlands maakt van een groot vlak grasland iets avontuurlijks.
Wat mag beter: Volgend jaar de line-up van de Groove Tube vermelden in het blokkenschema. En ik vond dat dit jaar de commercie op Lowlands een opvallender rol speelde. Ze probeerden de Grolsch, Nokia, Douwe Egberts en Orange echt door je strot te douwen. Het zal wel nodig zijn om zo'n groot festival te kunnen bekostigen.
Mijn absolute Lowlands-gevoel: Op maandag thuiskomen, geen herrie en geschreeuw meer aan m'n hoofd, tas uitpakken, wasmachine aan en dan zonder in de rij te hoeven staan, ongestoord en lang op een fris ruikend toilet gaan zitten poepen met twee oe's. Ik zeg altijd: Zoals het potje thuis zit, zit het nergens. En dan na een heerlijke, lange douche je huispak aantrekken. De gekochte cd's uit de folie halen en opzetten. Dan sterke koffie maken. Je foto's op de pc bekijken en nog eens rustig alle mooie Lowlands-momenten de revue laten passeren.
Oordeel: 8,5
Volgend jaar: Neem ik weer speciaal een week vrij voor Lowlands.



Nico Lowlands 2005 facts:

Waarom naar Lowlands: Voor die unieke sfeer en het klokkie rond chillen
Voor de hoeveelste keer: Zesde keer
Van - tot: Vrijdagochtend 11.00 - zondagochtend 12.00 uur
Gezien en/of gehoord: Seeed, Fat Freddy's Drop, Roisin Murphy, Funkstorung, Royksopp, Mark Foggo's Skasters, Brain Power, Platinum Pied Pipers, Buck 65, That 1 Guy, Vive La Fete, Motion Trio, The Audio Bullys,
Hoogtepunt: De weergoden!! Geen ene druppel terwijl er vrijdagmiddag overal berichten over noodweer vandaan kwamen. En Fat Freddy's Drop zorgde vrijdagmiddag al voor een eerste muzikale hoogtepunt. Zo relaxt, zo meeslepend, zoveel kippenvel. 's Avonds was het Royskopp die het allemaal in het groot deed en absoluut overtuigde met zwaar aangezette ritmes en euforische, haast bombastische synths die maar bleven ronddolen door die tent. Geweldig! En dat had je nog That 1 Guy uit San Francisco met z'n magic pipe, een enorme stofzuigerslang volgepropt met samplers, humor, dance, tribal, rock, jazz werkelijk alles kwam eruit in een verrassend opzwepende en dansbare show die de Lima tent compleet op z'n kop zette. Swingen, klappen, stampen en joelen geblazen. Hij moest 2x terug komen voor een toegift en deed dat met verve. Het zijn de kleine dingen in het leven.
Dieptepunt: De leegte van The Audio Bullys. Erbarmelijke zang, dodelijk saaie beukritmes en de ene lege break na de ander. Helaas.

Royksopp


Vive La Fete

Gameboys
Eten/drank: Weinig exotisch geprobeerd deze keer, maar het traditionele patatje, broodje frikadel, de hot tosti van La Plaza, de hotdog van de Hema en de al even traditionele pannenkoek met suiker/kaneel gingen erin als zoete koek! Alles prima betaalbaar, evenals de biertjes waarvan je de prijs nog iets kon drukken door lege bekertjes te sparen, wat jong en oud dan ook heel milieubewust deed. Erg lekker was de koffie Chill met karamelsnippers en parapluutje, ja ja. Er was in ieder geval veel te eten en te drinken, erg veel!


Leroy Rey


Boudisque

supermarkt

Polyphonic Spree

Sanitair: Onvoorstelbaar. Herhaaldelijk een grote boodschap moeten doen, de hot tosti moest er ook weer uit, en geloof het of niet, zowel op de camping als op het festivalterrein heb ik alle keren op een kraakhelder toilet gezeten. Pure bliss!
Decors/entertainment: Een extreme make-over had de entree getroffen. De afbeeldingen van weleer moesten plaatsmaken voor de rokende pijpen van editie 2005. Verder veel flikkeren en knipperen, op en neer, heen en weer. Lekker met al dat bier in je lijf. En het straattheater was geregeld weer van zeer hoog niveau of zo melig dat je er weer helemaal in op ging.
Wat mag beter: Ik zou het deze keer echt niet weten
Mijn absolute Lowlands-gevoel: Met een jointje en een Koffie Chill in het gras liggen bij de Lima tent, beschermingsfactor 30 op een al verbrande bol en nek smeren terwijl het thuisfront geteisterd wordt door regen- en hagelbuien
Oordeel: 9
Volgend jaar: Absoluut!


Marcel Lowlands 2005 facts:

Waarom naar Lowlands: Enerzijds de Love2party-verslaggeving, anderzijds de muziek en de gezelligheid
Voor de hoeveelste keer: Derde keer
Van - tot: Vrijdagmiddag t/m maandagmiddag
Gezien en/of gehoord:
Jongen met digitale camera tegen knap meisje: "Mag ik een foto van je maken?"
Meisje, gewillig poserend: "Ja, leuk. Voor welke site is het?"
Jongen, zonder blikken of blozen: "Deze foto komt niet online. Ik hou hem zelf en ga me er vanavond lekker op aftrekken."
Hoogtepunt: Fat Freddy's Drop (goed!), Royksopp (beter!!), Jamie Lidell (best!!!).
Dieptepunt: Misschien toch wel het dance-aanbod van dit jaar, zeker als je het vergelijkt met vorig jaar.
Eten/drank: Volgend jaar ga ik pannenkoeken bakken bij mijn tent. Waarschijnlijk voor een munt per stuk om de kosten te drukken. Ruilen voor een biertje is trouwens ook goed. En voor een baco krijg je er kaas of spek op.

pimp up je rokje

hoedje vouwen

Fryslan boppe


relax


Urvinson

Missing Links

Sanitair: Opvallend goed verzorgd. De douches zagen er ook op en top uit, alsof ik op het viersterren campingcomplex van mijn ouders in Haamstede was.
Decors/entertainment: De visuals in de Bravo-tent waren origineel. Vooral de rauwende pausen bij de kist van wijlen Paus Johannes Paulus de tweede waren hilarisch. Het schijnt volgens de videokunstenaars behoorlijk los te zijn gegaan, daar in Rome.
Wat mag beter: De programmering, maar die kan altijd beter.
Mijn absolute Lowlands-gevoel: Uit je dak op het dambord bij de Ola-dj.
Oordeel: 8,5
Volgend jaar: Jazeker, voor een completere verslaggeving! (met meer personeel graag, pfff)


Amp Fiddler



Lees ook deel 1'Vier dagen snaaien, snacken en hossen in de polder'

Alle Lowlands 2005 artikelen nog eens op een rijtje:
Lowlands-recensies: Funkstorung
Lowlands-recensies: Michael Mayer
Lowlands-recensies: Roisin Murphy
Lowlands-recensies: Royksopp
Lowlands-recensies: Fat Freddy's Drop
Lowlands-recensies: The Prodigy
Lowlands-recensies: Bart Skils, Audio Bullys, Heiko Laux
Lowlands-recensies: 2 Many dj's, The Hacker, Miss Kittin, Joost van Bellen
Lowlands-recensies: Jamie Lidell
Lowlands-interviews: de bezoekers
Lowlands-people, deel 1
Lowlands-people, deel 2
Lowlands-interviews: Thelonious
Lowlands-interviews: Roni Size
Lowlands-interviews: Vive la Fete

Lowlands 2004 deel 1
Lowlands 2004 deel 2

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws