5 Days Off @ Melkweg, dag 3

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Vitalic zorgt voor spetterende derde dag


Na het minimale geweld op de donderdagavond, staat de derde dag van 5 Days Off in de Melkweg in het teken van de techno en electro. Vooral de aanwezigheid van Vitalic en Miss Kittin vs The Hacker is voor velen een reden de Melkweg deze avond te bezoeken. Voor 18 euro, eventueel bespreekkosten, en dat altijd idiote lidmaatschap ben je binnen. Bij elkaar ruim 24 euro. Heel wat, maar later zal blijken dat dit het geld wel waard is geweest. Een fantastische avond met een geweldige Vitalic en Miss Kittin en een gemakkelijk scorende Joost van Bellen.

Tekst: Kirsten
Foto's: Bas


Wie wat waar en wanneer?
Feest: 5 Days Off, dag 3/5
Locatie: Melkweg
Line-up: Le Clic, Nid & Sancy, Lopazz, Marco Passarani, Joos van Bellen, Whitey, Vitalic, Miss Kittin vs the Hacker
Licht/decor: De Melkweg staat bekend om haar functionele ontwerp. De vele live-optredens in allerlei genres vragen over het algemeen niet om een speciale aankleding. We moeten het dan ook slechts doen met de visuals van Pixelpasta waarbij vermeld moet worden dat deze constant de positieve aandacht trokken.
Geluid: Hard en zuiver.
Volle bak, lekker druk of matig gevuld? Afgeladen en daardoor veel te warm.
Bar: Hoewel in voldoende mate aanwezig en snel werkend personeel zijn de wachttijden toch wel een beetje te lang. De glazenophalers op hun knieen door het publiek zoekend naar glazen zijn een lullig gezicht. Het scheelt echter wel weer een hoop zooi.
Toiletten: Nette toiletten waarbij je zelf kunt bepalen of je wilt betalen of niet. Bij betaling van 1 euro kregen we twee snoepkettingen mee. Tip: lekker laten liggen, bier uit een plastic beker smaakt daarna helemaal niet meer.
Gemiddelde leeftijd bezoekers: Ergens tussen de 18 en de 35.
Verhouding man/vrouw: 50/50. Helaas nog te veel te dronken, wauze, geen t-shirt dragende heren.
Gezien en gehoord:
Wie? Joost van Bellen
DJ-set of live-optreden? Dj-set
Muziekgenre: Een mix van rauwe electro en techno.
Even voorstellen: Joost van Bellen mag met recht een oude rot in het vak worden genoemd. Hij was immers een van de dj's die house in Nederland introduceerde. Is een aantal jaren artistiek leider geweest van de legendarische Amsterdamse club RoXY.
Was het goed? Ging wel. Met de platen van Joost van Bellen is weliswaar niks mis, maar het zijn wel allemaal platen waarmee het zeer makkelijk scoren is. Laten we dus maar niet te veel woorden vuil maken aan deze inspiratieloze set.
Beoordeling: Cijfer. 6
Wie? Vitalic
DJ-set of live-optreden? Live-optreden
Muziekgenre: Meer techno dan electro.
Even voorstellen: Fransman Pascal Arbez alias Vitalic bracht onlangs het album OK Comboy uit, een verzamelaar van oud en nieuw werk. Naar aanleiding daarvan is Vitalic deze zomer ondermeer te zien op Lowlands.
Was het goed? Vele aanwezigen zijn speciaal voor deze man gekomen. De zaal is in elke hoek gevuld en een ieder krijgt waarvoor ze gekomen is. Zijn beste en meest aanstekelijke platen, keihard en zuiver. Met een rustig - niet geheel foutloos - begin wordt vakkundig en snel opgebouwd naar de hits Poney Part 1 en 2, Newman met als hoogtepunt La Rock 01. De liveset van Vitalic staat misschien niet bol van technische hoogstandjes en afwisselingen, maar dit is voor de bomvolle zaal geen punt. Het spreekwoordelijke dak gaat er echt helemaal af. Dat belooft nog wat voor Lowlands!
Beoordeling: Cijfer. 9

Wie? Miss Kittin vs The Hacker
DJ-set of live-optreden? DJ set
Muziekgenre: Electro / techno
Even voorstellen: Miss Kittin en The Hacker zijn samen medeverantwoordelijk voor de opleving van de electro. Beide besluiten op een gegeven moment om solo verder te gaan. Blijkbaar kunnen ze toch niet zonder elkaar, want ze zijn nu weer gezamenlijk te beluisteren. Miss Kittin zette overigens vorig jaar op Lowlands nog een set neer die veel indruk maakt, wat met name te wijten was aan de wijze waarop zij haar platen vocaal ondersteunt.
Was het goed? Jazeker. Miss Kitten heeft het dermate naar haar zin dat ze soms de microfoon erbij pakt en haar welbekende kreten loslaat op het enthousiaste publiek. In hun set draaien Kittin en de Hacker een flinke stapel vette door electro beinvloede technoplaten. Groot feest dus. Niet alleen op de dansvloer, maar ook op het podium. Miss Kittin is vandaag namelijk jarig.
Beoordeling: Cijfer. 8

ConclusieDag 3 van 5 Days Off in de melkweg was een ouderwets goede! De stampvolle Melkweg was gevuld met leuke mensen (incl. een gezonde vrouw/man verhouding), maar bovenal liefhebbers! De melkweg was dan ook tot 5 uur praktisch vol en dat was niet voor niks. Helaas was de grote zaal iets te klein voor de aantrekkingskracht van Vitalic en Miss Kittin vs The Hacker. Dat leidde af en toe tot drukte en irritatie op de dansvloer.

5 Days Off, dag 1 @ Melkweg
5 Days Off, dag 2 @ Melkweg Paradiso volgt

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws