Rush @ Off Corso - Rdam, 20 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Rush breidt territorium verder uit


"Lekkere beats! Ik kom hier voor de lekkere beats", zegt Bianca een blondine van een jaar of 25 uit Hellevoetsluis. "Maar wel voor de beats die op een feest van Rush klinken." Love2Party vroeg een aantal bezoekers van het Rush-feest, afgelopen vrijdag in Off Corso, wat ze nu zo leuk vindt aan het succesvolle Urban-concept.

Tekst: Marcel
Foto's: Cassim & Marcel


Het gaat uitstekend met Rush. Onlangs beleefde de Amsterdamse party-organisator een prima eerste editie in de Leeuwardense club Noa. Zelfs Groningen wordt binnenkort aangedaan. Op 10 juni weten de barmannen en -vrouwen van het News Cafe op de Waaghals niet wat hen overkomt, als al die mooie, mediterrane vrouwen en mannen bezit nemen van de barkrukken en biljarttafels. Ach, een cafe, strand, boot, stadion of club. Overal waar Rush iets organiseert, barst het feest los. Eerlijk is eerlijk.


Afgelopen vrijdag streek het kleine zusje van Chemistry, dat overigens momenteel groter dan haar oudere broer is, voor de negende keer neer in Off Corso, de club aan de Rotterdamse Kruiskade. De Maasstad is misschien wel de beste locatie voor een urban-concept als Rush. Geen enkele andere stad herbergt zoveel nationaliteiten als de woonplaats van Nelli Cooman, Salomon Kalou en Regilio Tuur. Laatstgenoemde bezoekt de Rush-feesten overigens regelmatig.


Als we de grote zaal binnenlopen, stuurt de lens van onze camera ons direct naar twee exotisch dansende dames. Het zijn de Italiaans/Portugese Carola (22) en haar iets jongere Surinaamse vriendin. Natuurlijk poseren de dames graag voor onze camera, wel meer bezoekers komen hier om gezien te worden. Ze gaan voornamelijk uit in Rotterdam, bij voorkeur naar een avond als deze. "Het publiek is volwassen", zegt Carola. "Geen guppen en pubers op Rush." De goedlachse jongedame studeert bedrijfskunde aan de Hogeschool Inholland op de kop van Zuid. "Dat is doordeweeks flink blokken, om in het weekend al die noeste arbeid uit mijn lichaam te dansen."


Alice & Stephanie





In de loungeruimte, waar opvallend goede oude en nieuwe soulmuziek uit de boxen klinkt - van James Brown tot Jamie Lidell, stuiten we op een opvallend tweetal met de IJslandse nationaliteit. Ze zijn gekomen met twee vriendinnen, eveneens in het bezit van een IJsland's paspoort. Henrik, met muts en opvallende bril op, doet iets met kunst op een hogeschool in Eindhoven. Zijn maatje Egill zegt een groot modeontwerper te worden, en heeft zich daarvoor ingeschreven op de Rotterdamse Kunstacademie. Uitgaan in Rotterdam vinden ze maar niets, zeker in vergelijking met hun thuisland. "Maar het leven is hier wel stukken goedkoper", zegt Egill. Henrik gaat niet in op onze vragen. "Alleen als je mij een biertje geeft spreek ik", zegt hij serieus.


Luke en Victor

Als iemand vanavond een biertje verdient, dan is dat Laidback Luke wel. Daarvoor hoeft hij niet eens in te gaan op onze vragen. Hij draait na resident Victor Coral en laat meteen het enorme niveauverschil met zijn voorganger horen. Leuke bijkomstigheid is dat de uit Aalsmeer afkomstige dj/producer handig inspeelt op de kwaliteiten van de Rush-mc die zich al de hele avond uit de naad werkt op het podium. Schreeuwt hij zo-even nog: 'Put your hand up in the air' op de housegladjakkers van Victor Coral, nu kan hij enthousiast beatboxen op de volwassen funky technoplaten van Laidback Luke.


Bianca





Henrik & Egill

Iceland rules!

Soul in the house!

De 22-jarige vriendinnen Alice uit Leiden en Stephanie uit hoofddorp dansen er lustig op los. De hele avond bevinden ze zich druk bewegend vooraan op de dansvloer. De bardames zijn een avondje vrij en benutten dat met 'een goede clubavond als Rush'. Vele clubs in de randstad hebben ze van binnen gezien, maar het meest favoriet zijn Panama (Funk'd / Dirty Sneakers) en Now & Wow (Lolita club). Waarom Rush? Stephanie: "Er komen leuke mensen op af en de muziek is altijd opzwepend."


Daar kunnen Kader en Karin zich wel in vinden. Het Marokkaanse stel is speciaal voor Rush overgekomen uit Groningen. Maar niet zonder reden. Kader: "Ik ben uitsmijter bij het News Cafe. En medeorganisator van het Rush-feest op 10 juni", benadrukt hij. Of Rush alleen tot zijn recht komt in de Randstad? Ben je gek? De behoefte in Groningen aan een goede clubavond is enorm. Daar kunnen we wel wat mee verdienen. Zeg, wat schuift dit gesprek eigenlijk?"


kader en Karin

Na Kader wereldfaam te hebben beloofd door dit mini-interview, kiezen we het hazenpad. De vierde aflevering van Rush in Off Corso was vooral gezellig. Muzikaal niet echt bijzonder, ondanks het feit dat Laidback Luke en een voor ons tot op heden onbekende soul-dj in de kleine zaal goed op dreef waren. De set van warming-up dj Muzikjunki hebben we helaas gemist. Helaas, want we schijnen dan ook echt wat gemist te hebben. Verder was het veel minder druk dan tijdens de vorige edities in Off Corso. Maar voor het aantal bezoekers dat er nu was, tekent de gemiddelde organisatie die een feest in de voormalige bioscoop geeft meteen.

Vanavond viert Rush haar vierjarige bestaan tijdens een exclusief boottochtje door de Amsterdamse wateren. Als je geluk hebt, ben je er bij. Let wel: er is slechts een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop. De rest is op uitnodiging! Check de Chemistry-site voor meer informatie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws