Dance Valley - zaterdag

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Hoge bomen vangen veel wind



De kaplaarzen van DJ Roog

Vier jaar na de rampzalige editie in de regen, wordt de organisatie nog steeds achterna gezeten door het Plens Valley-spook. Als er maar een druppel uit de hemel valt, de temperatuur relatief laag is of er her en der een modderpoeltje te bespeuren is, krijgen velen flashbacks over die koude en natte nacht in 2001. Dit, tot ongenoegen van de organisatie - die van de week via een persbericht heeft laten weten op zijn zachtst gezegd 'not amused' te zijn over de negatieve berichtgevingen in de media. Terecht?

Tekst: Marcel
Foto's: Frank, Jos & Marcel


Zo negatief als Brian Bout op de site van UDC beweerde, waren de recensies in de kranten en de berichtgeving van diverse journaals niet. Wellicht dat hij het kwaadst was over het artikel in de Volkskrant. Onder de kop 'Plensvalley' werd vooral kritisch geschreven over de programmering. Die zou niet vernieuwend zijn volgens deze verslaggever. Ja, daar is wel wat voor te zeggen. Op een handjevol dj's na, had iedereen immers wel eens eerder gedraaid op het festival dat UDC beschouwt als 'het Woodstock van de dance.'




Maar logistiek gezien zaten er wel wat steekjes los. We hebben ons gestoord aan het beveiligingspersoneel dat niet goed was geinstrueerd over het festival (bijvoorbeeld iets simpels als de ligging van de tenten), maar zich alleen bezighield met de kleur van onze bandjes. We hebben ons ook gestoord aan het enorme geschuif van optredens, waarbij het ontbrak aan informatie naar de bezoeker toe en we onze favoriete artiesten (Hernan Cattaneo, wanneer draaide hij eigenlijk?) moesten missen. We hebben ons gestoord aan het feit dat er hooguit twee kruiwagen boomschors op het terrein zijn gedeponeerd. Natuurlijk kun je niet alle modder te lijf gaan, maar iets meer moeite had de organisatie wat ons betreft wel kunnen nemen, zodat de 'hoofdwegen' in ieder geval begaanbaar waren.









Los van bovenstaande kritiek, hebben we twee prima dagen gehad. Muzikaal was het 'voor ieder wat wils' en uit elk elektronisch genre de absolute dj-top. Dat is de kracht van Dance Valley. Ook de indeling van de stages was wederom niets aan te merken. Geen hardhousers die verdwaald waren in de Loveland-tent en geen minimale technofans die via de HQ-stage naar hun stekkie moesten. Zodoende heeft iedereen zijn eigen feestje Dance Valley kunnen vieren. Wij ook, trouwens.









Uit ons dak gingen we op de sets van Darren Emerson (die als enige het recht heeft om zijn eigen kutclassic 'Born Slippy' te draaien, overigens gemixt met 'Spastik'). Over kutclassics gesproken. Ook waren we getuige van het weerzien tussen de 'forumkemphanen' Harry Lemon en Benny Rodrigues. Toen Harry het podium opklom waar Benny op dat moment bezig was, twijfelde laatstgenoemde geen moment: binnen no-time mixte hij 'Model8' in. Gevolgd door een innige omhelzing. Kippenvel!









Verder bleven we maar dansen op de minimale platen van Richie Hawtin & Ricardo Villalobos (in het tussen containers gelegen buitenpodium Circo Loco). Ook bij het optreden van de Youngsters (vette electrotechno), Steve Bug (fraaie, minimale house en techno), Kevin Saunderson (groovy house en funky techno), Remy (opzwepende techhouse) en Carl Cox (TECHNO!) was het maar moeilijk om stil te blijven staan. Net als enthousiaste festivalbezoekers - die zich niet lieten piepelen door een drup regen en een modderpoeltje her en der - waren zij vandaag in topvorm en mag de organisatie spreken van een geslaagde, eerste aflevering van het Dance Valley-weekend.









Naam: Harry Lemon
Woonplaats: Rotterdam
Voor de hoeveelste keer op Dance Valley: Tweede keer.
Van - tot: 2004 tot 2005
Mooiste plaat die je gehoord / gedraaid hebt? Een plaat die Roog draaide. Geen idee wat het was.
Gezien en/of gehoord: Niet veel, kwam net terug van Nature One en was behoorlijk gaar. In ieder geval Benny, Roog en Remy.
Hoogtepunt: Zonnetje tussendoor.
Wat kan beter? Alles kan altijd beter, maar in vergelijking met buitenlandse festivals, zoals Nature One, is hier altijd alles goed geregeld.
Beschrijf Dance Valley in 3 woorden: Van Alles Veel
Mijn absolute Dance Valley-gevoel? Wanneer Benny Spastik mixt met Model8 ;-)









Naam: Benny Rodrigues
Woonplaats: Rotterdam
Voor de hoeveelste keer op Dance Valley: Vierde keer.
Van - tot: 18u -19u
Mooiste plaat die je gehoord / gedraaid hebt? Nathan Fake - Sky was Pink (James Holden remix)' Mijn favoriete draai festivalplaat deze zomer, maar in tegenstelling tot de andere festivals werd het volgens mij niet zo goed begrepen (misschien te vaak gedraaid ;-)
Gezien en/of gehoord: Wilde beide dagen gaan voor: John Tejada, Jesper Dahlback, Joris V, Derrick MAy, Jamie Anderson, Vince Watson, Dave Angel, Steve Bug, Luciano, Youngsters en Richie/Ricardo. Heb uiteindelijk alleen maar een stukje van Richie/Ricardo meegepikt en tot mijn grote verbazing voelde ik het (in tegenstelling tot alle andere keren dat ik hun apart of samen hoor) niet. Heb zelfs eerder hun set verlaten.
Hoogtepunt: Het feit dat ik op zo'n mooie tijd (thanks UDC/Loveland) voor zo'n volle tent (thanks publiek) mijn ding mocht doen.
Wat kan beter? Als dj in de Loveland-area zou ik zeggen dat ondanks hoe prachtig ik het decorstuk (immens grote brandweerwagen) ook vond, het toch behoorlijk ten koste vond gaan van mijn interactie met het publiek. Daar ben ik meestal toch wel erg afhankelijk van.
Beschrijf Dance Valley in 3 woorden: Waar ben je?
Mijn absolute Dance Valley-gevoel? Ondanks dat ik geen Carl Cox liefhebber (meer) ben. toch wel zijn afsluiting met de inmiddels gevonden vrienden vooraan op de mainstage. Ben erg verknocht aan tradities ;-)









Naam: Miss Nine
Woonplaats: Amsterdam
Voor de hoeveelste keer op Dance Valley: Derde keer
Van - tot: zomer 2004 tot zomer 2005 + de winter edition 2004
Mooiste plaat die je gehoord / gedraaid hebt? Max Graham - Believe
Gezien en/of gehoord: Yoshimoto - Do What You Do
Hoogtepunt: Het moment dat er bloemetjes uit de lucht kwamen vallen die uit een helikopter werden gegooid.
Wat kan beter? het weer :)
Beschrijf Dance Valley in 3 woorden: gezellig, sfeervol, uniek
Mijn absolute Dance Valley-gevoel? zon, topmuziek, gezelligheid met veel vrienden














De after: Motion @ Panama met James Zabiela



Het irritante aan zo'n groot festival als Dance Valley is dat er keuzes gemaakt moeten worden. We hadden naar zoveel optredens willen luisteren. Maar dat is gewoon niet mogelijk. Elk jaar trachten we weer een slimmer programma in elkaar te zetten, maar dan blijf je toch weer steken bij dat ene fantastische optreden. Een van die gemiste dj's was James Zabiela. Maar gelukkig konden die 's avonds alsnog aanschouwen in de Panama tijdens een editie van Motion. Hoewel de Engelse dj in opkomst prima platen draaide (een mix van breaks, house en rock), was zijn set erg rommelig. Er zat geen lijn in. Dat vonden de heren van Deep Dish ook, die zich hadden verwend met een paar flessen champagne en prive-tafel. Gelukkig wist resident Miss Nine, die het rond de klok van vier van haar Engelse voorganger overnam, het feest nog te redden en ons via een paar goede, funky houseplaten met een goed gevoel (niet in de benen) naar huis liet gaan.





Dance Valley
Club Motion
Verslag Dance Valley-vrijdag

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws