Ratio dag 1 @ Sugarfactory - Adam, 12 aug

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Seks zonder orgasme



Altijd leuk om als organisator op je eerste feest meteen een debuut binnenhaalt. Want Isolee was nog nooit eerder te horen in Nederland, en Ark had slechts een keer eerder de lage landen aangedaan, tijdens 5 Days Off. De verwachtingen voor de avond waren nogal hoog gespannen, en de preparty-geilheid was van dat speciale soort. Er hing seks in de lucht, Ratio zou de Sugar Factory gaan rocken. En dan zal je altijd zien dat de nacht niet helemaal volgens het program verloopt.

Tekst & Foto's: Chris Dekker


Melon stond de Sugar Factory op te warmen met een toegankelijke minimal house set. Persoonlijk mag hij van mij het rauwere geluid laten horen, maar het was nog vroeg en de meeste mensen keken een beetje de kat uit de boom. Langzaamaan werd het drukker en begon de sfeer er goed in te komen. Nu de stemming eenmaal was gezet, was het wachten op Isolee.



Uiteindelijk een uur te laat begon Isolee aan zijn wel erg teleurstellende live-set. Een laptop en een mengpaneel, je vraagt je af of het wat gaat worden. Artiesten als John Tejada hebben bewezen dat met een dergelijke minimale setup het zeker mogelijk is om iets nieuws neer te zetten. Isolee draaide echter een simpele pre-loaded liveset af. Wat een ontzettende domper, hier viel niets speciaals te beleven. Het nieuwe album werd afgedraaid, Beau mot a Plage werd ook nog eventjes ten gehore gebracht maar de (subtiele) aanpassingen aan de tracks bleven uit. Zijn soulfullminimalelectrotechno ding is geen slechte muziek, maar Isolee had deze avond onterecht het label Live gekregen.



Ik kan me voorstellen dat als platendraaier zijnde er geen grotere ergernis is dan een naald die bij iedere plaat skipt. Tuurlijk, mensen die dronken aan de knoppen van je mengpaneel beginnen te draaien (graag gedaan) is erg vervelend, maar van lamme Tonnies kom je makkelijker af dan een kras op het vinyl. En waar had Ark last van, jawel, het eerste euvel. Maar dan ook echt op bijna elke plaat die werd ingemixed. Achter de Fransoos lag de stapel achteloos neergegooide bekrasde platen op een tafeltje. Wat is nou het geval, hij gebruikt geen platenhoezen, en meneer kijkt zelf niet op een scheurende plaat meer of minder. Mateloos irritant, vooral omdat de platenkeus formidabel te noemen was! Grove Alter Ego tracks gemixed met hiphop van de NWA? Hou op met je urban eclectic labeltje, dit was pas een echte harde clash van verschillende stijlen. Dit was porno, maar zonder orgasme.



Al met al is de eerste avond Ratio een beetje in het water gevallen, maar geen kwaad woord over de organisatie. Melon heeft bewezen een stevig format met grote namen neer te kunnen zetten en heeft op zijn debuutfeest geen verlies gedraaid. Alleen door lullige omstandigheden kwam het geheel niet goed uit de verf - vreselijk jammer.

Excuses voor de late plaatsing en het ontbreken van beeldmateriaal

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws