Voltt @ MS Stubnitz - Adam, 6 aug

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

De beste stuurlui in een schip


De beste stuurlui staan aan wal? Neen, de beste stuurlui stonden afgelopen zaterdag in een oude vissersboot te knallen tijdens Voltt. Voor deze editie had de organisatie de lippen stijf op elkaar gehouden over de programmering. En om 1 van de 350 kaarten te pakken te krijgen, moest je er vroeg bij zijn. De voorverkoopadressen waren al ruim een week voor aanvang van Voltt door de tickets heen, want het gonsde van de geruchten dat Richie Hawtin, Luciano en Ricardo Villalobos zouden komen draaien.

Tekst: Chris
Foto's: Frank


Het is altijd spannend wie er draait op de afters van een festival. Ik noem een Ma22o na het Awakenings Festival van vorig jaar, waar Villalobos en Luciano er een geweldige nacht van maakten. Beiden hadden eerder die dag hun ding gedaan in Spaarnwoude.
Dit jaar stonden Ricardo en Richie aan het begin van de avond nog te back-to-backen op het Dancevalley festival, waar slechts een handjevol mensen de moeite had genomen om in de modder te gaan dansen tussen de containers van het Circo loco-podium. Liefhebbers die de geruchten alleen nog maar versterkten: "Nou, ik durf bijna zeker te stellen dat ze op Voltt staan vanavond!" Voorpret noemen ze dat. Ik noem het liever een misselijkmakende cocktease.




Maar gelukkig voor mijn gemoedstoestand gaven alle drie de heren acte de presence! Chile's finest, Luciano, de pionier op minimal-gebied Richie Hawtin en kraakhouse-held Ricardo Villalobos. Hun doelstelling? De verjaardag van Villalobos vieren en het laadruim in beweging brengen. Nadat het publiek een enthousiast Happy Birthday voor de Chileen gezongen had, begon de slachting. Met harde, stroperige minimale techno begon de stoomcursus diepzeeduiken. Misschien zelfs iets te diep, want rond een uurtje of vijf kakte de sfeer op een bloedhete dansvloer een beetje in. Dan was het beter vertoeven in het voorruim, waar Neerlands trots werd vertegenwoordigd door Bart Skils, Laurus Lauhaus en Kostas Hom. Hier was de reis juist begonnen met het donkere, minimale spul, en dit gedurende de set opgebouwd naar voluptueuze dieptechno.




En er is niets dat rauwer op je dak kan vallen dan de laatste plaat. Deze Voltt was veel te geslaag om al om 7.00 aan zijn einde te komen. Helaas, want de Stubnitz is fantastisch! Een oude vissersboot met smerig bier (maar wel met statiegeld op de glazen - organisaties van Nederland, leer hiervan!) met een laag plafond waar de condens vanaf druipt. Zelfs zo erg dat er tegen vieren kortsluiting ontstond die de hele boot een paar minuten zonder stroom zette. Mooi toch?


De Stubnitz vaart rond in Europa, met als volgende bestemming het Belgische Duinkerken. De boot heeft al aangemeerd in Rotterdam, Amsterdam is de laatste Nederlandse haven. Mocht je nog een nachtje mee willen pakken, dan kan dat in ieder geval tot 10 september.

Voltt
Stubnitz

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws