Lowlands-recensies: The Prodigy

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Liam en kornuiten spelen op safe


Artiest: The Prodigy
Locatie: Alpha
Tijd: 22:00 tot 23:00
Stijl: Big Beats
Even voorstellen: Zeven jaar hebben we er op moeten wachten: het nieuwe album van The Prodigy. Na de lange tour van het album 'Fat Of The Land' uit 1997 kwam Liam Howlett, het muzikale brein van de Prodigy, in een creativiteitscrisis die uiteindelijk resulteerde in de geflopte single 'Baby's Got A Temper' uit 2002. Hij sloeg een andere weg in en nu is het nieuwe album er dan eindelijk. Op 'Always Outnumbered, Never Outgunned' is er geen spoor te bekennen van Keith Flint, Leeroy en Maxim, maar wel van onder andere Juliette Lewis en Liam Gallagher. Benieuwd of de heren het aandurven om de bekriticeerde tracks van hun nieuwste plaat te spelen.
Optreden: Misschien mede omdat de media niet erg positief waren over het laatste album van Liam Howlett en kornuiten, kwam The Prodigy maar voor 1 ding naar Lowlands: Een feest der herkenning. Gekozen werd dan ook voor de 'golden oldies' - soms in een nieuw jasje gestoken. Denk aan 'Smack My Bitch Up', 'No Good' & 'Firestarter', en al die andere Prodigy-hits. Weinig werk van het laatste album overigens. Dat bleek een prima keus van de legendarische Britse act.
Opkomst: De grootste tent van het festivalterrein, met ruimte voor zo'n 18.000 mensen + schatting van nog eens 5.000 mensen naast de tent.
Reactie publiek: Als je jezelf voor kan stellen hoe duizenden handen de lucht in er uitzien, krijg je een goed beeld.
Beoordeling: 8, vanwege het hoge feestgehalte.

The Prodigy

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws