Feel1Vibe @ Now & Wow - Rdam, 6 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Publiek komt voornamelijk voor Dizzee Rascal


Partysites hebben in de toekomst geen bestaansrecht meer. Althans de sites die op foto's drijven. Afgelopen vrijdag liepen er bij Feel1Vibe in Now & Wow vele met camera bewapende promodames rond. In hun uitrusting was ook een holster met kleine printer opgenomen, de instant-foto's werden ter plekke afgedrukt. Klaar terwijl u wacht! En meteen een souvenir voor thuis. Bij vertrek kreeg het publiek ook nog een cd-single van C-Mon & Kypski mee. Geldschieter Coca Cola had het allemaal mogelijk gemaakt. Ook het muzikale aanbod, dat niet voor de poes was.

Tekst: JRN
Foto's: Marcel


Om de nieuwe campagne Feel1Vibe te lanceren zijn vanavond Louie Vega, Dizzee Rascal, Stanton Warriors, ?uestlove en Cash Money uitgenodigd. Volgens Coca Cola artiesten die aan de voorhoede van de populaire muziekstroming urban opereren. De frisdrankgigant wil met het concept jongeren aanspreken. En juist Louie Vega lijkt daar slachtoffer van te zijn geworden.


Als de nu al legendarische dj/producer al om twaalf uur aantreedt in de Wow-zaal als opvolger van Jeremaine S, staat alleen zijn gevolg (o.a. Cassie6) en wat andere geinteresseerden voor de dj-booth, waar af en toe maar net zijn kruintje bovenuit steekt. Hij trekt zich er niets van aan en vlamt meteen. Zomerse house, latin jazz, disco komen allemaal voorbij. Maar toch blijft het vreemd dat er zo weinig publiek de meester aanschouwt.



Een tochtje naar de Now-zaal verklaart alles. Een vrijwel volle zaal staat naar de obligate top40-deuntjes van DJ Irwan te luisteren. Een soort van heiligschennis, maar misschien weet het jonge publiek ook niet beter. Ze leven in het hier en nu, en tegenwoordig regeren onder meer 50 Cent, The Neptunes en Snoop Dogg.

Cash Money draait ook hiphop. Deze man heeft geschiedenis geschreven. In de jaren '80 was hij een keer winnaar van de DMC dj-kampioenschappen en draaitafelfabrikant Technics koos hem in hun Hall of Fame voor dj's. In Now & Wow stelt ook hij zijn technieken vooral in dienst van hedendaagse hiphop en dancehall. Natuurlijk doet hij af en toe beatjuggles of scratcht hij de plaat grijs, maar er mag wel wat meer oude glorie voorbij komen.

Bij de Stille Disco in de SuperWow zijn wat dat betreft meer klassiekers te horen. Het blijft een vreemd en aanstekelijk gezicht om bezoekers met een koptelefoon op hun hoofd te zien swingen en - vooral - meezingen. Wie eenmaal de gewatteerde hoofdtelefoon op had, kon bijvoorbeeld Michael Jackson horen kwelen.



Een zaal verder heeft MJ Cole Louie Vega opgevolgd. Alhoewel de Brit geen verrassende platen aan elkaar mixt, deinen de bezoekers vrolijk mee op zijn UK Garage en two-stepbeats. Vooral zijn ultieme klassieker 'Sincere' gaat er bij iedereen in als koek. Toegeven: het blijft een prachtig nummer. De meegereisde zangeres gaat helemaal op in de prachtige vioolpartijen en dwingende two-stepbeats. Vervolgens laat Matt Coleman veel van zijn eigen remixes de revue passeren. Horen we daar Mariah Cary op two-step? En de nieuwe single van Roni Size in de MJ Cole-remix? Zelfs stevige housebeats worden uiteindelijk de zaal in geslingerd, waaronder de clubhit 'Universal Love' van Ritmo De Rua (in de Brian Tappert Remix).

In de tussentijd is er een stroom richting de Now-zaal op gang gekomen. Dizzee Rascal staat op het punt van beginnen. Voor velen de reden om het feest te bezoeken. Eigenlijk vreemd. Want de stijl die hij vertegenwoordigt en mede zelf heeft gecreeerd: Grime is toch niet aan elke doorsnee muziekliefhebber besteed. Maar de 45 minuten durende set van de Londenaar staat bol van energie. En hij slaagt er elke keer weer in zijn eigen gefabriceerde rauwe, duizelingwekkende beats rappend bij te houden. De zaal springt heftig mee. Een topoptreden!

Als C-Mon & Kypski na Dizzee aantreden, is de zaal alweer bijna leeg. Ook ?uestlove (vooral bekend als de drummer van The Roots) staat voor een lege zaal. Vanuit zijn laptop start hij af en toe wel heerlijke tracks op. Pure jazz-, soul- of hiphopklassiekers. Een aantal achterblijvers geniet met volle teugen. Het grote, jeugdige publiek is al vertrokken.

Now & Wow

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws