Traffic @ Melkweg - A'dam, 21 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Amerikaanse technogrootmeester zet thuis ingemixte cd's op


In 2000 maakte Jeff Mills de prachtige soundtrack voor de filmklassieker Metropolis van Fritz Lang. Eind vorig jaar herhaalde hij dat kunstje door passende muziek te produceren voor de film Three Ages. Dat werk, waarvan het resultaat - inclusief beeld - afgelopen donderdag in de bioscoopzaal van de Melkweg werd vertoond, is inmiddels op DVD verschenen.

Tekst en foto's: Iddo


Voordat Jeff Mills zijn draaikunsten zou presenteren, mochten de geinteresseerden voor een kleine vergoeding de filmzaal in om Buster Keaton's Three Ages uit 1923 te bewonderen. Hoewel Three Ages een aardige komedie is, ging de aandacht vooral uit naar die typerende Mills-sound. Aanvankelijk zou de Amerikaanse technovirtuoos een persoonlijke toelichting op de film geven en waar nodig vragen beantwoorden. Helaas was zijn vlucht vertraagd en moesten de bezoekers het zonder zijn aanwezigheid doen.


Na de filmvertoning gingen de deuren van de Max open en werd het startsein van deze speciale Traffic gegeven. Op donderdagavond is de Melkweg niet alleen gezegend met veel studenten, ook toeristen weten de mooie club te vinden. Dit zorgde voor een overvolle dansvloer en een goed gevuld balkon. Uiteraard kreeg Jeff Mills veel speeltijd, waardoor de rest van de programmering beperkt bleef tot resident Aron Friedman. Zijn set zat vol fijnmazige techno met sentimenten: warm en melodieus, een goed uitgedacht scenario dat onder een film niet zou misstaan.


Het vliegtuig van Jeff Mills was uiteindelijk tijdig op Nederlandse bodem geland, waardoor om half twee zijn optreden begon. Hoewel zijn bezoek aan Nederland geheel in het teken zou staan van de Three Ages tour, was zijn muzikale repertoire aan weinig veranderingen onderheven. De standaard hits ontbraken niet en in het eerste half uur domineerden de discoplaten, net als vorig jaar in de Mazzo. Het publiek waardeerde dit en kwam in beweging. Het was alleen nog wachten op de vulkanische uitbarsting. Maar opmerkelijk genoeg bleef die uit. Iedere plaat die hij draaide was goed, maar Mills verzuimde het karwei af te maken en het publiek in extase te brengen. Zodoende haalde Jeff Mills, die zelfs thuis ingemixte cd's opzette, geen enkel moment het niveau van zijn memorabele optreden vorig jaar op Lowlands.

Excuses voor het geringe aantal foto's

Jeff Mills
Traffic

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws